Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 1:19:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:29

Στην Ποντοηράκλεια το Γηροκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:
girokomeioΣτα πλαίσια των ψυχαγωγικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) Ποντοηράκλειας του Δήμου Πολυκάστρου την Δευτέρα 27/9/2010. Η Πρόεδρος Αναστασία Τζελέπη και το Δ.Σ. του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΚΕΦΟ Ποντοηράκλειας, που έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας γιορτής των Ηλικιωμένων.
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:26

Αντιπροσωπεία Παλιννοστούντων στον Θ. Παραστατίδη

Συντάκτης:
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία Παλιννοστούντων με επικεφαλής τον  αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο  δημοσιών σχέσεων κ. Μουζενίδη  Θέμη την 30-09-2010 στα γραφεία του  βουλευτή του Ν. Κιλκίς  κ. Θεόδωρου Παραστατιδη. Κατά τη συνάντηση του κ. Μουζενιδη με τον κ. Παραστάτιδη, ο βουλευτής  ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ανάγκες των Παλιννοστούντων Ομογενών του Νομού.
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 12:20

Ξεκίνημα στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Συντάκτης:
eeeekΤην Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής-Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ.κ. Εμμανουήλ τέλεσε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ε. Μπαλάσκας, ο Διευθυντής  της Δευτεροβάθμιας κ. Γ. Κωνσταντινίδης, η Πρόεδρος του Κ.Κ.Σ.Κ. Πάκα, η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. κα Μ. Πατσίδου,  η Πρόεδρος του ΒΗΜΑΤΙΖΩ κα Ε. Καράμπαγλη.
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 20:13

Μνήμη κυρού Αποστόλου

Συντάκτης:
APOSTOLOSΈνας χρόνος πέρασε από τότε που το Κιλκίς έχασε τον ποιμενάρχη του μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρό Απόστολο.
epimelhthrioΤην Παρασκευή 24-9-2010 επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Κιλκίς οι κκ Zoran Gorgiev και Riste Sekulov του τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Stroumnitsa
EMPORIKOSΗ Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, συμμετέχοντας στη διαβούλευση για τις υπό κατάρτιση διατάξεις για τη ρύθμιση παρελθουσών φορολογικών υποθέσεων, κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών υπόμνημα προτάσεων.
adamopoulosΓραπτή διαμαρτυρία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου Γιάννης Αδαμόπουλος, μετά τον αποκλεισμό του Πολυκάστρου από τα προγράμματα του Μέτρου 312.
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:42

Οι δημοτικοί υπάλληλοι διεκδικούν άλλη πολιτική

Συντάκτης:
Στην πανελλαδική απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, συμμετείχε και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κιλκίς.
Με τον τρόπο αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι εξέφρασαν «την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης για διεύρυνση της ελαστικής εργασίας και την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
Τα αιτήματα: είναι, η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.
Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την απόφαση επιτροπών συμβασιούχων και φορέων για πανελλαδική συγκέντρωση την ίδια ημέρα κατά τη συζήτηση που θα γίνει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την απαράδεκτη απόφασή της να παγώσει ακόμη και τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα μέσω Α.Σ.Ε.Π. ή είχαν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες και το προσωπικό εργάζονταν με βάσει τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος για πρόσληψη μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.
Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας σε πολλούς φορείς των Ο.Τ.Α., ιδιαίτερα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και την καθαριότητα, αλλά και μείζονα οικογενειακά προβλήματα σ’ αυτούς που άφησαν την προηγούμενη εργασία τους ή μετακόμισαν στον τόπο πρόσληψής τους και τώρα απολύονται.
Η αντικοινωνική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της οικονομικής κρίσης του εμπαιγμού και των απαράδεκτων δεσμεύσεων της απέναντι στο Δ.Ν.Τ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς «τοκογλύφους», διευρύνει την ανεργία, την ελαστική εργασία και την υποαπασχόληση και οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα, τις ανισότητες και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Πρωταρχικό καθήκον για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και τον Ελληνικό λαό είναι η πάλη για την αποδέσμευση από την πολιτική του μνημονίου και την ανατροπή αυτών των πολιτικών».
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:09

Συντιάγκα Ανατολικορωμυλιωτών

Συντάκτης:
amatolikoromuliotesΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η αναβίωση του κορυφαίου εθίμου της  ''ΣΥΝΤΙΑΓΚΑ'' από το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, στις 11 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο των Δημοτικών σχολείων.
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 18:55

Σχολή Γονέων από δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:
sxolh goneonΠαίρνοντας υπόψη το αυξανόμενο ενδιαφέρον που έδειξαν οι γονείς για τη Σχολή Γονέων, κατά την προηγούμενη χρονιά, και τις συνεχείς νέες αιτήσεις τους, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και με τη μέριμνα του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη, διοργανώνει και φέτος ομάδες γονέων.