Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 5:56:26 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:23

Διεξαγωγή εξετάσεων Ελληνομάθειας

Συντάκτης:
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Κιλκίς σας ενημερώνει ότι πρόκειται να διενεργηθούν οι Εξετάσεις για την πιστοποίηση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας.
Οι εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης γνώσης της ελληνικής γλώσσας θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010.
Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι ενδιαφερόμενοι που είναι:
epimorfotikiΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Ε.Π.Ε., στα πλαίσια των Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Κατάρτισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου, υλοποίησε ακόμη δύο σεμινάρια με τίτλο «Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας. Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων» διάρκειας  40 ωρών  το καθένα. Στο πρώτο συμμετείχαν Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων του Συμπλέγματος Σκυβάλων Λυθροδόντα (Νότια Λευκωσία), ενώ στο δεύτερο  Μέλη των 9 Κοινοτικών Συμβουλίων του Οργανισμού Ανάπτυξης Ταμασσού.
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:34

Υποτροφίες Ιδρύματος “Χρυσόστομου Βογιατζή”

Συντάκτης:
Το κοινωφελές Ίδρυμα "ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ" θα χορηγήσει συνολικά πένε υποτροφίες εκ των οποίων τέσσερις για σπουδαστές στα Α.Ε.Ι. καθώς και μία για μεταπτυχιακές σπουδές στα Α.Ε.Ι. της χώρας ή στο εξωτερικό. Δικαίωμα υποτροφίας έχουν οι απόφοιτοι του Β’ Λυκείου Κιλκίς, που σπουδάζουν 1) στα Α.Ε.Ι. της χώρας ή 2) πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της χώρας ή στο εξωτερικό και διακρίνονται για την επιμέλεια τους, την υψηλή τους επίδοση και το ήθος τους, αλλά στερούνται οικονομικών πόρων. Κατά προτίμηση θα προηγούνται μαθητές καταγόμενοι από την Ανατολική Ρωμυλία, εφόσον βέβαια συγκεντρώνουν τα προαναφερόμενα προσόντα.
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:33

Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς : Γιατί απέχουμε

Συντάκτης:
Από το Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, συντασσόμενος με την από 4.6.2010 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε ύστερα από σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης αποχή των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 7.6.2010 έως και την Παρασκευή 11.6.2010, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 17:57

Σύσκεψη για τα θέματα υγείας σε επίπεδο νομού

Συντάκτης:

polykastroΣύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας σε επίπεδο νομού πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πολυκάστρου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, ο δήμαρχος Ευρωπού και αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Γουμένισσας, Ευθύμης Κουρτζανίδης, ο δήμαρχος Δοϊράνης, Γιώργος Καλπακίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, Κυριάκος Αναστασιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γουμένισσας, γιατρός στο νοσοκομείο Γουμένισσας και μέλος της διοίκησής του, Νίκος Καπουτζής, ο διοικητής του νοσοκομείου Γουμένισσας Μιχάλης Αρκούδας, ο διευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου Παύλος Τσατραφύλλιας και ο αναπληρωτής του, γιατρός, Γιώργος Περπερίδης, η διευθύντρια του Κ.Υ. Δροσάτου Λουντμίλα Σαπανίδου, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γουμένισσας Ξενοφών Παπαλέξης και ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Κιλκίς Αναστάσιος Παυλίδης.

oikokoinoniki_drasiΤην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για την οικονομική κρίση, τις αιτίες και τ’ αποτελέσματά της πραγματοποίησε η Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς. Τα μέλη του φορέα τόλμησαν να προχωρήσουν σ’ εκδήλωση στην πλατεία Ειρήνης και τελικά δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν με τον ήχο. Η Οικοκοινωνική Δράση παρουσίασε βίντεο σε γιγαντοοθόνη για την οικονομική κρίση, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν και ταμπλό με φωτογραφίες και κείμενα, σχετικά με την οικονομική κρίση.
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 17:45

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων

Συντάκτης:
Από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνονται  τα εξεταστικά κέντρα, το πρόγραμμα και η κατανομή των υποψηφίων  για τις εξετάσεις των  ειδικών μαθημάτων  που αφορούν στους αποφοίτους και τελειοφοίτους Γενικού Λυκείου, αποφοίτους ΕΠΑΛ και  Β’ κύκλου ΤΕΕ  , έτσι όπως έχουν οριστεί από  το ΥΠΕΠΘ . Διευκρινίζουμε ότι στις εξετάσεις του κάθε μαθήματος δικαιούνται να λάβουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι έχουν δηλώσει το συγκεκριμένο  ειδικό μάθημα  
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:33

Παραίτηση με κατηγορώ κατά Παραστατίδη

Συντάκτης:
kezouΕπιβεβαιώνεται πλήρως και κατά κεραία χθεσινό ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ για την παραίτηση, αλλά και τους λόγους που την υπαγόρευσαν, της κ. Αντωνίας Κέζου από τη θέση του γραμματέα της ΤΟΠΑΣΟΚ Γουμένισσας. Η κ. Κέζουν κοινοποίησε την επιστολή παραίτησής της, η οποία έχει ως εξής:
“Μετά από την τροπή που πήρε η τοποθέτησή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, υποβάλλω την παραίτησή μου ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας για την εσκεμμένη απομάκρυνση προτεινόμενου συμπολίτή μου και την εμβόλιμη τοποθέτηση δεύτερου τακτικού μέλους από τον Δήμο Αξιουπόλεως.
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:30

Επίσκεψη σε ήρωα του ‘40

Συντάκτης:
efedroiΟ Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Κώστα Παπανικολάου και μέλη του ως και τον Διευθυντή ΓΥΕΝ Κιλκίς επισκέφθηκε στο χωριό Άγιο Παντελεήμονα των ενενηνταεξάχρονο πολεμιστή και τραυματία του έπους του ’40 Αντώνιο Καλλιανίδη. Μέσα σε μία θερμή και γεμάτη συγκίνηση συζήτηση με τον αιωνόβιο ήρωα ο οποίος διακρινόταν για την ευγένεια και τη διαύγεια του πνεύματός του η αποστολή άκουσε όλη την ιστορική διαδρομή και τα γεγονότα που έζησε ο Αντώνης Καλλιανίδης ως και συμπατριώτες που κατετάγησαν στο 13ο Σύνταγμα Πεζικού και πολέμησαν στην Αλβανία.
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:29

Μαρία Λιονή : Ελπίδα από ΕΣΠΑ

Συντάκτης:
lioniΜε τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη και της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρας Τζάκρη, πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή.