Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:56:28 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Στην πρώτη θέση στην Ελλάδα αναρριχήθηκε το Νομαρχιακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κιλκίς μεταξύ των Νομαρχιακών Κ.Ε.Κ. έπειτα από την πρόσφατη αξιολόγηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών Κ.Ε.Κ. από τον αρμόδιο εθνικό φορέα πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ). Η συνολική βαθμολογία (85,27) που συγκέντρωσε το Κ.Ε.Κ. το κατατάσσει στην πρώτη θέση, επίσης, μεταξύ όλων των Κ.Ε.Κ. που δραστηριοποιούνται στο νομό Κιλκίς.
Φιλικό αγώνα με την ομάδα παλαιμάχων του Κιλκισιακού έδωσε ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ακρίτα, γιορτάζοντας με τον τρόπο αυτό την παραμονή της ομάδας στη Β’ Κατηγορία. Ο αγώνας έγινε στο πανέμορφο γήπεδο του Ακρίτα, που θύμιζε Αλπικό τοπίο, με τους παλαιμάχους να κερδίζουν στο σκορ με 5-3 και τους ανθρώπους του Ακρίτα να κερδίζουν στη... φιλοξενία.
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:39

Συνάντηση των ΤΟΣΥΝ στο Δημαρχείο Γαλλικού

Συντάκτης:
 Μια πρώτη επίσημη συνάντηση γνωριμίας για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων των Δήμων του νομού, πραγματοποιήθηκε στον Καμπάνη, την Παρασκευή 30 Μαΐου, με πρωτοβουλία του ΤΟΣΥΝ Δήμου Γαλλικού. Η συνάντηση έλαβε χώρα αρχικά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, παρουσία και του Δημάρχου Γαλλικού, Γιώργου Θεοδωρίδη και φυσικά εκπροσώπων των ΤΟΣΥΝ. Το παρόν τους έδωσαν, σύσσωμο το Συμβούλιο του ΤΟΣΥΝ Κιλκίς, καθώς και μέλη των Συμβουλίων των Μουριών, του Πολυκάστρου, της Ευρωπού και των Κρουσσών. Τα μέλη του ΤΟΣΥΝ Αξιούπολης, λόγω της περιόδου των φοιτητικών εξετάσεων που διανύουμε δεν μπόρεσαν να παραστούν.
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:36

Γεύμα στο Χέρσο από «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συντάκτης:
 Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ο Δήμος Χέρσου οργανώνουν την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ώρα 12:00 στο «Λιόγερμα» Χέρσου, μια ζεστή εκδήλωση για όλους τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».  «Σ’ αυτή την γιορτή οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και η δημοτική αρχή προσκαλούμε όλους τους ηλικιωμένους του προγράμματος. Η εκδήλωση έχει ως στόχο να βρεθούμε όλοι μαζί, να φάμε και να πιούμε, να χορέψουμε, αλλά και να συζητήσουμε, να γνωρίσουμε νέους φίλους, να αναθυμηθούμε παλιούς. Να συγκινηθούμε και να ξανανιώσουμε», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση ο δήμαρχος Χέρσου Χρίστος Ανθρακίδης.
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:24

Το χρήμα φτιάχνει και τον «Καποδίστρια»

Συντάκτης:
Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης με αντικείμενο τις απόψεις της αυτοδιοίκησης επί της προτεινόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης,  του Καποδίστρια Β’. Ύστερα από τη εισήγηση του προέδρου του δ.σ. και δημάρχου Πικρολίμνης Δημ. Σισμανίδη τοποθετήθηκαν όλοι οι δήμαρχοι - από το δήμο Γουμένισσας ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Γ. Τρέγκας και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Θαν. Τζούρτζος.
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:23

Αποχαιρέτησε το Πολύκαστρο

Συντάκτης:
Και τυπικά αντίο στην κατηγορία είπε το Πολύκαστρο, το οποίο γνώρισε βαριά ήττα στην Άρτα από την τοπική Αναγέννηση με 4-0. Αντίθετα, η ομάδα της Ηπείρου εξασφάλισε την παραμονή της. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 4’, όταν ο Ράσιτς με σουτ από τα 40 μέτρα αιφνιδίασε τον Πολυχρονίδη. Έντεκα λεπτά αργότερα, και πάλι ο Ράσιτς παραβίασε την αντίπαλη εστία, αυτή τη φορά με κεφαλιά, αξιοποιώντας τη σέντρα του Κοσμά.
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:22

Μνήμη Γενοκτονίας στο δήμο Μουριών

Συντάκτης:
Με μια σεμνή, αλλά και μεστής περιεχομένου, εκδήλωση τίμησαν στις Μουριές τη μνήμη της Γενοκτονίας του Ελλήνων του Πόντου. Η εκδήλωση, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μπέλλες», ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της κεντρικής πλατείας του Σ.Σ. Μουριών. Ακολούθησε λαμπαδηφορία μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο σύλλογος παρουσίασε θεατρικό δρώμενο με ιστορικές αναφορές γύρω από τη Γενοκτονία και τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν για τις τραγικές καταστάσεις που βίωσαν οι Ελληνες του Πόντου.
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:21

Παρούσα στο «Κοινωνικώς Επιχειρείν ’08» η ALUMIL

Συντάκτης:
Στην έκθεση Καλών Πρακτικών του συνεδρίου «Κοινωνικώς Επιχειρείν ’08 - Αξίες και Πρακτικές Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να συμμετέχει η ALUMIL, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Green Alumil».
Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Γιώργος Μυλωνάς και η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος επιθυμούν να συγχαρούν τις επιχειρήσεις - μέλη του, καθώς και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, που βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την απονομή των βραβείων επιχειρηματικής αρίστευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:56

Πρόταση Π. Πασσαλίδη για κατασκηνωτικό κέντρο

Συντάκτης:
 Κάθε καλοκαίρι, υλοποιείται από το Δήμο Κιλκίς πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις. Από το τρέχον έτος όμως η φιλοξενία είναι επιλέξιμη μόνο για ΑΜΕΑ και παιδιά από τον αδελφοποιημένο Δήμο Λατσιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Οραμα και Δράση» με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη. «Δημιουργείται έτσι μείζον πρόβλημα για τις διακοπές και την αναψυχή των παιδιών του Δήμου Κιλκίς αφού κάθε χρόνο πηγαίνουν σε κατασκηνώσεις γύρω στα 300 παιδιά με κόστος για το Δήμο 60.000_ κατά μέσο όρο.