Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 4:14:29 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 14:33

Οι δήμοι στη μάχη κατά της νέας γρίπης

Συντάκτης:

Το Σχέδιο Δράσης για την πανδημία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  παρουσίασε ο πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Πανελλήνιο Συνέδριο για την νέα γρίπη , που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 14:33

Δεν παραγράφονται εκκρεμότητες σε ΔΟΥ

Συντάκτης:

Εως και τις 30 Ιουνίου 2010 παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής των υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος που «εκκρεμούν» από το 2000, αλλά και του κεφαλαίου που είναι «ανοιχτές» ακόμη και από το 1997.  Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι για υποθέσεις με πλαστά - εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, καθώς με κατασχεθέντα ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία, η προθεσμία παραγραφής παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2012, καθώς από την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ότι για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ισχύει παράταση της παραγραφής για δύο επιπλέον έτη πέραν του χρόνου που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις, εφόσον όμως έχουν εκδοθεί και κοινοποιηθεί οι οικείες αποφάσεις προστίμου του ΚΒΣ.

Την Πέμπτη το απόγευμα 3 Σεπτεμβρίου 2009 και στα πλαίσια των εξόδων του Οίκου Ευγηρίας και Θ.Χ.Π Κιλκίς μία ομάδα περιθαλπομένων με τους συνοδούς τους επισκέφθηκαν το χώρο της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Η αναχώρηση έγινε από τον Οίκο Ευγηρίας με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας και χρειάστηκαν τρία δρομολόγια για να μεταφερθούν όλοι οι περιθαλπόμενοι στο χώρο της Εμποροπανήγυρης. Εκεί οι ηλικιωμένοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στους πάγκους και τα μαγαζάκια και ορισμένοι αγόρασαν ένα-δύο μικροπράγματα.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 15:00

Κ. Κιλτίδης :Αγροτική οδοποιία Πικρολίμνης-Μουριών

Συντάκτης:

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη γνωστοποιείται ότι υπεγράφη η ένταξη του έργου Αγροτική οδοποιία Μικροκάμπου – Κάτω Αποστόλων Δήμου Πικρολίμνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2007 – 2013.
Στο εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκαν και δύο έργα του Δήμου Μουριών. Πρόκειται για  έργα βελτίωσης  της αγροτικής οδοποιίας της Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ και  έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας του Παλαιού Λιθωτού προϋπολογισμού 595.000 ευρώ.

Αθλητικά έργα
Μετά από συνεργασία που είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη έγινε γνωστό ότι υπεγράφη απόφαση από τον κ. Ιωαννίδη για την  υλοποίηση αθλητικών έργων στο ν. Κιλκίς, προϋπολογισμού άνω των 600.000ευρώ.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 13:51

Γιορτή Γριβαδιού ξανά στη Δοϊράνη

Συντάκτης:

 Γιορτή Γριβαδιού ξανά στη Δοϊράνη
Μετά από χρόνια εγκατάλειψης ενός από τους σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς του νομού μας, της Γιορτής Γριβαδιού, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Δοϊράνης αποφάσισε να τον ξαναζωντανέψει, έστω και την ύστατη στιγμή.
Η Γιορτή Γριβαδιού θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία της Δοϊράνης, με τη χορηγία του δήμου Δοϊράνης, της Νομαρχίας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκτιμώντας πως πρέπει να ευχαριστήσω τους πολλούς φίλους και γνωστούς που τηλεφώνησαν και μου ζήτησαν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του νομού μας, κρίνω σκόπιμο να δημοσιοποιήσω την απάντησή μου σ' αυτούς, αφού έτσι αισθάνομαι, αυτό πιστεύω και θα αγωνιστώ από άλλη όποια θέση ώστε η ανατροπή της φιλοσοφίας, της πολιτικής και των πολιτικών που έχουν σχέση με αλλότρια συμφέροντα και εξάρτηση από αυτά πρέπει να είναι ο στόχος κάθε συνειδητοποιημένου και πολιτικοποιημένου πολίτη.

Ο βουλευτής Κιλκίς και διακεκριμένο στέλεχος του Κινήματος Γιώργος Φλωρίδης είναι προσκαλεσμένος από τους δημοσιογράφους Άγγελο Μόσχοβα και Βασίλη Πάικο στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 την περασμένη Τρίτη.  Ερωτάται λοιπόν για το πολιτικό κλίμα με την προκήρυξη των εκλογών.
Ιδού ένα εκτεταμένο απόσπασμα των απαντήσεων του κ. Φλωρίδη:
«Το σημερινό κόμμα που κυβερνά δια του Πρωθυπουργού, είπε ότι δεν μπορώ να κυβερνήσω άλλο, δεν μπορώ. Δηλαδή τα έφερε σε ένα σημείο που δεν μπορεί και πήγε ο κ. Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και έκανε ως ένας κοινωνιολόγος ή εν πάση περιπτώσει ένας παρατηρητής ή κάποιος ερευνητής, μια διάλεξη για το τι θα μπορούσε κατά την άποψή του να γίνει στην Ελλάδα. ..
Ο κόσμος πιστεύει πια απολύτως ότι ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε και των κυβερνητικών του καθηκόντων και τώρα δίνει διαλέξεις ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου…»

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 13:44

Βρήκε τους δυο το ΠΑΣΟΚ Ψάχνει τον ένα η Ν.Δ

Συντάκτης:

Μετά τις αρνήσεις των κ. Δημήτρη Μουζούρη και Μαρίας Αμανατίδου να πλαισιώσουν το πράσινο ψηφοδέλτιο, το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε ταχύτατα και ήδη ολοκληρώνει  το συνδυασμό του με την ένταξη σ’ αυτόκατά πάσα πιθανότητα  δυο νέων προσώπων, της εκπαιδευτικού και δημοτικής συμβούλου Κατερίνας  Κούπανη από τη Γουμένισσα και του επίσης εκπαιδευτικού κ. Δημήτρη Γιαννάκη από τη Γρίβα.
Στα αξιοσημείωτα ότι είναι για πρώτη φορά που σε ψηφοδέλτιο του Κινήματος στο νομό συμμετέχουν δυο υποψήφιοι από την Παιονία, αν εν τέλει είναι οι δυο προαναφερθέντες.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 13:43

Δυναμικό ξεκίνημα με περιοδείες Φλωρίδη

Συντάκτης:

Εξαιρετικά επιτυχής ήταν η πρώτη προεκλογική περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη σε οικισμούς του νομού μας, που πραγματοποιήθηκε εκτός «επίσημου» προγράμματος την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.
Ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε το Μυλοχώρι, όπου είχε συνομιλία με τους κατοίκους για θέματα που τους απασχολούν, καθώς και την Αντιγόνεια, στην οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πλήθος κόσμου τα επιμέρους προβλήματα του οικισμού και των αγροτών.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 13:39

Με τον Κώστα Χαλίτσιο το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε

Συντάκτης:

Ο εκ των ηγετών του κομμουνιστικού χώρου στο ν. Κιλκίς Κώστας Χαλίτσιος θα ηγηθεί του κόκκινού ψηφοδελτίου στις βουλευτικές εκλογές της 4ης  Οκτωβρίου.
Η παρουσίαση του συνδυασμού θα γίνει ενώπιον των ιδίων των υποψηφίων και μελών και φίλων του κόμματος τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.οο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.
Ο συνδυασμός του Κ.Κ.Ε στο ν. Κιλκίς ολοκληρωμένος συγκροτείται από τους εξής:
- Κώστας Χαλίτσιος, φαρμακοποιός, νομαρχιακός σύμβουλος
- Λάζαρος Ανδρεανίδης, κτηνίατρος
- Μαρία Αποστολίδου, φυσιοθεραπεύτρια
- Ακίνδυνος (Άκης) Οργαντζής, ξενοδοχοϋπάλληλος
- Βασίλης Κοντόπουλος, επαγγελματίας αντιπρόεδρος εμπορικού συλλόγου Πολυκάστρου.