Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:40:59 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:15

Στηρίζουμε τον «Καλλικράτη»

Συντάκτης:

Απουσίαζαν τα μισά μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ στην επίσημη έναρξη του διάλόγου για τον «Καλλικράτη» το βράδυ της Παρασκευής στον αίθουσα του Επιμελητηρίου. Παρά ταύτα όμως αποδείχτηκε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση, αφού ο προβληματισμός και οι θέσεις που εκφράστηκαν από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ περιέλαβαν το σύνολο του «Καλλικράτη» και των προτάσεων της κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.

Τη διαβεβαίωση ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι στόχος εθνικής σημασίας και ως τέτοιο η κυβέρνηση αφ' ενός θα τον στηρίξει με πόρους, αφ' ετέρου θα τον προωθήσει με συναίνεση, παρείχε κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:59

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Κιλκισιακό

Συντάκτης:

Μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα, η αθλητική οικογένεια του Κιλκισιακού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στα γραφεία του Συλλόγου την περασμένη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010. Μέλη της διοίκησης, προπονητής, παίκτες, συνεργάτες και φίλοι της ομάδας αντάλλαξαν ευχές ενώ ο πρόεδρος του Κιλκισιακού Νίκος Τζεβελέκης ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία και δύναμη και πίστη στους στόχους της ομάδας, κόβοντας την βασιλόπιτα.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:52

Η Θέμις έχει …βήχα

Συντάκτης:

Για τις στεγαστικές ανορθογραφίες του Ειρηνοδικείου Κιλκίς γράψαμε αναλυτικά τον Ιανουάριο του 2008. Από τότε δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Το Ειρηνοδικείο συνεχίζει να στεγάζεται στο ίδιο ακατάλληλο κτήριο, καθώς 25 χρόνια δεν αποδείχτηκαν ικανά για να χωροθετηθεί το υπό μελέτη νέο Δικαστικό Μέγαρο!

Ο προβληματισμός για τη σοβαρότητα και το εύρος της κρίσης που διέρχεται η Ελληνική και η τοπική οικονομία, ήταν ένα από τα κύρια στοιχεία που επικράτησαν κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Παράλληλα όμως απ’ όλους τους ομιλήσαντες εκφράστηκε πνεύμα αισιοδοξίας ότι ο τόπος μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του σήμερα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης για το αύριο.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:42

Ενίσχυση του Κιλκίς χωρίς …ρίξιμο του Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Οι αρχικοί σχεδιασμοί της μεταφοράς στρατιωτικών μονάδων από το Πολύκαστρο στο Κιλκίς ματαιώθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες μας η ενίσχυση της δύναμης του στρατού στην πόλη του Κιλκίς θα γίνει χωρίς μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στο Πολύκαστρο, αλλά με συνολική ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στο νομό.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:41

Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Συντάκτης:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα, με βάση την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Η απεργία ορίστηκε για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:39

Σήμερα συζητούν για τον “Καλλικράτη”

Συντάκτης:

Συνέρχονται σημερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου σε Γενική Συνέλευση οι αντιπρόσωποι των δήμων καιτης κοινότητς του νομού στην  ΤΕΔΚ νομού Κιλκίς  στην αίθουσα εκδηλώσεων “Κτήμα Ευχών” (δρόμος προς Αργυρούπολη) στο Κιλκίς. Κύριο θέμα της γενικής συνέλευσης θα είναι η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση των ΟΤΑ Α’ βαθμού, ύστερα και από τη γνωστοποίηση τω θέσεων της κυβέρνησης από τον υπουργό Ι. Ραγκούση.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:39

Επιμορφωτικά προγράμματα στην Κύπρο

Συντάκτης:

H ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποίησε το 2009 πολλά και σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η 3η θεματική ενότητα (8ος, 9ος και 10ος κύκλος) του προγράμματος συνεχιζόμενης κατάρτισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου (Ένωση Κοινοτήτων επαρχίας Λευκωσίας).

Κάθε χρόνο η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς είναι ξεχωριστή επιλέγοντας να τιμήσουν κάθε φορά φορείς ή πρόσωπα για την προσφορά τους στην κοινωνία. Φέτος ήταν η σειρά των Προσκόπων, που συμπληρώνουν τα 100 χρόνια ζωής και λειτουργίας από την ίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.