Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 1:28:55 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:04

Βαριές κατηγορίες εργαζομένων στους δήμους

Συντάκτης:

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι την Τετάρτη 14/01/2010 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του ν. Κιλκίς όπου ο πρόεδρος των εργαζομένων ν. Κιλκίς μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…ακόμη πληροφορούμαστε ότι σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα, απασχολούνται εργαζόμενοι με σχέσεις μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας» και ακόμη «… θα είμαστε αμείλικτα κατηγορηματικοί και δεν θα λογαριάσουμε κανένα και για τίποτα απέναντι σε αυτό το βάρβαρο και μεσαιωνικό φαινόμενο εργασίας»

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:03

«Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Χέρσου

Συντάκτης:

Στη  Δημοτική Kοινωφελή Eπιχείρηση Χέρσου θα λειτουργήσει το πρόγραμμα: «Βοήθεια στο Σπίτι». Δικαίωμα να κάνουν αίτηση έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδιαίτερα εκείνοι που διαβιούν μόνοι και χωρίς να δέχονται φροντίδα. Κριτήρια για την επιλογή των ωφελούμενων στο πρόγραμμα είναι: Η κατάσταση υγείας. Το εισόδημα. Η οικογενειακή κατάσταση.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:02

Μεγάλη προσφορά Πολυκαστρινού γιατρού

Συντάκτης:

Είναι από τις ΚΑΛΕΣ ειδήσεις, από αυτές που όλο και σπανίζουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και αισιόδοξα ως κοινωνία, πως δεν χάθηκαν όλα, δεν ισοπεδώθηκαν από τον οδοστρωτήρα του ατομικισμού και του ωχαδερφισμού. Ο γιατρός Γιάννης Γκουντενούδης, που τα τελευταία χρόνια επέστρεψε από τη Γερμανία στο γενέθλιο τόπο του, το Πολύκαστρο, όπου σήμερα διαβιεί ως συνταξιούχος, προχώρησε σε μια δωρεά ζωής και ελπίδας στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:00

Με τα παιδιά με ειδικές ικανότητες ο Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς επισκέφθηκε όπως συνηθίζει για το καλό του χρόνου ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του νομού μας κ. Κώστας Κιλτίδης την περασμένη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε, και είναι και φυσιολογικό μεσούσης της οικονομικής κρίσης, απέδειξε η καθιερωμένη έρευνα αγοράς του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, την πτώση του τζίρου, αλλά ευτυχώς όχι κάθετη.
Στην έρευνα συμμετείχαν 114 επιχειρήσεις, με τα μεγαλύτερο αριθμό να αφορά καταστήματα με ενδύματα (35), κρεοπωλεία (10) και υποδήματα, ηλεκτρικά είδη (9).

Μόλις δύο μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αιτή, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Naomi Klein έκανε μια συνταρακτική αποκάλυψη στην διάρκεια μιας εκπομπής - συζήτησης στον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Democracy Now: στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Heritage Foundation που προωθεί διεθνώς τις ιδέες της λεγόμενης "ελεύθερης αγοράς" υπήρχε η παρακάτω ανάρτηση: "Ανάμεσα στην συμφορά, η κρίση στην Αϊτή προσφέρει ευκαιρίες στις ΗΠΑ. Παράλληλα με την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η αμερικανική απάντηση στον τραγικό σεισμό στην Αϊτή προσφέρει δυνατότητες για την αναδιοργάνωση της Αϊτινής κυβέρνησης που υποφέρει από μακροχρόνια ανικανότητα και της οικονομίας…"

Από το Επιμελητήριο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας, και φυσικά, και του νομού μας δυστυχώς έχουν αποκτήσει χρόνια χαρακτηριστικά. Μέχρι σήμερα οι πραγματικές αγκυλώσεις του αγροτικού τομέα δεν έχουν τεθεί με σοβαρότητα, σύστημα και αποφασιστικότητα στο τραπέζι της συζήτησης. Γι’ αυτό και από το σημαντικό αυτό απουσιάζουν ακόμη βασικά στοιχεία που θα προσδώσουν συστηματική οργάνωση και προοπτική.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:35

Ισχυρή και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συντάκτης:

 Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις στη Διοίκηση της Χώρας μας και ακριβέστερα στο σχεδιασμό της «νέας αρχιτεκτονικής» δομής όπως ακούμε να λέγεται  η προσπάθεια καθορισμού νέων επιπέδων διοίκησης με το όνομα πλέον «Καλλικράτης». Επιτέλους μετά από πολλές αναβολές, καθυστερήσεις  και διαψεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της, παρουσίασε ένα κείμενο για δημόσια διαβούλευση που «εν πολλοίς» αγαπητοί συνάδελφοι είναι ένα κείμενο που έχει ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία στα διάφορα συνέδρια τόσο της ΚΕΔΚΕ όσο και της ΕΝΑΕ και επεξεργάστηκε στο μεγαλύτερο βαθμό από το Ινστιτούτο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 14:29

Με 300 τρακτέρ απέκλεισαν Δοϊράνη και Ευζώνους

Συντάκτης:

Με εξάωρο αποκλεισμό των συνόρων στους σταθμούς Ευζώνων και Δοϊράνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νομού διεκδικώντας σειρά αιτημάτων οικονομικού κυρίως χαρακτήρα, όπως έχουν εκτεθεί επανειλημμένα. Στους Ευζώνους παρατάχθηκαν περί τα 150 τρακτέρ με αγρότες από την περιοχή Πολυκάστρου και Παιονίας, οι οποίοι συγκρότησαν συντονιστική επιτροπή του αγώνα τους. Οι διαμαρτυρόμενοι αποκλείουν κάθε μέρα και στις ώρες 12.οο- 15.οο και 18.οο-21.οο την κίνηση από και προς την ΠΓΔΜ.

Νεκρός βρέθηκε στις 17-1-2010 ο αγνοούμενος 75χρονος από την Γουμένισσα. Το σώμα του άτυχου ηλικιωμένου εντόπισε μέλος του Ο.Σ.ΠΕ. Γουμένισσας σε χαράδρα της περιοχής και ανέσυρε η Ελληνική Ομάδα Κιλκίς με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και να συγχαρούμε του εθελοντές που συνέχισαν τις έρευνες για δέκα ημέρες μέχρι τον εντοπισμό του», αναφέρει η Ε.Ο.Δ. Κιλκίς.