Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:11:42 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:49

Αδαμόπουλος Γιάννης : Άνιση ανάπτυξη και Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Είναι γνωστό σε αυτούς που ασχολούνται με την περιφερειακή ανάπτυξη και με τα αίτια της άνισης ευημερίας ότι υπάρχουν στην σημερινή ενωμένη Ευρώπη των 27 τριών μορφών άνισης ανάπτυξης. Αν πάρουμε ως κριτήριο ευημερίας το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν (ΑΕΠ) ο Ν.Κιλκίς  με 11.012_ κατείχε την 16η θέση στην Ελλάδα και αυτό αντιστοιχούσε στο 49% του κοινοτικού ΑΕΠ των 15, όταν αυτό της Βοιωτίας με 23.720_ ήταν πρώτο στην Ελλάδα και ισοδυναμούσε με 105% του κοινοτικού ΑΕΠ στην Ευρώπη των 15 (στατιστικά δεδομένα 2000 της Eurostat).

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:48

Κοινωνική προσφορά των Γυναικών του Καμπάνη

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς συλλόγους του Δήμου Γαλλικού με δράση κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.  Σκοπός του Συλλόγου είναι η κοινωνική, πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της  γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και η διάσωση και διάδοση των παραδόσεων. Μετά από 18 χρόνια λειτουργίας του, ο σύλλογος μπορεί να επιδείξει μια διαδρομή με πλούσιο κοινωνικό, πολιτιστικό αλλά και πνευματικό έργο.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:08

Έξαρση στη Θεσσαλονίκη επιφυλακή στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Η έξαρση των κρουσμάτων γρίπης στη Θεσσαλονίκη έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων (γυμνασίων, δημοτικών και νηπιαγωγείων) με αποφάσεις του εκεί Νομάρχη Π. Ψωμιάδη, αλλά δημιουργεί και κλίμα επιφυλακής στο ν. Κιλκίς και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:07

Η βασιλόπιτα του ΚΚΣ

Συντάκτης:

Σε ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Καλλισθένη Πάκα-Κυμπαρίδη, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο χώρο του ΚΚΣ, έκοψε τη βασιλόπιτα για το έτος 2010 για τα παιδιά του Κ.Κ.Σ, αφού ευχήθηκε σε προσωπικό, μαθητές και γονείς καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, με υγεία και αγάπη.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:04

Βαριές κατηγορίες εργαζομένων στους δήμους

Συντάκτης:

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι την Τετάρτη 14/01/2010 πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του ν. Κιλκίς όπου ο πρόεδρος των εργαζομένων ν. Κιλκίς μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…ακόμη πληροφορούμαστε ότι σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα, απασχολούνται εργαζόμενοι με σχέσεις μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας» και ακόμη «… θα είμαστε αμείλικτα κατηγορηματικοί και δεν θα λογαριάσουμε κανένα και για τίποτα απέναντι σε αυτό το βάρβαρο και μεσαιωνικό φαινόμενο εργασίας»

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:03

«Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Χέρσου

Συντάκτης:

Στη  Δημοτική Kοινωφελή Eπιχείρηση Χέρσου θα λειτουργήσει το πρόγραμμα: «Βοήθεια στο Σπίτι». Δικαίωμα να κάνουν αίτηση έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδιαίτερα εκείνοι που διαβιούν μόνοι και χωρίς να δέχονται φροντίδα. Κριτήρια για την επιλογή των ωφελούμενων στο πρόγραμμα είναι: Η κατάσταση υγείας. Το εισόδημα. Η οικογενειακή κατάσταση.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:02

Μεγάλη προσφορά Πολυκαστρινού γιατρού

Συντάκτης:

Είναι από τις ΚΑΛΕΣ ειδήσεις, από αυτές που όλο και σπανίζουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και αισιόδοξα ως κοινωνία, πως δεν χάθηκαν όλα, δεν ισοπεδώθηκαν από τον οδοστρωτήρα του ατομικισμού και του ωχαδερφισμού. Ο γιατρός Γιάννης Γκουντενούδης, που τα τελευταία χρόνια επέστρεψε από τη Γερμανία στο γενέθλιο τόπο του, το Πολύκαστρο, όπου σήμερα διαβιεί ως συνταξιούχος, προχώρησε σε μια δωρεά ζωής και ελπίδας στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 09:00

Με τα παιδιά με ειδικές ικανότητες ο Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς επισκέφθηκε όπως συνηθίζει για το καλό του χρόνου ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του νομού μας κ. Κώστας Κιλτίδης την περασμένη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε, και είναι και φυσιολογικό μεσούσης της οικονομικής κρίσης, απέδειξε η καθιερωμένη έρευνα αγοράς του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, την πτώση του τζίρου, αλλά ευτυχώς όχι κάθετη.
Στην έρευνα συμμετείχαν 114 επιχειρήσεις, με τα μεγαλύτερο αριθμό να αφορά καταστήματα με ενδύματα (35), κρεοπωλεία (10) και υποδήματα, ηλεκτρικά είδη (9).

Μόλις δύο μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αιτή, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Naomi Klein έκανε μια συνταρακτική αποκάλυψη στην διάρκεια μιας εκπομπής - συζήτησης στον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Democracy Now: στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Heritage Foundation που προωθεί διεθνώς τις ιδέες της λεγόμενης "ελεύθερης αγοράς" υπήρχε η παρακάτω ανάρτηση: "Ανάμεσα στην συμφορά, η κρίση στην Αϊτή προσφέρει ευκαιρίες στις ΗΠΑ. Παράλληλα με την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η αμερικανική απάντηση στον τραγικό σεισμό στην Αϊτή προσφέρει δυνατότητες για την αναδιοργάνωση της Αϊτινής κυβέρνησης που υποφέρει από μακροχρόνια ανικανότητα και της οικονομίας…"