Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 3:04:27 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:21

Η βασιλόπιτα των Προσκόπων

Συντάκτης:

Μέσα σε οικογενειακό και ζεστό κλίμα οι πρόσκοποι του Κιλκίς έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα, την περασμένη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, στο «Ράντζο» Κιλκίς.  Βαθμοφόροι της Περιφέρειας και μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης των Συστημάτων αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά ενώ από την μεγάλη βασιλόπιτα τυχερός αναδείχθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΣ της Περιφέρειας Νίκος Κρυωνάς και στα μικρά βασιλοπιτάκια ο βαθμοφόρος Χρήστος Καναρόπουλος.

Ουσιαστικός και χρήσιμος αποδείχθηκε ο διάλογος που αναπτύχθηκε -για τέσσερις ώρες περίπου!- ανάμεσα στους Αυτοδιοικητικούς άρχοντες της Παιονίας και του Πολυκάστρου για το σχέδιο «Καλλικράτης» και την τύχη των τεσσάρων δήμων και της Κοινότητας Λιβαδίων. Κατάμεστη από τους Αυτοδιοικητικούς της περιοχής ήταν η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, αφού όλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δημάρχου Ευρωπού, Ευθύμη Κουρτζανίδη, για να συζητήσουν οι ίδιοι την τύχη τους και να μην επιτρέψουν να αποφασίσουν άλλοι γι’ αυτούς.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:26

Μπαλάσκας: Θα με βρουν μπροστά τους οι συκοφάντες

Συντάκτης:

«Ξεκίνησαν τον Νοέμβριο να διαδίδουν ότι είμαι μέτοχος σε πολυκατάστημα. Ύστερα από 10 ημέρες είπαν πως έχω δικό μου μαγαζί. Είπαν πως με τον ( κατονόμασε πρώην αντινομάρχη) έχτισα βίλα στην Χαλκιδική. Ορισμένοι έκαναν ελέγχους στο Υποθηκοφυλακείο για να δουν τα περιουσιακά μου στοιχεία. Επιτέλους, ας έρθουν να τους δώσω τη δήλωση Ε9, δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας μου τη ζητήσουν.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:25

Προσφορά ζωής στο Κ.Υ. Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Με μια όμορφη εκδήλωση το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου τίμησε τον γιατρό Γιάννη Γκουντενούδη, για τη δωρεά ζωής και ελπίδας που έκανε στο ίδρυμα και συνεπώς και στους κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκουντενούδης δώρισε στο Κ.Υ. Πολυκάστρου έναν υπέρηχο, έναν καρδιογράφο, μια εξεταστική κλίνη και άλλα, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιδρύματος και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Η προσφορά του κ. Γκουντενούδη φθάνει τα 40.000 ευρώ, αλλά η αξία της είναι πολύ πιο μεγάλη, γιατί έχει να κάνει με τις ζωές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, γιατί έχει να κάνει με τα αγνά του συναισθήματα και την αγάπη του για το γενέθλιο τόπο και τους ανθρώπους του.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:52

Όροι και προϋποθέσεις για τον «Καλλικράτη»

Συντάκτης:

Το ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Ρόδο το 1999, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ αναφέρει « Με την νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει στη χώρα μας, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του Ν.2539/97 που υλοποιεί στην πράξη το πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» διαπιστώνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά ότι υπάρχουν και πολλά ζητήματα που χρήζουν ακόμη άμεσης επίλυσης».

«Επίθεση Φιλίας» στη Γουμένισσα έκαναν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου και πρώην Δήμαρχος Τατσίδης Τάκης αλλά και ο Δραγανίδης Χρήστος με φίλους του. Ακόμη και το πυκνό χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα δεν στάθηκε ικανό να τους σταματήσει για να επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκπληκτοι χαιρέτησαν την επίσκεψη των Πολυκαστρινών και μετά το τέλος της συνεδρίασης πήγαν για έναν φιλόξενο καφέ.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:42

Φεβρουάριο τελειώνουμε…

Συντάκτης:

Η Υπουργός με βάση την ενημέρωση που είχε από το Κιλκίς εξέφρασε την αισιοδοξία της, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Θ. Παραστατίδη, ότι εντός του Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο της κατασκευής και του εξοπλισμού της γ’ πτέρυγας. Και απομένει εντός των προσεχών ημερών να αποδειχθεί αν η αισιοδοξία της είναι βάσιμη ή η συνήθης υπουργική αισιοδοξία.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:41

Όλοι μαζί με έδρα το Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Πολυκάστρου ως έδρας ενός μεγάλου δήμου από τη συνένωση Παιονίας- Πολυκάστρου ανέλαβε ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης.. Με επιστολή του προς τους βουλευτές Γ. Φλωρίδη, Θ. Παραστατίδη και Κ. Κιλτίδη αναπτύσσει την πρότασή του για τη συγκρότηση ενός ενιαίου δήμου από τη συνένωση των δήμων Πολυκάστρου, Αξιούπολης, Ευρωπού, Γουμένισσας με έδρα το Πολύκαστρο.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:37

Κοινωνικό Ιατρείο, Φαρμακείο στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Μια σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ανέλαβε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τους συλλόγους Φαρμακευτικό και Ιατρικό του Κιλκίς. Στόχος της δράσης που θ’ αναπτυχθεί είναι η πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη κι η φαρμακευτική κάλυψη αναξιοπαθούντων ατόμων, αστέγων, μεταναστών και απόρων, προκειμένου να γίνεται ευχερέστερα η προνοιακή-κοινωνική τους αποκατάσταση.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:11

PRΟΤΕCΤΑ όπως λέμε: Ζητείται εργοδότης

Συντάκτης:

Τα παιχνίδια εξουσίας μετόχων της βιομηχανίας PRΟΤΕCΤΑ, πρώην Eldoor πληρώνουν οι 85 εργαζόμενοι Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες καθώς οι κατά καιρούς συμφωνίες για αποπληρωμή των δεδουλευμένων με την παρέμβαση και του εργατικού κέντρου  Γ. Ιωαννίδη, δεν τελεσφόρησαν λόγω αφερεγγυότητας της εργοδοσίας.