Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 11:26:11 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:25

Το Κιλκίς τίμησε τη μνήμη των ελευθερωτών του

Συντάκτης:

Τη μνήμη και τη θυσία των ηρωικών παιδιών της Ελλάδας που έπσαν το πεδίο μιας εκ των φονικότερων μαχών της νεοελληνικής ιστορίας, της Μάχης του Κικίς στις 19-21 Ιουνίου 1913 τίμησαν οι πολίτες του Κιλκίς με τις αρχές της πόλης και του νομού στις εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου.
Την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υ.ΜΑ-Θ Σταύρος Καλαφάτης.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:24

Σύσκεψη με Κιλτίδη για καπνοκαλλιέργεια

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης δέχθηκε στο Υπουργείο εκπροσώπους ενεργών καπνοπαραγωγών, μεταποιητικών μονάδων καπνού και εργαζομένων στους τομείς μεταποίησης του προϊόντος και συζήτησαν τις προοπτικές της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς και την οικονομική ανάπτυξη του νομού μας έστειλε το περασμένο Σάββατο η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, της οικογένειας Τζίκα, με τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας των εγκαταστάσεών της, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κωνσταντίνο Κιλτίδη.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:22

Ορειβάτες Γουμένισσας και πάλι σε δράση

Συντάκτης:

Στην επανασύσταση και δραστηριοποίηση του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας προχώρησαν ενεργοί πολίτες της Παιονίας, προχωρώντας στην ιδρυτική ανακοίνωση την Άνοιξη αν και η οργάνωση και οι δραστηριότητες έχουν ξεκινήσει άτυπα από το περασμένο Φθινόπωρο.
Πλούσιο είναι το πρόγραμμα εξορμήσεων και δραστηριοτήτων που προγραμμάτισε ο Σύλλογος για το καλοκαίρι. Μέσα στον Ιούνιο έγινε καθαριότητα στο ποτάμι της Γουμένισσας, καθώς και πορεία στο μονοπάτι Στραβοπόταμου

«Σήμερα, που οι εργασιακές σχέσεις βρίσκονται στο στόχαστρο,  και η   ελαστικοποίησή τους διευρύνεται όλο και περισσότερο, με άλλοθι την οικονομική κρίση η ΚΕΔΚΕ από κοινού με την κυβέρνηση προχώρησαν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης  για την απασχόληση 20.000 ανέργων στην τοπική αυτοδιοίκηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Κιλκίς.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:32

Στο Συμβούλιο Υπουργών ο Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο στις 22 – 23 Ιουνίου.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:31

Αφανίζουν την ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ

Συντάκτης:

Σε ώτα μη ακουόντων αποδείχθηκε ότι κατέληξαν  οι εκκλήσεις του πατριάρχη της κιλκισιακής βιομηχανίας, Βασίλη Σεργιαννίδη, σχετικά με την τύχη της εταιρείας του, ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ. 
Με σκληρότητα που αγγίζει τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας, η ΔΕΗ απάντησε στην έκκλησή του για την αύξηση της παραγγελίας της σε τσιμεντοϊστούς (τσιμεντικολώνες) προσφέροντας … ψίχουλα. Και με την ακατανόητη πολιτική της οδηγεί μια ιστορική βιομηχανία σε αφανισμό και στην ανεργία τους τελευταίους από τους εργαζόμενούς της.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:30

Ο Τούρκος Πρόξενος στην πόλη μας

Συντάκτης:

Τον Νομάρχη Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα, τον Αντιδήμαρχο Κιλκίς κ. Φαίδωνα Ρωμανίδη -ο δήμαρχος Κιλκίς απουσίαζε εκτός πόλεως για υπηρεσιακούς λόγους- και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονικίδη επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Hakan Abaci (Χακάν Αμπατζή).
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης σχέσεων και φιλίας και συνεργασίας σε ζητήματα πολιτισμού, οικονομίας, εμπορίου, μεταφορών κ.λπ.

Μ’ αφορμή την επανατροφοδότηση του διαλόγου για την ίδρυση νέου ή νέων τμημάτων ή σχολής ΤΕΙ Κιλκίς, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, σε δήλωσή του υπογραμμίζει τα εξής:
«Εισηγήθηκα πρόσφατα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη στήριξη της πρότασης που υπέβαλε το Τμήμα ΤΕΙ του Κιλκίς μέσω της διευθύντριας του κ. Φερεσίδου, προς το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για ίδρυση τμήματος «Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών», για δύο λόγους.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:27

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ Επέτειος «μάχης» του Κιλκίς

Συντάκτης:

Με αφορμή την επέτειο της μάχης του Κιλκίς από το Γραφείο του κ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα:
΄΄ Μετά χαράς αναγγέλλω την κατάληψιν την στιγμήν ταύτην του Κιλκίς μετά τριήμερον σφοδρόν αγώνα. Καταδιώκεται ο εχθρός κατά πόδας. Ηθικόν του στρατού μας έκτακτον ΄΄.
Τάδε έφη πριν 96 χρόνια σε τηλεγράφημα του προς τον Υπουργόν Στρατιωτικών ο Επιτελάρχης του Ελληνικού Στρατού Β. Δούσμανης προκειμένου να ανακοινώσει την κατάληψη του Κιλκίς και την φυγή των Βουλγάρων από τον μαρτυρικό τόπο μας.