Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:37:02 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:51

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Παιχνίδια ζωής

Συντάκτης:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν, στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο, με μεγάλη επιτυχία τα «Παιχνίδια Ζωής» με πρωταγωνιστές τα παιδιά με αναπηρία.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Κιλκίς.
Το κλειστό γυμναστήριο γέμισε με τις φωνές και τα γέλια των παιδιών, τα οποία έδωσαν σε όλους ένα δυνατό μήνυμα, ότι κατορθώνουν και ξεπερνούν τις δυσκολίες της αναπηρίας τους χάρη στη θέλησή τους για ζωή.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:36

Στα μισά η απόδοση και …παρακάτω το εισόδημα

Συντάκτης:

Αν πέρυσι ήταν φτωχοί φέτος το εισόδημά τους μειώνεται  στο μισό. Περί των σιτοπαραγωγών του ν. Κιλκίς ο λόγος που διαπιστώνουν με απελπισία ότι η φετινή απόδοση των σιτηρών κυμαίνεται στο μισό της περσινής! Τα περσινά 250 κιλά αποτελούν απλησίαστο όνειρο καθώς το «στήσιμο» φέτος θα κυμανθεί περί τα 130 κιλά.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:35

Στο Καζακστάν ο Τσιτουρίδης

Συντάκτης:

Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββα Τσιτουρίδης  στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, θα βρίσκεται από την Τρίτη 23 μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου στο Καζακστάν. Οι εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής, που θα λάβουν χώρα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, έχουν ως θέμα την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Ο τέως βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης δέχτηκε στο πολιτικό του γραφείο στο Κιλκίς την προηγούμενη εβδομάδα κτηνοτρόφους από διάφορα χωριά του Ν. Κιλκίς όπου έγινε εκτενής συζήτηση πάνω στην τιμή του αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, τα μέτρα που πάρθηκαν και αυτά που πρέπει να παρθούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν, το κόστος των ζωοτροφών, η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του κρέατος, οι αυστηροί έλεγχοι για την καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:32

Γιορτή του Πατέρα από το Σύλλογο των Μανδρών

Συντάκτης:

Από τον πολιτιστικό σύλλογο Μανδρών, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, την Κυριακή 14/6, στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου, μια πολύ όμορφη εκδήλωση με αφορμή την γιορτή του πατέρα.
Κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζουν οι μπαμπάδες παγκοσμίως. Η Γιορτή του Πατέρα, αν και ξενόφερτο έθιμο, αποτελεί ευκαιρία να συλλογιστούμε το ρόλο του πατέρα, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου στο χαιρετισμό του.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:29

Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο Κιλκίς ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15.09.2006 μετά από σχετικό αίτημα σημαντικών φορέων του Νομού.
Το ΚΕΘΕΑ στην προσπάθειά του να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτό το αίτημα.
Έτσι, το Συμβουλευτικό αυτό Κέντρο, απευθύνεται σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και τις οικογένειές τους στην ευρύτερη περιοχή  του Ν. Κιλκίς.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:25

Το Κιλκίς τίμησε τη μνήμη των ελευθερωτών του

Συντάκτης:

Τη μνήμη και τη θυσία των ηρωικών παιδιών της Ελλάδας που έπσαν το πεδίο μιας εκ των φονικότερων μαχών της νεοελληνικής ιστορίας, της Μάχης του Κικίς στις 19-21 Ιουνίου 1913 τίμησαν οι πολίτες του Κιλκίς με τις αρχές της πόλης και του νομού στις εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου.
Την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υ.ΜΑ-Θ Σταύρος Καλαφάτης.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:24

Σύσκεψη με Κιλτίδη για καπνοκαλλιέργεια

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης δέχθηκε στο Υπουργείο εκπροσώπους ενεργών καπνοπαραγωγών, μεταποιητικών μονάδων καπνού και εργαζομένων στους τομείς μεταποίησης του προϊόντος και συζήτησαν τις προοπτικές της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς και την οικονομική ανάπτυξη του νομού μας έστειλε το περασμένο Σάββατο η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, της οικογένειας Τζίκα, με τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας των εγκαταστάσεών της, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κωνσταντίνο Κιλτίδη.