Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 1:30:42 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λυκουρέντζος παρέστη στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δάφνης Νιάκα, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Καρατάσιο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Θεοδωρίδης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Μουριών κ. Αργυρόπουλος Σάββας, ο Δήμαρχος Χέρσου κ. Ανθρακίδης Χρήστος, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όμορων νομών, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού Κιλκίς καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:28

Τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Καμπάνη

Συντάκτης:

Τη μνήμη του Συνταγματάρχη Αντώνιου Καμπάνη και την ηρωική θυσία του στη μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς τίμησε το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη, με λαμπρότητα στο μνημόσυνο που τελέσθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στο δημοτικό πάρκο όπου βρίσκεται η προτομή του Συνταγματάρχη, έγινε επιμνημόσυνη δέηση, αναφορά στον Συνταγματάρχη Καμπάνη και στις συνθήκες θανάτου του ενώ  τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε η Φιλόλογος και Γραμματέα του Μ.Π.Σ. Καμπάνη, κ. Φιλιππίδου Χριστίνα.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 13:48

Κώστας Κιλτίδης : Ζεστό χρήμα για τα βιολογικά

Συντάκτης:

Συνολική πίστωση 1.246.348,22 ευρώ καταβλήθηκε από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε σε 197 αγρότες του ν. Κιλκίς που εντάχθηκαν στη δράση 2.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007 – 2013 που αφορά τη βιολογική γεωργία.
Με αφορμή την πρώτη πληρωμή των δικαιούχων  μέσα στο 2009 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το 1ο Σμήνος Πουλιών Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε κατασκηνωτικό τριήμερο στο Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς, Ιδιοκτησίας Σώματος Ελλήνων Προσκόπων,  το διάστημα 19-21 Ιουνίου, σε συνεργασία με τα στελέχη  και την Ομάδα Μεγάλων Οδηγών του Τοπικού Τμήματος και την παροχή βοήθειας κάθε είδους από το Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος και τους γονείς των παιδιών.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, έδωσε συνέντευξη Τύπου, για την απαγόρευση του καπνίσματος
«Η Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια καθυστέρηση, ενδεχομένως τελευταία στην Ευρώπη, ψήφισε ένα νόμο για να υπάρξει προστασία στους Έλληνες πολίτες από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξή του στην Αθήνα, την παραμονή εφαρμογής του νόμου.

Στις Ιουλίου το ΤΕΙ Κιλκίς ζωντανεύει τη Δυτική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε μία μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, από τις 18.00 μέχρι αργά, στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή.
Το fashion street party διοργανώνει το Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, σε συνεργασία με το art restaurant punto es και την boutique indigo, που είχαν την τόλμη να εγκατασταθούν στα "άγνωστα" Άνω Λαδάδικα, πίσω από την οδό Πολυτεχνείου και τα Δικαστήρια.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 13:34

Λόγια να λέμε προτάσεις να κλώθουμε

Συντάκτης:

Όταν σε ένα τόπο που υποτίθεται ότι διεκδικεί νέο τμήμα ΤΕΙ, την ημέρα που συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο με σχετικό θέμα, ο Υφυπουργός Παιδείας (Αθ. Λυκουρέντζος) επισκέπτεται την πρωτεύουσα του νομού όχι για να παραστεί και να συμμετάσχει στο διάλογο, αλλά για να εγκαινιάσει μόνο τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μεταφέρθηκαν σε νέο ενοικιαζόμενο χώρο, κάτι ή μάλλον πολλά πάνε στραβά

Την αποδοχή σημαντικών χρηματοδοτήσεων απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου. Χρηματοδοτήσεις, για τις οποίες ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης εκφράζοντας την ικανοποίηση του τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε συνεπής απέναντι στη δέσμευσή της να καταβληθούν σταδιακά οι οφειλόμενοι προς την Τοπ. Αυτοδιοίκηση πόροι.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2009 13:39

Στη Μόσχα ο Κιλτίδης

Συντάκτης:

Για τη Μόσχα αναχωρεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης ύστερα από πρόσκληση του αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Α’ Αντιπροέδρου της Ρωσικής κυβέρνησης κ. Ζουμπκόφ.
Κύριο θέμα της συνάντησης του κ. Κιλτίδη με τον κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο είναι η σύσταση μόνιμου φορέα προώθησης των ελληνικών αγροτικών  προϊόντων στην αγορά της Ρωσίας.
Στην ατζέντα της συζήτησης θα εξεταστούν  οι δυνατότητες συνεργασίας για την προώθηση ελληνικών   αγροτικών προϊόντων όπως τα νωπά φρούτα, η κομπόστα ροδάκινου, τα προϊόντα  ιχθυοκαλλιεργειών, η βρώσιμη ελιά, το ελαιόλαδο, το κρασί, η φέτα, στη Ρωσία.

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ διοργάνωσαν γιορτή για την πρόληψη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19:00 στον πεζόδρομο του Κιλκίς (25ης Μαρτίου).