Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 12:23:26 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

aksios_theofaneiaΣτον Αξιό επικεντρώθηκε φέτος ο «πανηγυρικός» αγιασμός των υδάτων στο δήμο Παιονίας και στη Μητρόπολη Γουμένισσας. Παρά τοπ τσουχτερό κρύο μάλιστα βρέθηκαν τρεις τολμηροί που πέσαν στο ποτάμι κι ο γιατρός (ένας εκ των τριών τολμηρών) έπιασε το σταυρό.
Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2011 17:30

Λαθραίοι, με χασίς και …υποπολυβόλο

Συντάκτης:
narkotikaΑπό αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης  Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθησαν  την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, στις 16.30, δυο  υπήκοοι της Π.Γ.Δ.Μ. ηλικίας 26 και 21 ετών αντίστοιχα, διότι εισέρχονταν παράνομα στην χώρα μας από αφύλακτο σημείο της μεθορίου.
Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2011 13:55

Νιάτα κι εμπειρία

Συντάκτης:
paioniaΜε συγκερασμό εμπειρίας και νιάτων ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας συγκρότησε την πυραμίδα της δημοτικής διοίκησης Παιονίας, ορίζοντας τους έξι αντιδημάρχους που  δικαιούται εκ του νόμου.
Η απόφαση εκδόθηκε χθες Τετάρτη και οι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν με τις αρμοδιότητες που αναφέρονται οι εξής:
Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2011 13:54

Πλημμύρες όπως σε κάθε βροχή

Συντάκτης:
plimiresΤα πλημμυρισμένα 40.000 στρέμματα της Αρτζάν και η τύχη των παραγωγών της περιοχής που εδώ και τέσσερις μήνες υποφέρουν καθώς ο καρπός από τις καλλιέργειες του αραβοσίτου, του βαμβακιού και των τεύτλων δεν συλλέχθηκε, ενώ οι εαρινές καλλιέργειες βρίσκονται στον "αέρα" ή μάλλον στο έλεος των νερών, αποτέλεσαν το θέμα της σύσκεψης που συγκάλεσε  στο γραφείο του ο Αντιπεριφειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης με τον Βουλευτή Κιλκίς κ. Θεόδωρο Παραστατίδη και  τον Δήμαρχο Παιονίας Θανάση Λαπόρδα.
Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2011 13:53

Γράφτηκε ο επίλογος…

Συντάκτης:
21_iouniouΜέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60 φιλοξενούσε τα ΚΤΕΛ. Ήταν κυριολεκτικά η καρδιά της πόλης. Αργότερα πέρασε σε άλλες εμπορικές πάντα χρήσεις ένα από τα μεγαλύτερα στεγασμένα για εμπορική χρήση κτήρια του Κιλκίς. Χώρος και κτήριο του Δημοσίου για ένα διάστημα αμφισβητήθηκε από ιδιώτες, αλλά εις μάτην. Τα τελευταία χρόνια αδειανό από κάθε χρήση και λειτουργία το ετοιμόρροπο κτήριο  αποτελούσε εστία ρύπανσης,  επικίνδυνο και  για την ασφάλεια των πεζών.
Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2011 13:52

Πιάνουν δουλειά από Δευτέρα

Συντάκτης:
Η πρώτη επί της ουσίας δημόσια τακτική συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κιλκίς  συγκλήθηκε  στο δημοτικό κατάστημα τη Δευτέρα 10  Ιανουαρίου και ώρα 13.00
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
liartsiΕπίσκεψη στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας πραγματοποίησε την προπαραμονή των Χριστουγέννων η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παιονίας Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου μαζί με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Συνδυασμού.
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 16:43

Υπέρ δανεισμένοι και οι δυο δήμοι του νομού

Συντάκτης:
kalikratisΣτους πλέον υπέρ δανεισμένους δήμους της χώρας συγκαταλέγονται και οι δυο δήμοι του νομού, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο καλλικρατικός δήμος Κιλκίς μάλιστα κατέχει, σύμφωνα με τον πίνακα σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ, την 53η θέση στο σύνολο των δήμων της χώρας με δάνεια που ανέρχονται σε 7.587.312 ευρώ.
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 16:41

Παραμονή Πρωτοχρονιάς έσκαβαν για τις λίρες…

Συντάκτης:
liresΣτον Άη Βασίλη προστρέχουν τα παιδιά, στο γύρισμα του χρόνου για να εξασφαλίσουν τα δώρα τους. Κι ο καλοκάγαθος Σάντα Κλάους ξεκινά κάπου από την Φιλανδία και μοιράζει τα δώρα σε όλους, βοηθούντων και των γονιών που ξεπαραδιάζονται γιορτινές μέρες υπέρ των γόνων τους.
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 18:25

Συναινετικά η πλειοψηφία Ρήγμα στη μειοψηφία

Συντάκτης:
kilkisΜπορεί η πρόταση του νέου δημάρχου Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, για συναίνεση και ομοφωνία στην εκλογή του πρώτου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς να έγινε εν μέρη αποδεκτή, ωστόσο, στην εκλογή των μελών των Επιτροπών του δήμου αναδείχτηκε η αντιπαράθεση Τερζίδη-Αφεντουλίδη, ενώ ο Γ. Φαχουρίδης επέμενε πως ο τόπος δεν έχει ανάγκη από συναίνεση αλλά από ανυπακοή και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.