Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:28:21 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σκηνές ροκ είχαμε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δοϊράνης, μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας, με την αντιδήμαρχο Δέσποινα Κοσμίδου-Παμπουκίδου να καταγγέλλει τον έτερο αντιδήμαρχο Γιάννη Μουρουζίδη για καταχρηστική και παράνομη χρέωση νερού στο πρόσωπό της και τον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Δήμπαλα να καταγγέλλει το δήμαρχο Γιώργο Καλπακίδη για προσπάθεια κουκουλώματος της πρωτοφανούς υπόθεσης, για «κλεψιά», «αυταρχισμό» και «φασιστική νοοτροπία»!

Από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Θεόδωρου Πασσαλίδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Είμαστε στην εποχή της τυποποίησης, του όγκου παραγωγής του αυτοματισμού του σκληρού ανταγωνισμού και του ελεύθερου εμπορίου.
Παλαιότερα υπήρχε ο δασμός, ο φόρος επί της τελωνειακής γραμμής ο οποίος έχει αρθεί.
Ο δασμός φυσικά ευνοούσε την εγχώρια παραγωγή γατί το εισαγώμενο προϊόν γινόταν ακριβότερο.

Ευρεία σύσκεψη για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή από τη σφοδρή χαλαζόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας στην περιοχή του Πολυκάστρου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Πολυκάστρου υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη και με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛ.ΓΑ κ. Νίκου Κατσαρού, του Νομάρχη Κιλκίς κ. Β. Μπαλάσκα, του Δημάρχου Πολυκάστρου

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 14:37

Απαράδεκτη η άρνηση για επίδομα παραμεθορίων

Συντάκτης:

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κιλκίς της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ν. Κιλκίς, με αφορμή την έγγραφη αρνητική απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομίας, στην οποία αναφέρεται ότι: «Το θέμα χορήγησης του επιδόματος προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών, ύψους 120 _ και στους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ που υπηρετούν στο νομό Κιλκίς, θα εξετασθεί από την Υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών σε μελλοντική αναμόρφωση του μισθολογίου»,

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 14:30

Αλλαγή σκυτάλης στην ΑΝ.ΚΙ

Συντάκτης:

Για πρώτη φορά ύστερα από 18 χρόνια λειτουργίας της ΑΝ.ΚΙ η εκλογή της νέας διοίκησης στην κορυφή της συνδυάζεται πλέον με αλλαγή σελίδας στην κορυφή της. . Αυτήν την φορά η εκλογή του Παύλου Πασσαλίδη στην προεδρία του Δ.Σ. της εταιρείας δεν είναι η πιθανότερη εκδοχή και είναι χαρακτηριστικό πως  ούτε ο ίδιος θέλησε να «ανοίξει τα χαρτιά του», όταν τον ρωτήσαμε σχετικά μετά την ανακοίνωση τω αποτελεσμάτων.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 14:28

Νέος πρόεδρος ο Ν. Τζεβελέκης

Συντάκτης:

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει από το περασμένο Σάββατο στον ιστορικό Κιλκισιακό, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση στο Δημαρχείο Κιλκίς και τα ηνία του συλλόγου ανέλαβε ο γνωστός αθλητικός παράγοντας Νίκος Τζεβελέκης με δέκα άξιους και έμπειρους συνεργάτες.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 14:25

Ποντιακό πανοΰρ στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων, «Οι Ακρίτες», διοργανώνει το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου 2009, την ετήσια θεσμική εκδήλωσή του, «Ποντιακό Πανοΰρ».
Η μεγάλη αυτή παραδοσιακή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου (έναρξη 9.00 μ.μ.) και περιλαμβάνει πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων.

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θεόφιλος Γουλτίδης, καθηγητής του σχολείου.
Το θέατρο πάντα με συνεπαίρνει, με καθηλώνει. Το ίδιο  ένιωσα εκείνη την Τρίτη, βλέποντας τους μαθητές μας να υποδύονται ρόλους πρωτόγνωρους για εκείνους και γνωρίζοντας ότι «κουβαλούσαν» αυτό το διάστημα το φόρτο των εξετάσεων.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στην Αθήνα ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και βουλευτής του Κιλκίς, Γ. Φλωρίδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Ο κ. Φλωρίδης δήλωσε:
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, είμαστε βέβαιοι ότι απ’ την κυβέρνηση θ’ ακούσουμε τα συνηθισμένα ευχολόγια. Όμως η πραγματικότητα της τελευταίας 5ετίας, είναι εξαιρετικά αρνητική. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, επειδή η κυβέρνηση εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια στον σημαντικό αυτόν τομέα που αφορά όλη την κοινωνία.

Με αφορμή ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και  πληροφορίες που διαχέονται εσφαλμένα, σχετικά με τη διαχείριση της παραγωγής του συμπύρηνου (βιομηχανικού) ροδάκινου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι συζητήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος ξεκίνησαν για πρώτη φορά προ τριμήνου. Μέσα στον τελευταίο μήνα και κατόπιν εντολής του Υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ανέλαβα το χειρισμό του και προκάλεσα επανειλημμένες συναντήσεις με εξαντλητικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.