Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:22:21 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:42

Οι δημοτικοί υπάλληλοι διεκδικούν άλλη πολιτική

Συντάκτης:
Στην πανελλαδική απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, συμμετείχε και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κιλκίς.
Με τον τρόπο αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι εξέφρασαν «την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης για διεύρυνση της ελαστικής εργασίας και την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
Τα αιτήματα: είναι, η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.
Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την απόφαση επιτροπών συμβασιούχων και φορέων για πανελλαδική συγκέντρωση την ίδια ημέρα κατά τη συζήτηση που θα γίνει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την απαράδεκτη απόφασή της να παγώσει ακόμη και τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα μέσω Α.Σ.Ε.Π. ή είχαν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες και το προσωπικό εργάζονταν με βάσει τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος για πρόσληψη μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.
Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας σε πολλούς φορείς των Ο.Τ.Α., ιδιαίτερα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και την καθαριότητα, αλλά και μείζονα οικογενειακά προβλήματα σ’ αυτούς που άφησαν την προηγούμενη εργασία τους ή μετακόμισαν στον τόπο πρόσληψής τους και τώρα απολύονται.
Η αντικοινωνική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της οικονομικής κρίσης του εμπαιγμού και των απαράδεκτων δεσμεύσεων της απέναντι στο Δ.Ν.Τ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς «τοκογλύφους», διευρύνει την ανεργία, την ελαστική εργασία και την υποαπασχόληση και οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα, τις ανισότητες και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Πρωταρχικό καθήκον για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και τον Ελληνικό λαό είναι η πάλη για την αποδέσμευση από την πολιτική του μνημονίου και την ανατροπή αυτών των πολιτικών».
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:09

Συντιάγκα Ανατολικορωμυλιωτών

Συντάκτης:
amatolikoromuliotesΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η αναβίωση του κορυφαίου εθίμου της  ''ΣΥΝΤΙΑΓΚΑ'' από το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, στις 11 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο των Δημοτικών σχολείων.
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 18:55

Σχολή Γονέων από δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:
sxolh goneonΠαίρνοντας υπόψη το αυξανόμενο ενδιαφέρον που έδειξαν οι γονείς για τη Σχολή Γονέων, κατά την προηγούμενη χρονιά, και τις συνεχείς νέες αιτήσεις τους, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και με τη μέριμνα του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη, διοργανώνει και φέτος ομάδες γονέων.
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 22:50

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Συντάκτης:
terzidis«Έλα να νιώσεις πως ειν’ η ζωή» τραγούδησαν και χόρεψαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Κιλκίς, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτηρίου, που θα στεγάζει από ‘δω και ‘μπρος τις δραστηριότητες τους.
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 22:34

Ημερίδα κατά ναρκωτικών στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:
gallikosΗμερίδα σχετικά με το θέμα των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/9, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Καμπάνη.
TPEΣτην Βαλένθια της Ισπανίας το διήμερο 13 & 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια Διεθνής Εκδήλωση που έδωσε τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συζητήσουν τους τρόπους εκείνους που να καθιστούν τα προγράμματα κατάρτισης και κυρίως εκείνα που ενσωματώνουν τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση περισσότερο ελκυστικά.
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 22:24

Πρωτιά για Δ. Μιχαλόπουλο και Σπ. Μηναρετζή

Συντάκτης:
gaskΣτο δημοτικό στάδιο των Σερρών διοργανώθηκαν με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου οι 3οι Παμμακεδονικοί αγώνες στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου Ολυμπιονίκη Αστέριου Λουκά.
Την αποχώρησή τους από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοινώνουν με τη δημοσιοποίηση  ανοιχτής επιστολής παραίτησης  προς τον κ. Γ. Καρατζαφέρη τρία στελέχη του κόμματος στο ν. Κιλκίς.
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 21:08

Ευχάριστη… έξοδος από το Γηροκομείο

Συντάκτης:
ghrokomeioΑπό την εμποροπανήγυρη του Κιλκίς δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζουν οι περιθαλπόμενοι του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς.
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 21:07

Ετήσιο Μνημόσυνο Μακαριστού Αποστόλου

Συντάκτης:
Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 7 το πρωί, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αποστόλου Παπακωνσταντίνου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειουργίας, στις 11.30 π.μ. θα τελεσθεί τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού, στον αυλόγυρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Λόφου.