Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 10:21:22 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:54

Χωρίς αυξήσεις στα τέλη και με τοπική συγκοινωνία

Συντάκτης:

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η δημοτική αρχή Χέρσου απάντησε με «πάγωμα» των τιμών των δημοτικών τελών, ενώ το τελικό αποτέλεσμα κάποιων αυξομειώσεων είναι προς όφελος των δημοτών.
Τα βασικά εκ των τελών, της ύδρευσης και της καθαριότητας φωτισμού παραμένουν ως έχουν.
Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Χέρσου αποφάσισε να κρατήσει για άλλη μια χρονιά το τιμολόγιο του νερού στα 0,55 Ευρώ/ λίτρο. Μείωσε το τέλος σύνδεσης από 140 ευρώ σε 110 ενώ αύξησε το πάγιο από 25 σε 30 ευρώ.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:44

Δικαιούμαστε κολυμβητήριο

Συντάκτης:

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διεκδίκησης Αθλητικών Έργων του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κιλκίς . Κατά τη διάρκειά της ο δήμαρχος Δημήτρης Τερζίδης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής , που εκπροσωπούν αθλητικούς συλλόγους του Δήμου , για τις επαφές του και τις πρόσφατες εξελίξεις , που αφορούν σε σημαντικά έργα αθλητικής υποδομής του δήμου.
Ο κ. Τερζίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της παράδοσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου , καθώς και στη δρομολόγηση κατασκευής του κλειστού προπονητηρίου στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς , εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θετικές αυτές εξελίξεις. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο "πάγωμα" του έργου κατασκευής του κολυμβητηρίου.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:33

Ο δήμος Ευρωπού τίμησε έφηβη βουλευτή

Συντάκτης:

Ο Δήμος Ευρωπού τίμησε τη μαθήτρια Ιωαννίδου Φεβρωνία, του Ιωάννη, η οποία κατάγεται από ΔΔ Μεσιάς για την διάκρισή της να εκπροσωπήσει το νομό Κιλκίς ως βουλευτής στη Βουλή των Εφήβων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια θετικής στάσης των νέων για συμμετοχή στα κοινά, και η διατύπωση  μιας προσωπικής γραπτής πρότασης αναφορικά με το μέλλον του τόπου που ζει.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:27

Χρήσιμα συμπεράσματα για το Βοτανικό Κήπο

Συντάκτης:

Χρήσιμες αποδείχθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας για τον βαλκανικό βοτανικό κήπο Κρουσίων, όσον αφορά στις δυνατότητες που προσφέρει για έρευνα, αξιοποίηση, εκπαίδευση, πολιτισμό και τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς από το εθνικό ίδρυμα αγροτικών και γεωλογικών ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Κρουσίων, την «Κοινωνία Πολιτών» και τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Κιλκίς και Κρουσσών.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:25

Περί χρεών και έργων στο Δήμο Δοϊράνης

Συντάκτης:

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην T.V. 100 o κ. Καλπακίδης ως Δήμαρχος του Δήμου Δοϊράνης αντί να αναφερθεί, ως όφειλε, στο όραμά του για τον Δήμο που διοικεί εδώ και δύο χρόνια, στα προβλήματα καθημερινά και διαρκείας που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Δήμου μας, αλλά και στο έργο που επιτέλεσε (αν επιτέλεσε) στη διετία που πέρασε και τον σχεδιασμό των έργων του για την επόμενη διετία (αν υπάρχει) αναφέρθηκε εντέχνως στα χρέη που άφησαμε παρότι σε πολλά δημοτικά συμβούλια έριξε την εθύνη των διαδόσεων για χρέη στους συμβούλους του κ. Μουρουζίδης, (πολλά χρέη εφέκανε μας) και  Καλφόπουλο (για 130.0000 οφειλές στην ΔΕΗ που δεν υπήρχαν) μίλησε για τα χρέη που παρέλαβε, προφανώς θέλοντας να δικαιολογήσει την μέχρι τώρα πορεία του.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:05

Εις έτη πολλά Δέσποτα

Συντάκτης:

Πλήθος κόσμου και ιερού κλήρου συνέρευσε στην Μητρόπολη Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου του εκ Πηλίου Βόλου του Λαυρεντινού, για να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Απόστολο. Προηγήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη, ενώ εκτός από τους Κιλκισιώτες και τις αρχές του νομού, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές και από Κοζανίτες που επισκέφθηκαν το Κιλκίς, στην πόλη των οποίων ο κ. Απόστολος είχε έντονη δράση ως ιεροκήρυκας.
Εις έτη πολλά Δέσποτα με υγεία.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς για την περίοδο 2008-2010, εγκρίθηκε απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα αφορά:

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:45

Προτάσεις ελάφρυνσης των δανειοληπτών

Συντάκτης:

Η παρουσία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου ήταν το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου. Την παρουσίαση έκαναν εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρίας με το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό. Με το πρόγραμμα "e-Επιμελητήριο" πλέον, όλα τα μέλη του ΕΒΕ ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο. Γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου αλλά και χρήματος.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:44

Η σωστή επιλογή για εκμάθηση ξένης γλώσσας

Συντάκτης:

Αναρωτιέται  κανείς, γιατί στην εποχή μας που η ανάγκη να γνωρίζουμε ξένες γλώσσες είναι τόσο μεγάλη, οι γονείς κατά το πλείστον προτιμούν να στείλουν το παιδί τους σ' ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών.
Η απάντηση είναι απλή.  Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών  είναι νόμιμες σχολές που ελέγχονται από το κράτος για τη λειτουργία τους και ανήκουν όπως και τα δημόσια σχολεία στο Υπουργείο Παιδείας.  Αυτό σημαίνει πως από το χώρο όπου λειτουργούν μέχρι τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι σ' αυτά, δίνονται άδειες από την κατά τόπους Επιθεώρηση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία είναι  και η προϊσταμένη τους αρχή.

Ίσως η ονομαστική εορτή του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και η αναγγελθείσα μικρή δεξίωση στο μέσον της συνεδρίασης συνέβαλαν να κινηθεί σε πολύ χαμηλούς - σχεδόν συναινετικούς -  τόνους η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς το βράδυ της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου.