Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 10:21:25 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 14:22

Zone Zero Γαλλικός ποταμός

Συντάκτης:

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Εικαστικό Περιβαλλοντικό Συμπόσιο «ΖΩΝΗ ΜΗΔΕΝ – Γαλλικός Ποταμός», που διοργανώθηκε από την Εικαστική Ομάδα ΤΕΕTOTUM, σε συνεργασία με το ίδρυμα World Art Delft και φιλοξενήθηκε, από τις 23 έως τις 31 Μαΐου 2009, στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο ΑΤΕΡΜΩΝ.

Με τη παρουσία μεγάλου αριθμού κιλκισιωτών εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη 27 Μαΐου η Ετήσια Έκθεση Τμημάτων ενηλίκων στη ζωγραφική και στην κατασκευή κούκλας και κοσμήματος με το αποτέλεσμα να κρίνεται εντυπωσιακό και ιδιαίτερα θετικό. Στην έκθεση για πρώτη φορά παρουσιάζει την δουλειά του το Τμήμα Κατασκευής Κοσμήματος, το οποίο έκλεψε την παράσταση

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 14:12

«Άμαστρις» του Πόντου

Συντάκτης:

Την Κυριακή 31 Μαΐου έγινε η παρουσίαση του μηνιαίου περιοδικού για τον Πόντο και τους ανθρώπους του «Άμαστρις». Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού είναι ο Δημήτρης Πιπερίδης από τη Νέα Σάντα. Η Άμαστρις ήταν μία φημισμένη αρχαία πόλη στο δυτικό όριο του αρχαίου Πόντου.
Στην ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Ποντίων και του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σάντας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σε ένα φιλικό και ζεστό χώρο, όπου είχαν την δυνατότητα να ακούσουν τις απόψεις και τοποθετήσεις των ομιλητών.Με αφορμή την ανακοίνωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ένταξη του έργου «Κατασκευή του οδικού τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Ασσήρου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Νέας Σάντας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης»  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η τυπική ένταξη της κατασκευής της υπολοιπόμενης αούτομπαν Κιλκίς - Θεσσαλονίκης στο ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, με εκτιμώμενο χρόνο δημοπράτησης το προσεχές Φθινόπωρο.
Ολοκληρώνεται έτσι το σημαντικότερο έργο οδικής υποδομής στο νομό με ένα τεράστιο προϋπολογισμό 58 εκατ. ευρώ.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 14:06

Πολύκαστρο :Δεν είναι τυχαία τα τροχαία

Συντάκτης:

Τέσσερα τροχαία τα δυο εκ των οποίων θανατηφόρα στην ίδια περιοχή και σε διάστημα 36 ωρών είναι  πολλά για να χαρακτηριστούν τυχαία.
Στο Πολύκαστρο και στο δρόμο εισόδου - εξόδου συνέβησαν τα τροχαία περιστατικά με τους τρεις νεκρούς, οι δυο μάλιστα στον ανθό της ηλικίας τους, και δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω δρόμος απασχολεί την κοινή γνώμη.

«Την ώρα που η Ν.Δ. παρουσιάζει τα μεγάλα έργα και τις μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την Ελλάδα, από το ΠΑΣΟΚ αναζητούμε ακόμη τις προτάσεις τους. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός την Κυριακή των ευρωεκλογών θα πρέπει να στηρίξει την παράταξη των μεγάλων επιλογών για τη χώρα, τη Ν.Δ. της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας»
Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΟΔΕ Κιλκίς, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς, το βράδυ της Δευτέρας.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 13:55

Περιοδεία Κιλτίδη σε Βέροια, Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης:

Σε σύσκεψη για την παραγωγή του ροδάκινου στο Διοικητήριο Ημαθίας θα προεδρεύσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ημαθίας και Βελβεντού Κοζάνης και ροδακινοπαραγωγοί των δύο περιοχών.

«Το ΠΑΣΟΚ με συκοφαντίες και ψέματα θυμήθηκε τον παλιό εαυτό του. Κι αυτό  το κάνει, διότι δεν έχει ούτε θέσεις και προτάσεις για τον τόπο αλλά  και γιατί βλέπει , ότι ημέρα με την ημέρα η «ψαλίδα» για τις  ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου κλείνει υπέρ της Ν.Δ.».

Υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη και προωθήθηκε προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα περί κανονισμού αλιείας στους κόλπους Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού.
Με το ανωτέρω Διάταγμα καταργούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 189/1978 και λαμβάνονται εκ νέου μέτρα που αφορούν τα επιτρεπόμενα εργαλεία και τις μεθόδους αλιείας στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.