Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:26:17 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τον απολογισμό της δρστηριότητάς της παρουσιάζει για το πρώτο τρίμηνο του 2009 η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Κιλκίς.σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και έχει ως εξής:
«Κατά το χρονικό διάστημα από την 01/01/2009 μέχρι την 31/03/2009, από τη Διεύθυνση Εμπορίου (Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή – Προμηθειών – Τεχνικού ελέγχου), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς, πραγματοποιήθηκαν :

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:08

Επερώτηση Φλωρίδη προς υπουργό Υγείας

Συντάκτης:

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον βουλευτή Κιλκίς και πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργο Φλωρίδη, προς τον υπουργό Υγείας, με θέμα την κατάργηση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του ιατρικού σώματος της χώρας.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 05:59

Η πρώτη κινητοποίηση για την κατάργηση του ΚΕΝ

Συντάκτης:

Με καθυστέρηση αποφάσισαν να οργανώσουν την πρώτη κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Επιμελητήριο, Νομαρχία και Δήμος Κιλκίς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς: Σάρκα και οστά λαμβάνουν πλέον οι αποφάσεις διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων και την πιθανή κατάργηση του στρατοπέδου ‘ΚΑΜΠΑΝΗ’.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 05:58

Σύσταση Συμβουλίου Τουρισμού στο ΥΜΑΘ

Συντάκτης:

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την επίσκεψή του στο νομό Φλώρινας παρέστη σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκά Ανανίκα, του Νομάρχη, των Δημάρχων του νομού, της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων φορέων όλων των επαγγελματικών τάξεων της πόλης και του νομού της Φλώρινας, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για όλα τα ζητήματα μείζονος σημασίας.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με έδρα τα Χανιά της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου πολιτικού και επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να φέρει πιο κοντά στις νέες γενιές τα οράματα, τα ιδανικά, τα επιτεύγματα και την ιστορική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου. Σήμερα που οι λαοί αναζητούν πρότυπα και ιδανικά το Ίδρυμα πιστεύει ότι ο πολιτικός που έδωσε πνοή και περιεχόμενο στο ανορθωτικό όραμα του ελληνισμού και σχεδίασε και πέτυχε μια αληθινή εθνική αναγέννηση αποτελεί ένα αξεπέραστο πρότυπο και για τη σύγχρονη εποχή.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 05:57

“Ιατρική Ανάβαση”

Συντάκτης:

Μια από τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ο ν. Κιλκίς περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Ιατρική Ανάβαση» της -Cola Τρία Έψιλον που πρωτολειτούργησε στη νησιώτική Ελλάδα με ιδιαίτερη επιτυχ΄θια. Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Βασίλειος Λώλας, Country Public Affairs & Communication Director της Coca-Cola Τρία Έψιλον, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις της εφημερίδας μας.

Το πρώτο και το τελευταίο από τα  θέματα ήταν τα σημαντικότερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Το πρώτο  διότι αφορούσε στην ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας διαδικτυακής πύλης  και το τελευταίο διότι έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια την απόσχιση της ομάδας των τριών συμβούλων (Μ. Αμανατίδου, Λ. Ναλμπλάντης, Κοσμάς Αβραμίδης) από τη δημοτική πλειοψηφία.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 04:26

Διαχείριση διανομή πόσιμου νερού

Συντάκτης:

Ακόμη μία ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΥΔΑΤΟΣ (ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ)» δημοσιεύτηκε από το ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013 και αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 7 –«Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ»- και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 04:25

Περιβαλλοντική ευαισθησία με ...απόδειξη

Συντάκτης:

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας το Τοπικό Συμβούλιο Νέων                 (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) Δ. Κρουσσών, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς, το Γυμνάσιο Ευκαρπίας,  το Δασαρχείο Κιλκίς, ο Δήμος Κρουσσών και οι κάτοικοι της Κορωνούδας  πραγματοποίησαν δενδροφύτευση  στο Δ. Διαμέρισμα της Κορωνούδας την Παρασκευή 27/3.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 04:21

Δάνεια χωρίς εγγύηση σε επαγγελματίες εμπόρους

Συντάκτης:

Χαράς ευαγγέλια για εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εν γένει την αγορά. Οι διοικήσεις τω ελληνικών τραπεζών, καθυστερημένα μεν, αλλά υπό το βάρος των ενοχών τους για τη μέχρι τώρα αρνητική στάση τους, αναθεώρησαν τη πολιτική τους και αποφάσισαν να ανοίξουν τις «κάνουλες» του χρήματος.