Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 8:09:41 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 24 Μαϊος 2009 14:39

Σιγή… ΣΥΖΕΥΞΙΣ στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Τεράστια προβλήματα αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς με το Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, το οποίο σταμάτησε κάθε τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία του δήμου Κιλκίς, κλείνοντας ουσιαστικά για τέσσερις ημέρες τη λειτουργία του δήμου της πρωτεύουσας του νομού.
Με επιστολή-καταγγελία του ο δήμαρχος Κιλκίς, Δ. Τερζίδης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης  και Αποκέντρωσης, τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και την Κοινωνία της Πληροφορίας, επισημαίνει πως υποχρεούται πλέον να αναζητήσει εναλλακτικές τηλεπικοινωνιακές λύσεις!

Κυριακή, 24 Μαϊος 2009 14:37

Αγώνας Βετεράνων Πολυκάστρου-Δοϊράνης

Συντάκτης:

Ένας όμορφος αγώνας διεξήχθη μεταξύ των Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Πολυκάστρου και της Δοϊράνης, σε ανάμνηση του τελικού κυπέλου της ΕΠΣ Κιλκίς, που διεξήχθη 20 χρόνια πριν, την άνοιξη του 1989 και είχε λήξει τότε υπέρ του Πολυκάστρου, με σκορ 3-0. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές ξανασυναντήθηκαν στο Στάδιο του Πολυκάστρου, σ’ έναν συμβολικό αγώνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυκάστρου, λίγο πιο μεγάλοι, αλλά με το ίδιο πάθος για το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπούν.

Τετάρτη, 20 Μαϊος 2009 08:04

Πρωτοβουλία διάσωσης του Αξιού

Συντάκτης:

Το μείζον θέμα της απειλής που δέχεται ο Αξιός από τη δράση εργολάβων με τις παράνομες αμμοληψίες και βιομηχανιών πέριξ της κοίτης του  από την ανεξέλεγκτη ρύπανση των νερών του, αναδεικνύει η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς. Με έγγραφό της προς τα μ.μ.ε. και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας  επισημαίνει την καταστροφική δράση και τις ευρύτερες συνέπειες στο οικοσύστημα του Αξιού, καταγράφει την «ένοχη σιωπή» περί τη δράση αυτή, ενώ κοινοποιεί και μια ανακοίνωση του Δήμου Ευρωπού, σχετική με το θέμα.

Με αφορμή την διεθνή ημέρα μουσείων δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας για τα μουσεία που δεν είναι μόνο φορείς μνήμης και ιστορίας αλλά και κομμάτια της ζώσης πραγματικότητας.
Αποτελεί σημαντική υστέρηση για τον Δήμο Κιλκίς, η παντελής έλλειψη πολιτικής για τη διαφύλα-ξη της πολιτιστικής μας κληρονο-μιάς. Είναι ένας πλούτος που αναδεικνύει την πολιτισμικότητα του Δήμου Κιλκίς ως ένα πλεονέκτημα με πολλαπλές προεκτάσεις.

Πολυμελής αντιπροσωπεία από το Δήμο Γαλλικού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γαλλικού, Γεώργιο Θεοδωρίδη, μετέβη στην Ιταλία στις 24 Απριλίου για την επίσημη τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης με το Δήμο Μοντεσάνο-Σαλεντίνο. Η επίσκεψη διήρκησε 5 ημέρες, από τις 24 έως τις 29 Απριλίου. Στην αποστολή συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, του Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη, νέοι από τα μητρώα του ΤΟΣΥΝ του Δήμου, καθώς και οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Δευτέρα, 18 Μαϊος 2009 09:29

Κυρίαρχη η ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 13 Μάη διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας και στο δικό μας, το ΤΕΙ Σχεδιασμού Παραγωγής και Εμπορίας Ενδυμάτων, Κιλκίς. Συμμετείχαν δύο παρατάξεις, η ΠΑΣΠ και η Αριστερή Ενότητα που ως γνωστόν πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Παράταξη της ΠΑΣΠ για μία ακόμη χρονιά κατήγαγε σπουδαία νίκη που την αναδεικνύει σε αυτοδύναμη παράταξη στο ΤΕΙ του Κιλκίς.

Σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου η προγραμματισμένη εκδήλωση για τη συμφωνία  Επιμελητηρίου και Τράπεζας Πειραιώς για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του νομού. Ήταν το επιστέγασμα των επαφών και συζητήσεων που ξεκίνησαν εδώ και καιρό.

Δευτέρα, 18 Μαϊος 2009 09:26

Πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων

Συντάκτης:

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 14 Μαΐου 2009 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο «πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων και Φορέων του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα για την πρόσληψη Επιδοτούμενων Ανέργων» του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά αποκλειστικά στην πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων, σε θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση, για όσο χρόνο διαρκεί η τακτική επιδότηση τους λόγω ανεργίας.

Δευτέρα, 18 Μαϊος 2009 09:25

Οι πολιτικοί μας στο Facebook

Συντάκτης:

Ποιος είπε ότι το γνωστό σε όλους μας Facebook, το χρησιμοποιούν μόνο οι νέοι! Τον δημοφιλή ιστόποπο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν ως μέσο επικοινωνίας με τους φίλους και τους ψηφοφόρους τους, αρκετοί πολιτικοί του νομού μας. Μέχρι στιγμής απουσιάζουν οι βουλευτές του νομού μας Κ. Κιλτίδης, Σ. Τσιτουρίδης και Γ. Φλωρίδης…

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη ανακοινώνεται ότι υπεγράφη η απόφαση ένταξης του έργου αγροτικής οδοποιίας  Αγιονερίου του Δήμου Πικρολίμνης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007 – 2013, με συνολικό προϋπολογισμό 595.000 ευρώ.