Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:44:53 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 06:50

Οικολογική υποβάθμιση της λίμνης Δοϊράνης

Συντάκτης:

«Στην αδιαφορία των αρμοδίων και την απουσία συστηματικής περιβαλλοντικής πολιτικής «πνίγονται» οι λίμνες της Βόρειας Ελλάδας που έχουν γεμίσει τοξικούς μικροργανισμούς ως αποτέλεσμα της ρύπανσης με φυτοφάρμακα και αστικά λύματα. «Αναζητώντας τον... χαμένο θησαυρό, δηλαδή συνθήκες υψηλής οικολογικής κατάστασης, αναγνωρίσαμε τον κίνδυνο αποτυχίας του περιβαλλοντικού στόχου που θέτει η Ευρωπαϊκή Οδηγία για καλή οικολογική κατάσταση το 2015», τονίζει η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μαρία Μουστάκα», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η οποία και παρουσιάζει τη σχετική μελέτη.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 06:49

Αγιασμός στα σχολεία του Καμπάνη

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, παραβρέθηκε στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού του Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνη και του Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Καμπάνη.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 14:37

«Διοίκηση με πρόγραμμα αρχές και διαφάνεια»

Συντάκτης:

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο, στο Καμπάνη, διεξήχθη η ετήσια λογοδοσία του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη, για το έτος 2008. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρισταμένους Δημοτικούς Συμβούλους και τα Μέλη των Τοπικών Συμβουλίων για τα οικονομικά πεπραγμένα, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης του έτους 2008.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 14:35

Καταβολή ειδικού εποχιακού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ

Συντάκτης:

Νωρίτερα κατά ένα μήνα περίπου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανέργων και των εργαζομένων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ,  ξεκινά από φέτος, με βάση το νόμο 3762/09 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, η είσπραξη του ειδικού εποχιακού βοηθήματος το οποίο, επίσης για πρώτη φορά από φέτος, θα καταβάλλεται και στους μισθωτούς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 14:34

Ο δήμος Κιλκίς στην ψηφιακή εποχή

Συντάκτης:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή έξι συνολικά προτάσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκριση" κι έχουν σκοπό τη διευκόλυνση των δημοτών μέσω ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 14:33

Οι δήμοι στη μάχη κατά της νέας γρίπης

Συντάκτης:

Το Σχέδιο Δράσης για την πανδημία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  παρουσίασε ο πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Πανελλήνιο Συνέδριο για την νέα γρίπη , που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 14:33

Δεν παραγράφονται εκκρεμότητες σε ΔΟΥ

Συντάκτης:

Εως και τις 30 Ιουνίου 2010 παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής των υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος που «εκκρεμούν» από το 2000, αλλά και του κεφαλαίου που είναι «ανοιχτές» ακόμη και από το 1997.  Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι για υποθέσεις με πλαστά - εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, καθώς με κατασχεθέντα ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία, η προθεσμία παραγραφής παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2012, καθώς από την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ότι για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ισχύει παράταση της παραγραφής για δύο επιπλέον έτη πέραν του χρόνου που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις, εφόσον όμως έχουν εκδοθεί και κοινοποιηθεί οι οικείες αποφάσεις προστίμου του ΚΒΣ.

Την Πέμπτη το απόγευμα 3 Σεπτεμβρίου 2009 και στα πλαίσια των εξόδων του Οίκου Ευγηρίας και Θ.Χ.Π Κιλκίς μία ομάδα περιθαλπομένων με τους συνοδούς τους επισκέφθηκαν το χώρο της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Η αναχώρηση έγινε από τον Οίκο Ευγηρίας με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας και χρειάστηκαν τρία δρομολόγια για να μεταφερθούν όλοι οι περιθαλπόμενοι στο χώρο της Εμποροπανήγυρης. Εκεί οι ηλικιωμένοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στους πάγκους και τα μαγαζάκια και ορισμένοι αγόρασαν ένα-δύο μικροπράγματα.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 15:00

Κ. Κιλτίδης :Αγροτική οδοποιία Πικρολίμνης-Μουριών

Συντάκτης:

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη γνωστοποιείται ότι υπεγράφη η ένταξη του έργου Αγροτική οδοποιία Μικροκάμπου – Κάτω Αποστόλων Δήμου Πικρολίμνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2007 – 2013.
Στο εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκαν και δύο έργα του Δήμου Μουριών. Πρόκειται για  έργα βελτίωσης  της αγροτικής οδοποιίας της Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ και  έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας του Παλαιού Λιθωτού προϋπολογισμού 595.000 ευρώ.

Αθλητικά έργα
Μετά από συνεργασία που είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη έγινε γνωστό ότι υπεγράφη απόφαση από τον κ. Ιωαννίδη για την  υλοποίηση αθλητικών έργων στο ν. Κιλκίς, προϋπολογισμού άνω των 600.000ευρώ.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 13:51

Γιορτή Γριβαδιού ξανά στη Δοϊράνη

Συντάκτης:

 Γιορτή Γριβαδιού ξανά στη Δοϊράνη
Μετά από χρόνια εγκατάλειψης ενός από τους σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς του νομού μας, της Γιορτής Γριβαδιού, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Δοϊράνης αποφάσισε να τον ξαναζωντανέψει, έστω και την ύστατη στιγμή.
Η Γιορτή Γριβαδιού θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία της Δοϊράνης, με τη χορηγία του δήμου Δοϊράνης, της Νομαρχίας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.