Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:34:48 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:57

Σύσκεψη Μπαλάσκα για τα οδικά δίκτυα

Συντάκτης:
mpalaskasΟ Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, συναντήθηκε στο γραφείο του με υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συζήτησαν διεξοδικά την πορεία των οδικών έργων του νομού. Συγκεκριμένα, ως προς το τμήμα του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Κιλκίς- Δοϊράνη», από «Κόμβο Νέας Σάντας μέχρι Κόμβο Μυγδωνίας», έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του προσεχούς Οκτωβρίου.
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:55

Πρώτη μεγάλη σύσκεψη Δραγανίδη

Συντάκτης:
draganidisΣε μεγάλη σύσκεψη στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πολυκάστρου μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Δραγανίδης, την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ. Ο κ. Δραγανίδης στην πρώτη του δημόσια συγκέντρωση ανέλυσε το νόημα και τους στόχους του «Καλλικράτη» και τόνισε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νέου Δήμου Παιονίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στρατηγική του συνδυασμού του, που θα οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές και ζήτησε την ενεργή στήριξη όλων των δημοτών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του.
Τον Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε μερίδα επαγγελματιών του Κιλκίς εξ αιτίας πρωτοβουλιών του Σεβασμιότατου, σχετικών με τον στολισμό των Ι. Ναών σε διάφορες θρησκευτικές τελετές. Όπως είναι γνωστό ο κ. Εμμανουήλ με εγκύκλιό του, ζήτησε την δραστική μείωση των καλλωπιστικών παρεμβάσεων εκτός και εντός των Ιερών Ναών κατά την τέλεση γάμων, βαπτίσεων κ.τ.λ.
psomiadisΑπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το ενδεχόμενο μετατροπής χρήσης των στρατοπέδων στα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα και το Πολύκαστρο σε στρατόπεδα υποδοχής λαθρομεταναστών, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:30

Πανελλαδική στάση εργασίας δημοσίων υπαλλήλων

Συντάκτης:
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Ν. Κιλκίς, και τα Α/θμια Σωματεία του Δημόσιου Τομέα, Ν.Π.Δ.Δ.  και Ο.Τ.Α., στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλούν τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010, στις 11.00π.μ.,  στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, ημέρα που ψηφίζεται στη Βουλή, από την Κυβερνητική πλειοψηφία το  Αντιασφαλιστικό  Νομοσχέδιο.
passalidis2«Υπάρχει η αντίληψη και μεταφέρεται στην κοινή γνώμη ότι το άπαν για τις δημοτικές εκλογές είναι η δημιουργία εντυπώσεων με ονόματα υποψηφίων σε ένα  συνδυασμό. Απαξιώνουν την υποχρέωση προς τους πολίτες, να πουν με πρόγραμμα και πως θα αντιμετωπίσουν το νέο Δήμο. Και φυσικά δεν είναι μόνο τα έργα. Είναι μια σειρά υποχρεώσεων που πρέπει να δώσουν τη φιλοσοφία, τις αρχές και τις ενέργειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Κιλκίς Οραμα και Δράση, με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 18:46

Εγκαίνια Δημαρχείου και ΚΕΠ Πολυκάστρου

Συντάκτης:
polykastroΜε λαμπρότητα και την παρουσία δεκάδων παραγόντων του νομού και πολιτών εγκαινιάστηκαν το περασμένο Σάββατο το Δημαρχείο και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Πολυκάστρου, από το δήμαρχο Δημήτρη Σμυδάκη, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων  υπηρεσιών του Δήμου.
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 18:43

Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο

Συντάκτης:
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Ν. Κιλκίς, και τα Α/θμια Σωματεία του Δημόσιου Τομέα, Ν.Π.Δ.Δ.  και Ο.Τ.Α., στα πλαίσια της 24/ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και όλο το λαό του νομού Κιλκίς, να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 στις 10.30 π.μ., που συνδιοργανώνουν με το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Κατά της κυβερνητικής πολιτικής για ασφαλιστικό και εργασιακό τάσσεται η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσίων υπαλλήλων, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΚ-Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, που σε ανακοίνωσή της τοίζει:
«Τα αρπακτικά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, των ασύδοτων αγορών, των χρηματιστηρίων και των τραπεζών οδήγησαν σε «χρεοκοπία» το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και όχι οι εργαζόμενοι.
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:35

Υπό ομηρεία διοίκηση και νομαρχία

Συντάκτης:
nea_pterigaΑπό τις αρχές της δεκαετίας του ’90 σχεδιάστηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και διοίκησης Κιλτίδη. Τότε ως επέκταση και νέα πτέρυγα του νοσοκομείου. Μετά το 1993 το σχέδιο ταπεινώθηκε, καθότι κρίθηκε ως υπερφίαλο, και περιβλήθηκε τη μορφή της επέκτασης των χειρουργείων. Για τη μελέτη και την έγκρισή της απαιτήθηκαν τουλάχιστον πέντε έξι χρόνια, αρχές της δεκαετίας του 2000 μπήκε μπρος, επί Σημίτη το 2003  θεμελιώθηκε και έκτοτε παραμένει γιαπί αν και εγκαινιάστηκε η λειτουργία του (σ.σ.: !!!) το 2006 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.