Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:02:24 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:27

«Εμπιστευθείτε τις εκπτώσεις»

Συντάκτης:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ανακοινώνει προς το καταναλωτικό κοινό ότι, οι τακτικές θερινές «εκπτώσεις», θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου και έως την Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009. Οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποδεχθούν το καταναλωτικό κοινό και να το εξυπηρετήσουν με τα γνωστά υψηλά κριτήρια.

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπ.Ε.Π.Θ. οργάνωσε και λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Το Έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεχίζοντας το δρόμο της απαξίωσης  του ίδιου του ρόλου της, η Δημοτική Αρχή Γουμένισσας προσέθεσε ένα ακόμη στοιχείο στην τραγική εικόνα της. Είναι γνωστό ότι κάθε Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη από τον Κώδικα να  κάνει δημόσιο απολογισμό του έργου της μέχρι την 30η Ιουνίου. Να παρουσιάσει δηλαδή σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των πολιτών τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και τα έργα που υλοποίησε, η τουλάχιστον που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:20

Σειρά τεκμηρίων από το φθινόπωρο

Συντάκτης:

Τεκμήρια για ΙΧ, κύρια και εξοχική κατοικία, σκάφη αναψυχής, πιστωτικές κάρτες και άλλες δαπάνες διαβίωσης των φορολογουμένων (δίδακτρα, ασφάλιστρα) περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό πακέτο που θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου στην εφημερίδα Τα Νέα. Παράλληλα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα, ο Γ. Παπαθανασίου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης αμοιβών που λαμβάνουν αθλητές, γιατροί, εφοριακοί, αεροσυνοδοί και φορολόγησης τους με βάση την κλίμακα.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:20

Να μείνει η ΔΕΗ στην Αξιούπολη

Συντάκτης:

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκι και του Διοικητή της ΔΕΗ Π. Αθανασόπουλου ζητεί με ανοιχτή επιστολή της η Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, επικαλούμενη μια σειρά από επιχειρήματα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Δημάρχου έχει ως εξής:

Για την πράσινη ανάπτυξη μίλησε την Κυριακή 12 Ιουλίου στο Κιλκίς ο Κώστας Σκανδαλίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος σε ένα θέμα που συγκινεί ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου.
Πριν όμως την ομιλία του είπε ενδιαφέροντα πράγματα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μ.μ.ε. και από όπου άξια καταγραφής είναι τα ακόλουθα:
- Στις ευρωεκλογές καταγράφηκε η οριστική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και βρισκόμαστε σε πορεία αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης των λαϊκών δυνάμεων  με το ΠΑΣΟΚ

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης συμμετείχε στις 7 – 8 Ιουλίου στο συνέδριο για την εφαρμογή της νέας Κοινής Οργάνωσης της Αμπελοοινικής Αγοράς στα κράτη μέλη της Ε.Ε., το οποίο πραγματοποιήθηκε  στα Φηρά της Σαντορίνης,  με διοργανωτική ευθύνη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και   της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εταιριών Οίνου.

Παράλληλα με τον 39ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου στην παραλία Νικήτης Χαλκιδικής φέτος για πρώτη φορά διοργανώνει από Τετάρτη, 15 έως Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα) με το όνομα ΝΙΚΗΤΗ 2009 σε συνεργασία της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο ΣΙΘΩΝ» και του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παλιάς Νικήτης, με την τεχνική στήριξη ΑΓΡΟΡΑΜΑ.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 10:59

Περί δημοσκοπήσεων ... Του Γιώργου Ζώτου

Συντάκτης:

Τον τελευταίο καιρό σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών και σχετικά ρεπορτάζ εφημερίδων  διενεργούνται στο ν. Κιλκίς δημοσκοπήσεις με άγνωστο εντολέα και ασαφείς σκοπιμότητες.
Ασφαλώς και οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο - οδηγό καθώς, αν γίνουν σωστά μπορεί να πληροφορηθεί ο εντολέας - αυτός που τις παραγγέλνει δηλαδή- τις απόψεις του κόσμου σε μια σειρά ζητήματα και  προβλήματα.

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκι και του Διοικητή της ΔΕΗ Π. Αθανασόπουλου ζητεί με ανοιχτή επιστολή της η Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, επικαλούμενη μια σειρά από επιχειρήματα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Δημάρχου έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ
Κύριε διοικητά της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Αξιούπολης εξυπηρετούσε για δεκαετίες χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων της και των τεχνικών της και παρά την έλλειψη προσωπικού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους των δήμων Αξιούπολης, Πολυκάστρου, Γουμένισσας και Ευρωπού.