Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:44:00 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:10

Η Νομαρχία αναθέτει τη μελέτη

Συντάκτης:

Μπροστά στη θεαματική μείωση του αριθμού των σπουδαστών και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ακόμα και το μοναδικό τμήμα ΤΕΙ στην πόλη του Κιλκίς η Νομαρχία Κιλκίς επισπεύδει τη διαδικασία για τη διεκδίκηση νέου τμήματος. Όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία, αύριο Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου συνεδριάζει η Α’ Νομαρχιακή Επιτροπή και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και η έγκριση του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Έρευνα προσδιορισμού αναγκών για την ίδρυση νέου τμήματος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - παράρτημα Κιλκίς. Έγκριση σχεδίου διακήρυξης διαγωνισμού και ορισμός επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού».

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:10

Μαθητές για την ειρήνη

Συντάκτης:

Το δικό τους μήνυμα για την ειρήνη στέλνουν οι μικροί μαθητές του Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και η δασκάλα τους Αναστασία Κωνσταντινίδου. Μαθητές και δασκάλα κουβέντιασαν για ώρες πολλές για τη φρίκη του πολέμου στην Παλαιστίνη, για το δικαίωμα των παιδιών και των λαών να ζουν ελεύθεροι και ειρηνικά, έγραψαν και ζωγράφισαν τα συναισθήματά τους, σ’ ένα μάθημα ΖΩΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:09

«Αυθορμήτως» προσήλθε ο δέκατος

Συντάκτης:

Από τους 12 εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης οι εννέα συνελήφθησαν και ο δέκατος παρουσιάστηκε αυθορμήτως στις δικαστικές αστυνομικές αρχές του Κιλκίς χθες Τρίτη 10 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Κιλκίς καθώς η ληστεία εναντίον του χρυσοχόου στο δρόμο Κιλκίς - Πολυκάστρου στο ύψος της Νέας καβάλας προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση με τη λεία του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:02

Δυσλειτουργούν ελλείψει γιατρών πολλά νοσοκομεία

Συντάκτης:

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, που αναμένεται να επιδεινωθούν, έχει προκαλέσει η απόφαση των νοσοκομειακών γιατρών να ακολουθήσουν κατά γράμμα την κοινοτική νομοθεσία για το ωράριό τους, αντιδρώντας στις αλλαγές της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:01

Μην πληγώνουμε παιδιά με τις μικροψυχίες μας

Συντάκτης:

Από τον κ. Χρήστο Παναγιωτίδη πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Παίρνοντας αφορμή από την τελετή κοπής πίτας του ΓΑΣ Κιλκίς, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, θέλησα να εκφράσω την πικρία μου από την αμέλεια -θέλω να πιστεύω- των αρμοδίων προς το πρόσωπο της κόρης μου και πρώην αθλήτριας του ΓΑΣΚ Παναγιωτίδου Κυριακής. Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου σε μια τελετή του Υποργείου Μακεδονίας-Θράκης τιμήθηκε η Κυριακή σε σύνολο τριάντα πέντε συναθλητών από την Βόρεια Ελλάδα και σαν μόνη εκπρόσωπος του ΓΑΣΚ, τιμώντας για άλλη μια φορά τον σύλλογό της μέσα από μια ακόμη διάκρισή της.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:01

Εγκαίνια ΕΛΒΙΖ από Κ. Κιλτίδη

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε τη λειτουργία των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών (Ε.Λ.ΒΙ.Ζ.) στο Πλατύ Ν. Ημαθίας, το οποίο είχε καταστραφεί από πυρκαγιά πριν από ένα χρόνο.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 10:59

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς που υποφέρουν

Συντάκτης:

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς και τα μέλη του, για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες ενός δοκιμαζόμενου λαού στην περιοχή της Παλαιστίνης, όπως και στο παρελθόν είχαν κάνει το ίδιο στους σεισμούς της Τουρκίας, με το Τσουνάμι στην περιοχή της Ινδονησίας, στο Ιράκ κατά την περίοδο του πολέμου, στον καταυλισμό των λαθρομεταναστών στην Πάτρα και αλλού.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση από τις προσφερόμενες ποσότητες ιατροφαρμακευτικού υλικού που συλλέχθηκαν από τους φαρμακοποιούς του Νομού Κιλκίς, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα για τα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που τρέφουν σε λαούς που υποφέρουν.

«Η σημερινή παρουσία μου εδώ δεν είναι τυχαία. Σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την επαρχία και τον ακριτικό νομό σας και  τη φροντίδα για τους ελεύθερους επαγγελματίες». Περιστοιχιζόμενος από τους Νομάρχη Ευάγ, Μπαλάσκα, τον Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη και τον βουλευτή και πρώην Υπουργό Σ. Τσιτουρίδη προέβη στις δηλώσεις αυτές ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 10:25

«Θέλουμε εκλογές τώρα»

Συντάκτης:

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η ετήσια συνεστίαση της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Γουμένισσας με κεντρική ομιλήτρια την βουλευτή Αθηνών Μαρία Δαμανάκη στο κοσμικό κέντρο «Χαρά». Μια συνεστίαση που ξεχώρισε τόσο για την προσέλευση κόσμου όσο και για τον παλμό.
Την εκδήλωση άνοιξε με έναν δυναμικό χαιρετισμό η γραμματέας της Οργάνωσης Αντωνία Κέζου, τονίζοντας την ανάγκη για μια οργανωμένη, ενωμένη και δυνατή δημοτική οργάνωση αλλά και την ανάγκη να αλλάξει πορεία η χώρα.

Στη νέα διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξελέγη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, κατά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, για την ανάδειξη του νέου 15μελους Δ.Σ., με τριετή θητεία.
Στις εκλογές υπήρξαν παραταξιακά ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων και μάλιστα δύο εξ αυτών προέρχονταν από τον ίδιο πολιτικό χώρο, αυτόν της Ν.Δ..