Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 12:28:04 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2009 13:57

Αρχαία ελληνικά σε αρχάριους

Συντάκτης:

Την εκδήλωση δεν την τίμησαν οι αρμόδιοι. Ίσως φάνταζε και ολίγον ντεμοντέ.  Στις μέρες μας άλλωστε ντρέπεσαι να κρατήσεις βιβλίο στα χέρια σου μην και σε κακοχαρακτηρίσουν…Πόσο μάλλον να σε δουν με αρχαίο σύγγραμμα, πάει τελείωσε τον διασυρμό δεν τον γλιτώνεις…
Αλλά να αφήσουμε τις υπερβολές και πάμε στην ΤΕΧΝΗ, το πρωί της Κυριακής 24 Μαίου. Κοντά εξήντα γονείς κυρίως και συγγενείς των παιδιών που «εξ απαλών ονύχων» διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, περιμένουν να ακούσουν και να απολαύσουν το «αποτέλεσμα» της όλης προσπάθειας που φέρει τη σφραγίδα του φωτισμένου φιλόλογου Θανάση Χατζημητάκου.

« Η Ν.Δ. στις εκλογές της 7 Ιουνίου θα είναι και πάλι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Και το εκλογικό αποτέλεσμα θα μας δώσει νέα δύναμη για ένα νέο ξεκίνημα την επομένη των ευρωεκλογών».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς και π. Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης μιλώντας χθες σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Νέας Δημοκρατίας Ανατολικού Τομέα της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2009 13:47

Στη Μάλτα το 2ο Γυμνάσιο

Συντάκτης:

Αποστολή του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, αποτελούμενη από τον Διευθυντή του σχολείου, τέσσερις εκπαιδευτικούς και τέσσερις μαθήτριες, μετέβη στη Μάλτα στο χρονικό διάστημα από 4 έως 9 Μαΐου, στο σχολείο St. Ignatius (πρώην Maria Regina) Girls Junior High Lyceum, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελευταία συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius 1 με θέμα «Προστατεύοντας το περιβάλλον της Ευρώπης –Σήμερα και για το Μέλλον».

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2009 13:45

Εντυπωσιακοί οι μικροί καλλιτέχνες του ΟΠΟΝΓΑ

Συντάκτης:

Παρουσία πολλών γονέων και παιδιών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης παιδικών τμημάτων ζωγραφικής και κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου. Μια έκθεση που περιλαμβάνει όλες τις όμορφες δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών που έδειχναν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2009 13:44

Άνοδος ΠΑΣΚ στους δασκάλους

Συντάκτης:

Στις εκλογές που έγιναν, στις 27 Μαΐου 2009, στο σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την 78η Γενική Συνέλευση της  Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) είχαμε τα πιο κάτω αποτελέσματα:
Ψήφισαν : 466
Άκυρα-Λευκά: 19
Έγκυρα: 447
Έλαβαν
ΔΑΚΕ    242
ΠΑΣΚ    175
ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 30

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2009 13:42

Νέες διακρίσεις του 2ου ΕΠΑΛ

Συντάκτης:

Για μία ακόμη σχολική χρονιά οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ Κιλκίς κερδίζουν τρεις νέες διακρίσεις που προστίθενται σε αυτές του παρελθόντος.
Η ομάδα του βόλεϊ κατάφερε να κερδίσει το κύπελο του νομού στα πλαίσια των Πανελληνίων σχολικών αγώνων. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές:
Γαλανάκης Βασίλειος, Νικηφορίδης Σωτήριος, Ηλιάδης Ιωάννης, Ραμπούσια Κλαούντιαν, Κιουρτσίδης Ευάγγελος, Σαββίδης Φανούριος, Κουσίδης Χρήστος, Σταφυλίδης Λάζαρος, Μιχάλη Φότιον, Τζανίδης Ιωάννης, Μωυσιάδης Λάζαρος, Τζανίδης Λεόντι

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2009 13:41

Στο 2ο παιδικό φεστιβάλ Δράμας o Σύλλογος Ρυζίων

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το παιδικό χορευτικό του συλλόγου μας στο 2ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώθηκε στο Καλαμπάκι Δράμας και τελούσε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης  IOV–in operational relations with UNESCO και του Αρχείου Ελληνικού Χορού. Συνεχίζουμε με τον τρόπο αυτό την έντονη παρουσία του Συλλόγου μας, προσφέροντας το δικό μας λιθαράκι στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.

“Το 1922 δεν ξερριζώθηκε, δεν αφανίστηκε μόνο ένας λαός, αλλά ένας αξεπέραστος πολιτισμός”.
Γύρω από αυτόν τον άξονα κινήθηκε την Τρίτη, 19 Μαϊου 2009, η ομιλία του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Ενώπιον μιάς, ασφυκτικά γεμάτης, αίθουσας ο έγκριτος πανεπιστημιακός ανέλυσε μια άλλη πτυχή της Ποντιακής Γενοκτονίας

Την 29 Μαϊου του 1453 το Βυζάντιο έπεσε αλλά οι θρησκευτικές ελευθερίες διατηρήθηκαν.
Το 1922 ο Κεμάλ ξερίζωσε ό,τι το ελληνικό υπήρχε στην Τουρκία. Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική.
Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 353.000 θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου που έχασαν τη ζωή τους από το κεμαλικό καθεστώς κατά τα έτη 1916-1923.
Η 19η Μαϊου είναι ένα μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες Ποντίους. Είναι η ημέρα μνήμης και χρέους σε αυτούς που θυσιάστηκαν χάριν της εθνοκάθαρσης.
Ζητούμε την αναγνώριση διεθνώς της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2009 13:33

Διατήρηση κερδοφορίας στον όμιλο KLEEMANN

Συντάκτης:

Τη διατήρηση της κερδοφορίας του και τη βελτίωση της κεφαλαιακής του διάρθρωσης πέτυχε ο όμιλος Kleemann κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρά την υφιστάμενη αρνητική συγκυρία, τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς οικονομίας.
Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 23,17 εκατ. ευρώ, έναντι 26,99 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,1%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στη σταθεροποίηση των πωλήσεων στην εξωτερική αγορά, απόρροια της προσπάθειας διείσδυσης σε νέες αγορές και της έμφασης στην παραγωγή και εμπορία νέων προϊόντων.