Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:51:02 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ούτε καν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων παρέστη.  Πολύ περισσότερο ερήμην ακόμα και των πολυάριθμων τοπικών συμβούλων διεξήχθη στο Κιλκίς, με κοινή πρόσκληση των τριών επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, ο διάλογος για τον «Καλλικράτη». Ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης ανέλαβε το βάρος να ενημερώσει σε βάθος για όσα διαλαμβάνονται στο κυβερνητικό σχέδιο υπό την κωδική ονομασία «Καλλικράτης», και συνάμα κατέγραψε και τα βασικά πορίσματα του πρόσφατου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα. Κοινός τόπος: Ναι, στη διοικητική μεταρρύθμιση, υπό τους όρους που έθεσε η ΚΕΔΚΕ, δηλαδή απόδοση των παρακρατηθέντων και καταγραφή και της γεωγραφίας των νέων δήμων.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 07:55

Ευκαιρίες επένδυσης στους δήμους του νομού

Συντάκτης:

Όπως έγινε γνωστό τον προσεχή Μάρτιο (7-20) το Επιμελητήριο Κιλκίς έχει προγραμματίσει επιχειρηματική- εκπαιδευτική αποστολή στη Σουηδία. Η 35μελής περίπου αποστολή πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος, έχει προγραμματίσει ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει εκτενής παρουσίαση του επιχειρηματικού πλαισίου και των προϋποθέσεων επένδυσης στο νομό Κιλκίς. Στην ειδική αυτή εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν και οι τρεις βουλευτές του νομού.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 07:53

Μελέτη για οδικές συνδέσεις Θεσσαλονίκης

Συντάκτης:

Την προκήρυξη της μελέτης για τη «Διευθέτηση Οδικών Συνδέσεων στη Δυτική Είσοδο Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 07:52

Ρέκβιεμ για τον 24χρονο ομογενή

Συντάκτης:

Τα νέα ήταν δυσάρεστα τον 24χρονο ομογενή. Πρωί Σαββάτου τον βρήκαν στο αυτοκίνητό του, σε υπαίθριο χώρο βενζινάδικου του Κιλκίς με ένα πανί στο χέρι. Να καθαρίσει το αυτοκίνητό του πήγε από τις εννιά το βράδυ της Παρασκευής στο βενζινάδικο. Και καθώς ήταν βράδυ, στάθμευσε στο υπαίθριο χώρο και δούλευε. Ποιος ξέρει πόση ώρα θα έμεινε ξέπνοος, καθισμένος στη θέση του οδηγού καθώς η ανακοπή καρδιάς  τον βρήκε εκεί.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:22

Βιωματική Ομάδα Ενηλίκων στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών "ΝΗΡΕΑΣ" σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο για ενήλικες με θέμα την επικοινωνία στην οικογένεια.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:21

Η βασιλόπιτα των Προσκόπων

Συντάκτης:

Μέσα σε οικογενειακό και ζεστό κλίμα οι πρόσκοποι του Κιλκίς έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα, την περασμένη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, στο «Ράντζο» Κιλκίς.  Βαθμοφόροι της Περιφέρειας και μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης των Συστημάτων αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά ενώ από την μεγάλη βασιλόπιτα τυχερός αναδείχθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΣ της Περιφέρειας Νίκος Κρυωνάς και στα μικρά βασιλοπιτάκια ο βαθμοφόρος Χρήστος Καναρόπουλος.

Ουσιαστικός και χρήσιμος αποδείχθηκε ο διάλογος που αναπτύχθηκε -για τέσσερις ώρες περίπου!- ανάμεσα στους Αυτοδιοικητικούς άρχοντες της Παιονίας και του Πολυκάστρου για το σχέδιο «Καλλικράτης» και την τύχη των τεσσάρων δήμων και της Κοινότητας Λιβαδίων. Κατάμεστη από τους Αυτοδιοικητικούς της περιοχής ήταν η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, αφού όλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δημάρχου Ευρωπού, Ευθύμη Κουρτζανίδη, για να συζητήσουν οι ίδιοι την τύχη τους και να μην επιτρέψουν να αποφασίσουν άλλοι γι’ αυτούς.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:26

Μπαλάσκας: Θα με βρουν μπροστά τους οι συκοφάντες

Συντάκτης:

«Ξεκίνησαν τον Νοέμβριο να διαδίδουν ότι είμαι μέτοχος σε πολυκατάστημα. Ύστερα από 10 ημέρες είπαν πως έχω δικό μου μαγαζί. Είπαν πως με τον ( κατονόμασε πρώην αντινομάρχη) έχτισα βίλα στην Χαλκιδική. Ορισμένοι έκαναν ελέγχους στο Υποθηκοφυλακείο για να δουν τα περιουσιακά μου στοιχεία. Επιτέλους, ας έρθουν να τους δώσω τη δήλωση Ε9, δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας μου τη ζητήσουν.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:25

Προσφορά ζωής στο Κ.Υ. Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Με μια όμορφη εκδήλωση το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου τίμησε τον γιατρό Γιάννη Γκουντενούδη, για τη δωρεά ζωής και ελπίδας που έκανε στο ίδρυμα και συνεπώς και στους κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκουντενούδης δώρισε στο Κ.Υ. Πολυκάστρου έναν υπέρηχο, έναν καρδιογράφο, μια εξεταστική κλίνη και άλλα, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιδρύματος και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Η προσφορά του κ. Γκουντενούδη φθάνει τα 40.000 ευρώ, αλλά η αξία της είναι πολύ πιο μεγάλη, γιατί έχει να κάνει με τις ζωές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, γιατί έχει να κάνει με τα αγνά του συναισθήματα και την αγάπη του για το γενέθλιο τόπο και τους ανθρώπους του.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:52

Όροι και προϋποθέσεις για τον «Καλλικράτη»

Συντάκτης:

Το ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Ρόδο το 1999, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ αναφέρει « Με την νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει στη χώρα μας, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του Ν.2539/97 που υλοποιεί στην πράξη το πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» διαπιστώνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά ότι υπάρχουν και πολλά ζητήματα που χρήζουν ακόμη άμεσης επίλυσης».