Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:56:45 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

kilipirisΈνα από τα πιο λαμπρά αυτοδιοικητικά πρόσωπα χάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Κιλκίς, τον πρόεδρο της Κοινότητας Λιβαδίων, τον Φώτη Κιλιπίρη, ο οποίος παραιτήθηκε στις 14 Ιουλίου,  για προσωπικούς λόγους, έχοντας βέβαια ολοκληρώσει ένα εντυπωσιακό έργο στα Λιβάδια, αξιοποιώντας στο έπακρο τις χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 12:38

Με κοινωνική συμμετοχή η Πράσινη Ανάπτυξη

Συντάκτης:
tzevelekis_thanasisΈνα ενδιαφέρον αναπτυξιακό πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη στο νομό Κιλκίς καθώς η εταιρεία «Πράσινη Ανάπτυξη» του προέδρου του ΣΒΙΚ Θανάση Τζεβελέκη επιταχύνει με νέες επενδύσεις στον χώρο της παραγωγής βιοενέργειας με συμμέτοχους τόσο το Δήμο Κιλκίς όσο και τους γεωργοκτηνοτρόφους του νομού.
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 16:32

Η αστική συγκοινωνία έλαβε τέλος στο Κιλκίς

Συντάκτης:
astiko_leoforeio_kilkisΤο πείραμα της αστικής συγκοινωνίας απέτυχε για το Κιλκίς και ο δήμος Κιλκίς βάζει τέλος στην προσπάθεια καθιέρωσής της. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κιλκίς ξεκαθαρίζει πως από σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου, «θα περατωθεί η λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη του Κιλκίς. Η διακοπή του σχετικού προγράμματος, που υλοποίησε το ΚΤΕΛ σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς κατέστη αναγκαία καθότι οι συμβατικές υποχρεώσεις του Υπουργείου Υποδομών προς την ΚΕΔΚΕ και τους ΟΤΑ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δεν εκπληρώνονται απ’ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 16:30

Στροφή Μπαλάσκα στο Δημότη Κιλκίς

Συντάκτης:
mpalaskasΌταν 500 Κιλκισιώτες  σε 36 βαθμούς Κελσίου- όσους έδειχνε το θερμόμετρο λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τετάρτης-  αφήνουν τη δροσιά του σπιτιού τους και συγκεντρώνονται στο Συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς για να συμμετάσχουν σε υπό ευρεία έννοια πολιτική εκδήλωση  τότε ο προσκαλών Νομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος.
nosokomeio«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας τουλάχιστον αναφορικά με την κακοδιαχείριση που εντόπισαν στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο Νοσοκομείο Κιλκίς η συντήρηση του αναισθησιολογικού μηχανήματος προβλεπόταν στη σύμβαση πρόμήθειας του εν λόγω μηχανήματος εν είδει προσφοράς και ανήρχετο σε 3.000 ευρώ.
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 16:27

Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Συντάκτης:
pinakidesΑρχισε η εργολαβία αποξήλωσης των παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας. Η έναρξη της εργολαβίας πραγματοποιήθηκε στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, παρουσία της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή και των επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:54

Κατάληψη Δημαρχείου Κιλκίς

Συντάκτης:
dimarxeio_kilkisΣε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κιλκίς προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι το πρωί της περασμένης Τρίτης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας τους, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου  των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:53

Το κόστος της συντήρησης το άφησαν στη Ζίμενς

Συντάκτης:
nosokomeioΑυτήν την φορά η «βόμβα» με προμήθειες ιατρικών υλικών και μηχανημάτων «έσκασε» και στο Νοσοκομείο Κιλκίς και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα είναι και η μοναδική. Όπως αποκαλύπτεται από το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας του Υπουργείου Υγείας η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς κατά την περίοδο του 2009 προέβη σε στην ετήσια συντήρηση του αναισθησιολογικού μηχανήματος με απευθείας ανάθεση « με αποτέλεσμα ουσιαστικά η εταιρεία να προσδιορίζει μονομερώς την τιμή της συντήρησης».
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:52

Δήμος Γαλλικού : «Τα παράπονα στο Δήμαρχο»

Συντάκτης:
theodoridisΟ δήμος Γαλλικού συμμετέχει στον δικτυακό τόπο «Τα παράπονα στο Δήμαρχο», ο οποίος αποτελεί μια υπηρεσία on line καταγραφής προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού, οδοποιίας, καθαριότητας, ύδρευσης κ.α. για τον Δήμο Γαλλικού από τους πολίτες. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου από την εταιρία INFOΔHM και παρέχεται δωρεάν σε όλους τους δήμους που επιθυμούν να εγγραφούν.
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:45

Αναπληρωτές ΣΜΕΑΕ στη Δευτεροβάθμια

Συντάκτης:
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), τα Τμήματα Ένταξης, την Παράλληλη Στήριξη, τη Διδασκαλία στο σπίτι και τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ)  διδακτικού έτους 2010-2011.