Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 4:54:23 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:45

Σε λίγο θα έχουμε αυτοκτονίες

Συντάκτης:

Εν χορδαίς και οργάνοις εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση η άτοκη δανειοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.
Πίστεψαν οι μικροί πως θα ενισχυθούν για να «βγάλουν» την χρονιά και έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις στις Τράπεζες για το δάνειο του ΤΕΜΠΜΕ.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:44

Εξάμηνη παράταση στα υπό ρύθμιση δάνεια

Συντάκτης:

Επιχειρήσεις του νομού που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους εντάχθηκαν το 2006 σε ειδικό καθεστώς και με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ρυθμίστηκαν με νέο δάνειο οι οφειλές τους. Περί τις 100 επιχειρήσεις από το ν. Κιλκίς εντάχθηκαν στη ευεργετική αυτή ρύθμιση που συνέβαλε στην απρόσκοπτη λειτουργία τους προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:43

Στους δρόμους και οι οικοδόμοι

Συντάκτης:

Πολλά χρόνια είχε να δει η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου τέτοια μαζική συγκέντρωση και πάθος για αγώνα. Η ενημερωτική συγκέντρωση που οργάνωσε το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Κιλκίς, εξελίχθηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου να πλημμυρίζει από οικοδόμους και αγανάκτηση.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:07

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους νέους

Συντάκτης:

Aρχισε χθες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ειδικό πρόγραμμα προώθησης ανέργων νέων στην απασχόληση του ΟΑΕΔ το οποίο δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας μέχρι 30 ετών, αποφοίτους τουλάχιστον γυμνασίου, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 50 άτομα προσωπικό.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:04

Έρευνα αγοράς για την κίνηση των Χριστουγέννων 2008

Συντάκτης:

Η ΕΡΕΥΝΑ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, σε συνεργασία με το γραφείο έρευνας και τεκμηρίωσης της Ε.Σ.Ε.Ε., προσπαθώντας να αποτυπώσει σαφέστερα τη γνώμη των εμπόρων για την κίνηση της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων2008, διεξήγαγε την ετήσια καθιερωμένη εμπειρική έρευνα κατά το διάστημα Πέμπτη  3 Ιανουαρίου έως και  Τετάρτη  8 Ιανουάριου ε.ε. Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε εκατόν είκοσι εφτά(127)  εμπορικές επιχειρήσεις - μέλη του Εμπορικού συλλόγου.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:02

Μεγάλος απών ο κόσμος

Συντάκτης:

Έντονα προβλημάτισε όχι μόνο τη διοίκηση αλλά και τους φίλους που βρέθηκαν στο κέντρο συνεστίασης «το κτήμα των ευχών» για τη μεγάλη απουσία του κόσμου στον ετήσιο χορό του Κιλκισιακού, το περασμένο Σάββατο. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Δ’ Εθνικής και πρωταγωνιστεί με στόχο να πετύχει την άνοδο, παρά το θετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και στη διοίκηση ο κόσμος του Κιλκίς δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ιστορικού συλλόγου για να παραστεί στο χορό του.

«Η κατασκευή νέων κοιμητηρίων στο Κιλκίς αποτελεί σήμερα το πιο καυτό και επείγον πρόβλημα του Δήμου Κιλκίς. Δεν παίρνει πλέον καμία καθυστέρηση η υλοποίησή του, αφού τα παλαιά έχουν από χρόνια κορεσθεί και έχουν καταληφθεί ακόμη και οι διάδρομοι τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.
«Το θέμα δεν είναι τωρινό. Έχει δρομολογηθεί από καιρού, όμως παραμένει ανεξήγητη και αδικαιολόγητη η πρωτοφανής αδράνεια της δημοτικής αρχής.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:52

Σιγουριά για τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές

Συντάκτης:

Την βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά έκοψαν ο επικεφαλής, τα μέλη και πολλοί φίλοι του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» του δήμου Γουμένισσας την Κυριακή το πρωί 18 Ιανουαρίου στο καφέ «Επέστρεφε». Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και αφού προηγήθηκε η ευλογία της εκκλησίας ο επικεφαλής του Συνδυασμού κ. Αθανάσιος Τζούρτζος  αναφέρθηκε με μια σύντομη παρέμβασή του στις πρωτοβουλίες, και τους στόχους της παράταξης του ενώ περιέγραψε την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος σήμερα, δηλώνοντας σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές η διοίκηση του με την εντολή του κόσμου θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει σε δρόμο ανάπτυξης το δήμο Γουμένισσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς, παρά τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίστηκαν, σε σχέση με τη χρηματοδότηση των δομών εκ μέρους της Πολιτείας, η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ», καθώς και τα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Λειψυδρίου και Μεγ. Βρύσης, επιτέλεσαν ένα σημαντικό για την τοπική κοινωνία έργο στο πλαίσιο των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:22

Επίσκεψη Τερζενίδη στο ΚΑΠΗ Αμαράντων

Συντάκτης:

Συμβολική και ουσιαστική ήταν η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή του δήμου Δοϊράνης, μ’ επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη, στο ΚΑΠΗ Γυναικών Αμαράντων, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σκύψει με ενδιαφέρον στα προβλήματα και τη δύσκολη καθημερινότητα της τρίτης ηλικίας και ιδιαίτερα των γυναικών της υπαίθρου.