Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:15:47 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:36

Τώρα ήρθαν τα κονδύλια…

Συντάκτης:

Κάθε χρόνο και χειρότερα…Κάπως έτσι συνοψίζεται η αντιπυρική προστασία των δασών μας καθώς η κυβέρνηση στέλνει καθυστερημένα και με τη λήξη του θέρους τα κονδύλια για την πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 10:35

Στη μάχη της Αθήνας και η 71 ταξιαρχία

Συντάκτης:

Μπροστά στην εθνικής κλίμακας καταστροφή της Αττικής και τον άμεσο κίνδυνο να καεί η ίδια η πρωτεύουσα της Ελλάδας αναχώρησε εσπευσμένα χθες το πρωί η 71 ταξιαρχία με προορισμό το πεδίο της πυρκαγιάς..

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 13:21

Αδέλφια «εξ αίματος» Χίος και Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Μετά από 40 μέρες διεργασιών, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν ο Σύλλογος  Μικρασιατών Πολυκάστρου και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος», στο δημαρχείο της Χίου επισφραγί-στηκε, με τον πιο επίσημο τρόπο, η αδελφο-ποίηση των δύο πόλεων, ενώ είχε προηγηθεί και αντίστοιχη εκδήλωση στο Πολύκαστρο.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 13:18

Λειτουργία τμημάτων Ακαδημίας Αλέξανδρος

Συντάκτης:

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" Κιλκίς, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων της για την Δευτέρα 31 Αυγούστου. Οι εγγραφές στα τμήματα της Ακαδημίας θα γίνονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της από 17:00 έως 20:00. Προς διευκόλυνση τον αθλητών της, η Ακαδημία ανακοινώνει ότι αθλητές της χρονιάς γεννηθέντες 1999-2004, μπορούν να εγγράφονται από 17:00 έως 18:30 και οι γεννηθέντες 1995-1998 από τις 18:30 έως 20:00.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 04:49

Επιτυχόντες 2009 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοίνωσε τις λίστες των επιτυχόντων μαθητών του νομού μας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Διαλέξτε το λύκειο που σας ενδιαφέρει από την παρακάτω λίστα για να δείτε τους επιτυχόντες.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 04:11

Σε πύρινο κλοιό η Αττική

Συντάκτης:

Σε κάμψη βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική με νέες ανησυχίες να προκαλεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά τη νύχτα στον Κιθαιρώνα, όπου κατακαίγονται πευκόφυτες περιοχές και απειλεί τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό. Οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αναμένεται να καμφθούν αργά το απόγευμα, δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης και τη λειτουργία των αεροσκαφών ευνοώντας τις αναζωπυρώσεις.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 04:08

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας του Κιλκίς

Συντάκτης:

Στις 15η Αυγούστου ο απανταχού Ελληνισμός τίμησε όπως αρμόζει την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αυτή τη φορά όμως ο εορτασμός της Παναγίας στο Κιλκίς ήταν  ξεχωριστός, τόσο από άποψη προσέλευσης κόσμου (ξεπέρασε τις 3000) όσο και από το κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης που δημιουργήθηκε.

Θέλει, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα των δήμων του νομού να εκδοθούν άδειες βυτιοφόρων εκκένωσης βόθρων στους ΟΤΑ του νομού. Ο λόγος για τον Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα, ο οποίος από τις 5 Αυγούστου ενημέρωσε εγγράφως τους ΟΤΑ του νομού ότι: «Ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας από το 2005 είχε την πρόθεση να δώσει λύση στο θέμα των εκκενώσεων βόθρων των οικισμών του νομού με Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης βυτιοφόρα που να ανήκουν στους δήμους του νομού. Στην προσπάθειά του αυτή εμπόδιο στάθηκε ο νόμος που διέπει τις άδειες αυτές και δεν επιτρέπει τέτοιες αδειοδοτήσεις σε δήμους, όταν υπάρχουν ιδιοκτήτες ΦΔΧ βυτιοφόρων εκκενώσεων βόθρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή…».

Προσεκτικά, αλλά με σαφή τρόπο η Εκκλησία της Γουμένισσας ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή ότι σεν συνεργάζεται μαζί της στην εκτέλεση έργων αναδειξης και αναβάθμισης της πόλης και της περιοχής, παρότι η μητρόπολη διαθέτει ήδη  την τεχνογνωσία, όπως περίτρανανα αποδείχτηκε στην περίπτωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Αντίστροφα με θετικό τρόπο η μητροπολιτική αρχή εκθείασε την προσφορά  και βράβευσε τους κ. Σάββα Τσιτουρίδη, Γιώργο Τσιότρα και Φώτη κιλιπίρη, ακριβώς διότι επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας και διάθεση προσφοράς προς την Εκκλησία.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 04:27

Ξεκινά η αστική συγκοινωνία Κιλκίς

Συντάκτης:

Ξεκινούν από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Κιλκίς. Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 11 π.μ., μ’ αφετηρία τη στάση «αεροδρόμιο» στις Α’ Εργατικές κατοικίες. Θυμίζουμε ότι στη πόλη του Κιλκίς θα επαναλειτουργήσει έπειτα από πολλά χρόνια αστικό λεωφορείο, χάρη στη συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ», μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθεί η όλη δράση με 160 χιλ. ευρώ, για 14 μήνες. Το όλο πρόγραμμα θα εκτελεστεί με τη συνεργασία Δήμου και ΚΤΕΛ Κιλκίς.