Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:14:46 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Απ’ όλα περιέχει το σαφάρι της αστυνομίας Κιλκίς στις επιχειρήσεις των ανδρών της των τελευταίων ημερών. Την περασμένη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου αστυνομικοί του ΑΤ Κιλκίς συνέλαβαν δυο ημεδαπούς που επιχείρησαν να εισάγουν ποσότητα ηρωίνης που είχε πάνω του κρατούμενος από προηγούμενη επιχείρηση της αστυνομίας και είχε συλληφθεί τότε για εμπορία ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ηρωίνη και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:51

Αξιόμαχος αλλά ηττήθηκε

Συντάκτης:

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση και με ένα χαμένο πέναλτι ο Αετός Σκύδρας κέρδισε την πολύ αξιόμαχη ομάδα του Ν. Αγιονερίου με 2-0. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς και κέρδισαν επίσης νωρίς πέναλτι το οποίο όμως δεν μετέφρασε σε γκολ ο Προβατίδης. Μετά την φάση αυτή η ψυχολογία των φιλοξενούμενων ανέβηκε σε αντίθεση με αυτή των γηπεδούχων που έκαναν πολλά λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στο Ν. Αγιονέρι να πιστέψει σε κάτι καλό.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:30

Στην αιωνιότητα πέρασε ο κυρός Απόστολος

Συντάκτης:

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα του Κιλκίς συνόδεψε στην τελευταία κατοικία του, τον Επίσκοπο κυρό Απόστολο, που για 18 έτη διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισιακού. Χιλιάδες πιστών από το νομό Κιλκίς, την Κοζάνη και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλμυρό Βόλου, έσπευσαν να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα του και να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής, στον πνευματικό πατέρα, στον άγιο ιεράρχη που αγωνίστηκε για τις αλήθειες του Ευαγγελίου.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:28

Μάθε που ψηφίζεις στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Οι εκλογείς Δημότες και Ετεροδημότες που ψηφίζουν στην πόλη του Κιλκίς θα ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα ως εξής:
Α’ Κιλκίς (πάνω από την 21η Ιουνίου)
7ο  Δημοτικό Σχολείο

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:27

Μήνυμα Βαρθολομαίου

Συντάκτης:

Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέγνωσε τις συλλυπητήριες ευχές του κ.κ. Βαρθολομαίου:                                                                                                                                                                               
«Τριών όντων, άπερ και φήσω, α την ημετέραν παρουσίαν αναγκαίαν ποιούσι» και ηθελημένην, εκ διττής Συνοδικής εντολής, αλλά και εξ εσωτερικής (ως γείτονος) επιταγής_ ίσταμαι περίφροντις ενώπιον πάντων, ενώπιον κλήρου και λαού, εν εκκλησία πληθούση, περιεχόντων "εν τω κέντρω" την τιμιωτάτην και σεπτήν σορόν του προεξάρχοντος άλλοτε των Συνάξεων, μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Αποστόλου.

Τις ευχαριστίες του εκ μέρους και της μητρόπολης Πολυανής και Κιλκίς εκφράζει ο τοποτηρητής της , μητροπολίτης Γουμένισσας, Αξιούπολης και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος  προς τους κ. Νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Τερλίδη και αστυνομικό διευθυντή κ. Κ. Κρητικόπουλο για τη συμβολή τους στα αναλογούντα μέτρα οργάνωσης και ευπρέπειας, τιμής και τάξεως όλο το τριήμερο και κυρίως κατά την εξόδιο.

Ήταν το πρώτο κρούσμα ληστείας από κουκουλοφόρους σε κατάστημα εν λειτουργία στο Κιλκίς, μετά τη «μόδα» που ξέσπασε από τις αρχές του έτους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δυο άτομα με καλυμμένα πρόσωπα μπήκαν σε μίνι μάρκετ του Κιλκίς , στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Μανωλάκη, και με την απειλή όπλου ζήτησαν και πήραν 400 ευρώ από το ταμείο της  ιδιοκτήτριας. Η ληστεία διάρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα και έγινε στις 22 Απριλίου, περί τις 10,30 το βράδυ.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:13

Σφράγισε τον τόπο μας με το πολύπλευρο έργο του

Συντάκτης:

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, έπειτα από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κυρού Αποστόλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, την κοίμηση του Μακαριστού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, κυρού Αποστόλου.
Ενός σημαντικού ποιμένα της εκκλησίας, που σφράγισε τον τόπο μας με το πολύπλευρο έργο και την έντονη παρουσία του καθ όλη τη διάρκεια της διακονίας του.

Στη Γη που αγάπησε, στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου, αναπαύεται από χθες το απόγευμα ο κυρός Απόστολος.Το ύστατο ΧΑΙΡΕ στον ποιμενάρχη μας είπαν οι Αρχιεπίσκοποι Ελλάδας και Αλβανίας, δεκάδες Μητροπολίτες, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης και εκατοντάδες πιστοί, που για 18 χρόνια έζησαν με την αγάπη, την πνευματική και κοινωνική προσφορά του Μητροπολίτη τους

Καθολική αποχή από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισε σε λαϊκή συνέλευση η κοινότητα του Γραμματικού, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να τιμωρήσει τα δύο μεγάλα κόμματα σχετικά με την κατασκευή του ΧΥΤΑ. Όπως αναφέρει «Το Βήμα», οι κάτοικοι του Γραμματικού μιλούν για «εμπαιγμό» και από τα δύο κόμματα, της ΝΔ «γιατί προσπάθησε με ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή» και του ΠΑΣΟΚ «γιατί ψήφισε τον σχετικό νόμοτο 2003».