Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 2:38:02 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την αδικαιολόγητη δολοφονική πράξη ενός ένστολου αστυνομικού, η οποία ξεσήκωσε στο πόδι όλη την χώρα, ιδίως την νεολαία, και ήταν η αφορμή να εκδηλωθούν κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν την αιτία τους σε πολιτικά και οικονομικά προβλήματα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τα σκάνδαλα, τις μίζες, τα ρουσφέτια, την αναξιοκρατία, την ανεργία, την ανέχεια, την φαυλότητα και το σπουδαιότερο την περιθωριοποίηση και την απαξίωση της νεολαίας.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 08:03

Σύσκεψη της ομάδας εργασίας του Δικτύου

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6/01/09 η ομάδα εργασίας του Δικτύου μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και μεταπτυχιακών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. ν. Κιλκίς, με κεντρικό θέμα συζήτησης την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών από το Δίκτυο καθώς και το μήνυμα της οργάνωσης για το καινούργιο έτος. Τα μέλη του Δικτύου αναφέρθηκαν επίσης στην επερχόμενη επέτειο της άδικης δολοφονίας του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 08:02

Οι δράσεις του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ

Συντάκτης:

Το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ για μια ακόμη φορά έστειλε το δικό του μήνυμα, συμμετέχοντας στις γιορτινές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων του νομού Κιλκίς, με την αφήγηση χριστουγεννιάτικων ιστοριών, μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους στο φανταστικό και μαγικό κόσμο των παραμυθιών, όπου όλες οι ευχές  πραγματοποιούνται και οι καρδιές πλημμυρίζουν από αγάπη.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:43

Πρόταση επένδυσης Αεροδρομίου Μεσιάς

Συντάκτης:

 Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρωπού,  έχοντας πρόταση από την εταιρία INTER-PRO-DE S.A. με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας -κατασκευάζει αεροδρόμιο στη Σαντορίνη- πήρε  θετική  απόφαση  συνεργασίας μαζί της.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Αθανάσιος Γραμματικός παρουσίασε και ανέλυσε το πρόγραμμα δράσης της εταιρίας, που έχει ως εξής:

Τα μηνύματα από τον Σύνδεσμο ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης είναι άσχημα καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες φέρουν την υπό τον κ. Ζουρνά διοίκηση να αρνείται την ικανοποίηση του αιτήματος των τεσσάρων δήμων της Παιονίας (και της κοινότητας Λιβαδίων) να διαθέτουν στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης τα σκουπίδια τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του που είναι ασφαλισμένα στον ΟΑΕΕ πως:
Το αρχικό σημείωμα που πήραν από τον ΟΑΕΕ δεν ισχύει, βάσει της εγκυκλίου 101/2008 του δ.σ. του Ο.Α.Ε.Ε. που αναφέρει πως η σύνταξη του απογραφικού δελτίου των εμμέσων μελών για τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) , ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και θα προηγηθεί της θεώρησης του βιβλιαρίου ασθενείας για το έτος 2009.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:40

Θεοφάνεια θλίψης στη λίμνη Δοϊράνη

Συντάκτης:

«Η δημοτική αρχή Δοϊράνης όχι μόνο δεν οργάνωσε φέτος την εκδήλωση των Θεοφανείων στη λίμνη Δοϊράνης, αλλά ούτε καν παρέστη στην τελετή που οργανώθηκε από την εκκλησία του οικισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση δήμου Δοϊράνης με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:38

«Ανίερη συνεννόηση»

Συντάκτης:

Για «ανίερη συνεννόηση» καταγγέλλει τις παρατάξεις του νομάρχη Β. Μπαλάσκα και του Γ. Φραγγίδη, με στόχο τον αποκλεισμό της μείζονος μειοψηφίας, ο Γ. Συμπιλίδης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Νομαρχιακής Συμπαράταξης.
Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

Συνάντηση στο Γραφείο του είχε τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009 με τους Νομαρχιακούς Συμβούλους κ. Γκουντενούδη Χρήστο και κ. Ζουρνατζίδη Παναγιώτη, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας.

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες σε όλα τα δημοτικά συμβούλια του νομού, στην πλειοψηφία τους μέσα σε κλίμα συναίνεσης, ενώ ανακοινώθηκαν και οι νέοι αντιδήμαρχοι. Μοναδικά ρήγματα στις παρατάξεις της πλειοψηφίας, υπήρξαν μόνο στους δήμους Δοϊράνης, Κιλκίς και Γαλλικού. Στο δήμο Δοϊράνης ο Γιώργος Δήμπαλας, που ο συνδυασμός του είχε συμπράξει προεκλογικά με του Γιώργου Καλπακίδη, καταψήφισε την πρόταση του δημάρχου για τον πρόεδρο. Στο Κιλκίς έπραξε το ίδιο η Μαρία Αμανατίδου, ενώ στο δήμο Γαλλικού έθεσε δεύτερη υποψηφιότητα και ο Γιάννης Σταυρούλης, ο οποίος έχασε με 4 ψήφους υπέρ και 5 κατά.