Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 6:22:25 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

kampaniΤη μνήμη του Συνταγματάρχη Αντώνιου Καμπάνη και την ηρωική θυσία του στη μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς  τίμησε  ο Δήμος Γαλλικού σε συνεργασία με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη, με λαμπρότητα στο μνημόσυνο που τελέσθηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου. Ως γνωστόν, ο Αντώνιος Καμπάνης, τραυματίσθηκε θανάσιμα στη μάχη του Κιλκίς στις 21-6-1913, σε μια από τις σπουδαιότερες μάχες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που  έκρινε την τύχη του δεύτερου Βαλκανικού Πολέμου. Ο μεγάλος αυτός ήρωας άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή του σημερινού ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος, που φέρει τιμητικώς το όνομά του.
Τέσσερις είναι οι «μνηστήρες» στο Κιλκίς που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη θέση του διευθυντή Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και άλλοι τέσσερις για τη Δευτεροβάθμια. Τα ονόματα των ενδιαφερομένων δασκάλων για την Πρωτοβάθμια είναι: Γιάννης Αξιμιώτης, Κώστας Ραμπίδης, Γιώργος Τσακαλοφίδης και Μαρία Τσιραμπίδου.
opangΠανδαισία χρωμάτων, μουσικής και κυρίως αρμονικών κινήσεων, πλημμύρισε το κλειστό γυμναστήριο της Αξιούπολης, με την παράσταση χορού που παρουσίασαν  για  τρίτη φορά τα τμήματα του Ο.Π.Α.Ν.Γ.Δ.Α.. Τη  βραδιά άνοιξαν οι λιλιπούτειες μαθήτριες, που μάγεψαν με την αρμονία  των  χορευτικών τους  κινήσεων, που   παρέπεμπαν  σε τρυφερές παραμυθένιες εικόνες.
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:11

Γίτσος στηρίζει Λιάρτση

Συντάκτης:
Με δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Ευρωπού Γιώργος Γίτσος και επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Νέα Προοπτική Προόδου, στηρίζει και συμπορεύεται με την υποψήφια δήμαρχο Παιονίας, Αθανασία Λιάρτση.
Στη δήλωσή του ο κ. Γίτσος αναφέρει:
draganidisΥποψήφιος δήμαρχος Παιονίας με δημόσια δήλωσή του είναι πλέον ο πρώην αντιδήμαρχος Πολυκάστρου, Χρήστος Δραγανίδης, που κινείται ήδη για τη συγκρότηση του συνδυασμού του.
Στη δήλωσή του ο κ. Δραγανίδης αναφέρει:
Φίλες και φίλοι, σε μια περίοδο όπου το μέλλον της τοπικής κοινωνίας της Παιονίας διακυβεύεται από την τύχη του Σχεδίου Καλλικράτης, θεωρώ υποχρέωση και ευθύνη κάθε πολίτη που αγαπά τον τόπο του,  να δηλώσει παρών σε αυτή στην πρόκληση των εκλογών.
21iouniouΜε την επιβαλλόμενη  λαμπρότητα  Τη Δευτέρα 21ης Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 97η επέτειο της Μάχης του ΚΙΛΚΙΣ και της απελευθέρωσης της πόλης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του ΚΙΛΚΙΣ και ακολούθως Επιμνημόσυνη Δέηση, Προσκλητήριο Νεκρών και Κατάθεση Στεφάνων στο Ύψωμα του Μνημείου  Μάχης ΚΙΛΚΙΣ, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Τιμές απέδωσε ένοπλο άγημα οπλιτών της Ταξιαρχίας και Πυροβολαρχία Πεδινού Πυροβολικού η οποία εκτέλεσε 31 χαιρετιστήριες βολές Πυροβολικού.  
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:39

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την 21η Ιουνίου

Συντάκτης:
terzidisΑγαπητοί συνδημότες,
Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να μοιραστώ σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς με αφορμή τη φετινή επέτειο της 21ης Ιουνίου 1913.
Ενενήντα επτά χρόνια από τη νικηφόρα έκβαση της επικής Μάχης του Κιλκίς, που έκρινε ουσιαστικά το αποτέλεσμα του Β’ Βαλκανικού Πολέμου ο Λαός μας δίνει μια καινούργια μάχη.
Εκείνη της υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς του και των εργασιακών του δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες των πατεράδων μας στο διάβα του 20ου αιώνα.
Χθες, ο Ελληνικός Στρατός με την καθοδήγηση της πολιτικής και πολιτειακής του ηγεσίας κατόρθωσε το ακατόρθωτο.
Συναινεί και στηριζει την πρόταση του ΣΒΙΚ για “πράσινη ανάπτυξη” η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Στην επιστολή του προέδρου Γιώργου Ιωαννίδη προς τη διοίκηση του ΣΒΙΚ αναφέρονται τα εξής:
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:25

Σάρωσαν ναρκωτικά και διακινητές

Συντάκτης:

Πολλαπλές συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών περιλάμβανε η επιχείρηση της αστυνομίας για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δελτίο της  αστυνομίας:

Στις 14 Ιουνίου από άνδρες του ΑΤ Πολυκάστρου συνελήφθη μια 41χρονη ημεδαπή να κατέχει ποσότητα χασίς βάρους 21 γραμμαρίων κι ένα μαχαίρι.
Την ίδια μέρα συνελήφθη στο Κιλκίς από αστυνομικούς του ΤΑ Κιλκίς ένας 38χρονος ημεδαπός με μικροποσότητα χασίς (τρία γραμμάρια) Ο συλληφθείς οδηγούσε μοτοσυκλέτα χωρίς άδεια οδήγησης, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του δικαστηρίου του Κιλκίς με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο μηνών και 10 ημερών.

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 19:00

Τα λεωφορεία πάνε κι έρχονται άδεια

Συντάκτης:
astiko_leoforeio_kilkisΥπάρχει δρομολόγιο, μεταξύ 4 και 5 μετά το μεσημέρι, όπου μέχρι σήμερα, μισό χρόνο μετά την εφαρμογή του προγράμματος αστικής συγκοινωνίας, δεν έχει κοπεί ούτε ένα εισιτήριο! Η διαπίστωση αυτή, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι αρκετή για να αποδείξει την αποτυχία του εγχειρήματος. Μάλιστα όταν ζητήσαμε το συνολικό αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν μέχρι τώρα, εισπράξαμε ένα ευγενικό: αφήστε, είναι απογοητευτική η εικόνα!