Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:34:02 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:53

Λαμπρό “Κουρμπάνι” από “Αγ. Τρύφωνα” Κιλκίς

Συντάκτης:

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος το Πανηγύρι του προστάτου του Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς “Ο Άγιος Τρύφων”, αλλά και όλων  των αμπελουργών, Αγίου Τρύφωνος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και στο οποίο αναβίωσε το έθιμο του Κουρμπανιού.
Από την παραμονή, Σάββατο 31 Ιανουαρίου, από νωρίς το μεσημέρι μέλη και φίλοι του Συλλόγου είχαν ετοιμάσει στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου τα καζάνια για το Κουρμπάνι καθώς και τα κεράσματα.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:52

Η κοπή Βασιλόπιτας των Ακριτών Επταλόφου

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ».
Η εκδήλωση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Επταλόφου, με την παρουσία δεκάδων φίλων των Ακριτών, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του Δ.Σ. του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της νομαρχίας Κιλκίς και φυσικά του Δήμου Κρουσσών που πάντα στηρίζει έμπρακτα όλες τις εκδηλώσεις των Ακριτών.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:20

Απουσιάζει το Κιλκίς από τα νέα τμήματα ΤΕΙ

Συντάκτης:

Τον Απρίλιο πιθανότατα, σύμφωνα με τον εργολάβο θα παραδοθεί αποπερατωμένο το κτήριο του ΤΕΙ Κιλκίς. Το ανακοίνωσε ο Νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας  απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Φραγγίδη στη συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου.
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη λειτουργία 21 νέων τμημάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ κυρί σε πόλεις της περιφέρειας.

Ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα ασκήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης στο πλαίσιο των νέων του αρμοδιοτήτων.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:16

Φεστιβάλ νέων στην Ποντοκερασιά

Συντάκτης:

Μετά από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κρουσσών Μιχάλης Αμοιρίδης και ο υπεύθυνος της επιτροπής περιβάλλοντος και τουρισμού του συμβουλίου Μαυρουδης Μουταφτσής με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη αποφασίστηκε μετά από πρόταση του συμβουλίου η διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ νέων στην περιοχή Ποντοκερασιάς και συγκεκριμένα στον χώρο του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσών.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:15

Ημερίδα ΕΚΒΥ για τη λίμνη Δοϊράνης

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης η ημερίδα του έργου «Ανάπτυξη μέτρων για την προστασία και την αειφορική διαχείριση της λίμνης Δοϊράνης», το οποίο υλοποιήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων–Υγροτόπων, σε συνεργασία με τον Δήμο Dojran της ΠΓΔΜ και χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:14

Τα λατομεία αργίλου αναστάτωσαν την Πέρινθο

Συντάκτης:

Την έκρηξη κατοίκων της Περίνθου προκάλεσε η απόφαση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου με την οποία το συμβούλιο συναίνεσε στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκμετάλλευση λατομείου αργίλου σε δυο ιδιωτικές εκτάσεις 73 και 13 στρεμμάτων αντίστοιχα από τη Κεραμουργεία Βορείου Ελλάδος.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:12

Έφυγαν κι από τη Δοϊράνη οι αγρότες του Κιλκίς

Συντάκτης:

Αποχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου από το τελωνείο Δοϊράνης οι αγρότες του Κιλκίς, ύστερα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας διάρκειας 20 ημερών.
Οι  αγρότες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακού είχαν τηλεφωνική διαβούλευση με τον Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη από τον οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την ικανοποίηση επιμέρους αιτημάτων των αγροτών του Κιλκίς.
Επίσης ο κ. Κιλτίδης δεσμεύτηκε ότι τα θέματα της κτηνοτροφίας θα εξεταστούν χωριστά σε εύθετο χρόνο.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:44

Μέτρα κατά της κρίσης προτείνουν οι βιομήχανοι

Συντάκτης:

Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στο νομό Κιλκίς, πρότειναν οι βιομήχανοι του Κιλκίς, σε ειδική σύσκεψη που οργανώθηκε από τη ΔΙΒΙΠΕΚ Α.Ε., με την ευκαιρία της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας του φορέα.
Τα μέτρα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ, Βασίλης Σεργιαννίδης, καλώντας και τους πολιτικούς παράγοντες του νομού να συνυπογράψουν το αίτημα των επενδυτών, με τις προτάσεις τους προς τα αρμόδια Υπουργεία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης, ο νομάρχης Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο πρόεδρος των βιομηχάνων Β. Ελλάδας Γ. Μυλωνάς, της ΒΙ.ΠΕ Ν. Σάντας Παν. Παζάρας, οι οποίοι στην τοποθέτησή τους συμφώνησαν απόλυτα στις προτάσεις και στο να συνυπογράψουν το υπόμνημα, ενώ το ίδιο πράττουν και ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης και ο πρόεδρος του ΣΒΙΚ Θαν. Τζεβελέκης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη συνάντηση.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:39

Σύσκεψη ΤΕΔΚ

Συντάκτης:

Σύσκεψη για σοβαρά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσει η ΤΕΔΚ Κιλκίς, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17).
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:
- Ενημέρωση για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς.
- Συζήτηση και λήψη απόφασης για την οριοθέτηση (πρόταση επικαιροποίησης) της περιοχής εφαρμογής του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης (σχετικό μας έγγραφο 1163/17-12-2008).
- Συζήτηση και λήψη απόφασης για το τέλος παρεπιδημούντων (οδηγία ΚΕΔΚΕ).
- Ενημέρωση για την πορεία οργάνωσης και λειτουργίας του ΦοΔΣΑ Ν. Κιλκίς. (ΔΙ.Α.ΚΙ.Α.Ε.)