Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 12:26:46 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Την επαναλειτουργία άμεσα του εμπορικού – λογιστικού τμήματος της ΔΕΗ Αξιούπολης και τη διατήρηση σε λειτουργία του τεχνικού της τμήματος, ζητά ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Παναγιώτη Αθανασόπουλο, με κοινοποίηση στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Τράπεζας Πειραιώς στο Κιλκίς την Τρίτη 14 Ιουλίου 2009 στο Επιμελητήριο Κιλκίς με θέμα: «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013. Ολοκληρωμένες προτάσεις στήριξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες» με μεγάλη προσέλευση τοπικών παραγόντων, εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων – επιχειρηματιών  μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών, που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της ημερίδας.

Δεν είχε καμιά οικονομική σκοπιμότητα η τριχοτόμηση των θέσεων ευθύνης στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΑΝ.ΚΙ, ξεκαθαρίζουν οι πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε στην εφημερίδα μας ο κ. Παύλος Πασσαλίδης, γενικός διευθυντής στο νέο δ.σ. και ο ιθύνων νους της λειτουργίας της ΑΝ.ΚΙ από το 1992 και επέκεινα, παρότι συστάθηκε η θέση του γενικού διευθυντή πλάι στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου, που προϋπήρχαν, η έμμισθη θέση παραμένει μόνο μια, όπως μια ήταν και στο δ.σ. της θητείας του οποίου εξέπνευσε.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:29

Τριπλή συνεννόηση στην Αναπτυξιακή

Συντάκτης:

Ύστερα από ένα πρωτοφανές παρασκήνιο και μια διελκυστίνδα προσωπικών και παραπολιτικών συγκρούσεων, οι πέντε της γαλάζιας πλειοψηφίας στην Αναπτυξιακή Κιλκίς βρήκαν κοινό έδαφος και προχώρησαν σε συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου με τριχοτόμηση των επίζηλων θέσεων. Στην ΑΝ.ΚΙ κυριολεκτικά έχουμε από το βράδυ της Δευτέρας την ανατολή της νέας εποχής καθώς εκεί που ένας, ο κ. Παύλος Πασσαλίδης,  κατείχε τις δυο σημαντικότερες θέσεις, αυτές του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου, τώρα πλέον οι θέσεις έγιναν τρεις και ισάριθμοι οι κάτοχοί τους. Συγκροτήθηκε έτσι μια νέα Τριπλή Συνεννόηση (Αντάντ) οι βάσεις της οποίας τέθηκαν σε συνάντηση των πέντε στην Αξιούπολη, πριν τη σύνοδο της διοίκησης στα γραφεία της ΑΝ.ΚΙ.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:28

Καταγγελία “φαύλων τακτικών στην ΑΝ.ΚΙ”

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009 συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΚΙ, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 27ης Ιουνίου 2009, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Είχε προηγηθεί από τον μέχρι σήμερα Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παύλο Πασσαλίδη η έκφραση της απόλυτα σεβαστής επιθυμίας του να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και να περιορισθεί στα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου, μετά από υπερδεκαπενταετή άσκηση και των δύο καθηκόντων από τον ίδιον.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:27

«Εμπιστευθείτε τις εκπτώσεις»

Συντάκτης:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ανακοινώνει προς το καταναλωτικό κοινό ότι, οι τακτικές θερινές «εκπτώσεις», θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου και έως την Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009. Οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποδεχθούν το καταναλωτικό κοινό και να το εξυπηρετήσουν με τα γνωστά υψηλά κριτήρια.

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπ.Ε.Π.Θ. οργάνωσε και λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Το Έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεχίζοντας το δρόμο της απαξίωσης  του ίδιου του ρόλου της, η Δημοτική Αρχή Γουμένισσας προσέθεσε ένα ακόμη στοιχείο στην τραγική εικόνα της. Είναι γνωστό ότι κάθε Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη από τον Κώδικα να  κάνει δημόσιο απολογισμό του έργου της μέχρι την 30η Ιουνίου. Να παρουσιάσει δηλαδή σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των πολιτών τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και τα έργα που υλοποίησε, η τουλάχιστον που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:20

Σειρά τεκμηρίων από το φθινόπωρο

Συντάκτης:

Τεκμήρια για ΙΧ, κύρια και εξοχική κατοικία, σκάφη αναψυχής, πιστωτικές κάρτες και άλλες δαπάνες διαβίωσης των φορολογουμένων (δίδακτρα, ασφάλιστρα) περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό πακέτο που θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου στην εφημερίδα Τα Νέα. Παράλληλα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα, ο Γ. Παπαθανασίου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης αμοιβών που λαμβάνουν αθλητές, γιατροί, εφοριακοί, αεροσυνοδοί και φορολόγησης τους με βάση την κλίμακα.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:20

Να μείνει η ΔΕΗ στην Αξιούπολη

Συντάκτης:

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκι και του Διοικητή της ΔΕΗ Π. Αθανασόπουλου ζητεί με ανοιχτή επιστολή της η Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, επικαλούμενη μια σειρά από επιχειρήματα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Δημάρχου έχει ως εξής: