Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 3:31:46 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:55

Συμμετοχή σε μεγάλη έκθεση η ΣΑΝΙΔΑΣ

Συντάκτης:

Σε μια από τις πιο δυναμικές εκθέσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης έλαβε μέρος η Εταιρεία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΙΔΑΣ - ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. Στο Plovdiv της Βουλγαρίας (Φιλιππούπολη) τα Ελληνικά προϊόντα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες για την ποιότητα τους και ειδικότερα τα εξειδικευμένα αμπελουργικά μηχανήματα που με την ευρηματικότητα των κατασκευαστών του έδωσαν μια προστιθέμενη αξία στην σύγχρονη καλλιέργεια του αμπελιού.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:54

Διατροφολόγος στο 1ο Δημοτικό Κιλκίς

Συντάκτης:

Στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς οι μαθητές/τριες του Δ1 και Δ2, με τις δασκάλες τους Σαρηγιαννίδου Ελένη και Βαβουλίδου Μαρία, κάλεσαν στις 4-3-09 στο σχολείο τη  διαιτολόγο – διατροφολόγο κ. Ντάλλη - Αυγητίδου Ιωάννα, στα πλαίσια του προγράμματός τους: «Γεωργία – Περιβάλλον – Διατροφή», για να ενημερωθούν σχετικά με τη σωστή διατροφή.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις της Βιβλιοθήκης της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Κιλκίς, οι οποίες και θα ενταθούν κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε – στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης – εκδήλωση-παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «ο χορός των κόκκινων παπουτσιών» της Μαρίας Θανοπούλου.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:43

Συνεδρίαση και έργα 1,12 εκατ. στον Αγ. Πέτρο

Συντάκτης:

Την  πρώτη συνεδρίαση μακριά από την έδρα του δήμου πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρωπού, μετά από ομόφωνη απόφαση, με στόχο την καλλίτερη ενημέρωση των πολιτών, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, ξεπερνώντας το γράμμα του νόμου, που λέει ότι μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις γίνονται συνεδριάσεις εκτός της έδρας του Δήμου.

Στο πλευρό του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με ανακοίνωσή της προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Θ. Γκοράνη.
Στην ανακοίνωση, που κοινοποιείται στον Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο και στην 4η ΥΠΕ, αναφέρεται:

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:37

Αίτηση για ISO από δήμο Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Στις 27-02-2009 ο Δήμος Πολυκάστρου έκανε αίτηση προς την TUV HELLAS για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης βάσει του προτύπου ISO 9001:2000 και αφορά την διαχειριστική επάρκεια τύπου Α (Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου).
Τα οφέλη του Δήμου Πολυκάστρου είναι:
- Οργάνωση με ένα από τα πιο σύγχρονα διεθνή μοντέλα Διοίκησης.
- Χρήση της Βεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:35

«Στόχος η Ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας»

Συντάκτης:

Η βίαιη είσοδος στο προσκήνιο της ανεξέλεγκτης οικονομικής κρίσης, έχει κλονίσει ισορροπίες, έχει ανατρέψει προγραμματισμούς και τείνει να περιγράψει ένα ακαθόριστο μεν, πλην όμως αναπόφευκτο πλαίσιο εντός του οποίου, θα ξεκινήσουν και θα εξαντληθούν όλοι οι σχεδιασμοί.
Η περιφερειακή χώρα μας με την ανάλογης εμβέλειας οικονομική δραστηριότητα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απ’ αυτήν τη διαδικασία. Επομένως, όλες οι επί μέρους πρωτοβουλίες είναι αναπόφευκτο ότι θα κινούνται σε περιβάλλον ασφυκτικό ως προς τις επιλογές.

Με τον Γενικό Διευθυντή Β. Ελλάδος και τον Περιφερειακό Διευθυντή Κ. Μακεδονίας της Τράπεζας Πειραιώς είχε συνεργασία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδης. Η συνάντηση, με τους κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη και Σάββα Ελευθεριάδη, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση συμμετείχε  ο Γ. Παπαδόπουλος μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:30

Ειδική συνεδρίαση για λίμνη Μεταλλείου

Συντάκτης:

Την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης μέσα στον Μάρτιο, πιθανότατα με μοναδικό θέμα τους τρόπους αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή της λίμνης φράγματος Μεταλλείου από ιδιώτες επενδυτές, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Αξιούπολης. Η απόφαση ελήφθη, ώστε μαζί με την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, που έχει ανακοινωθεί από τις 16.02 και λήγει στις 16.03.09, να δοθεί η δυνατότητα παραπέρα ενημέρωσης στους τοπικούς ενδιαφερόμενους αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους από προϋπάρχουσα σχετική μελέτη που είχε εκπονηθεί από το Δήμο Αξιούπολης.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:27

Ταξίδι προετοιμασίας της αδελφοπποίησης

Συντάκτης:

Τριήμερη επίσκεψη στην Κάτω Ιταλία, για τις ανάγκες της αδελφοποίησης με τον δήμο Μοντεσάνο Σαλεντίνο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, κατά το διάστημα από 14 έως 16 Φεβρουαρίου. Η πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας των εταίρων στο ιταλικό έδαφος, που χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές ως απολύτως επιτυχημένη, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.  Προσδιορίστηκε δε, ως η απαρχή μιας αγαστής μελλοντικής συνεργασίας, σε επίπεδο λαών, τοπικών κοινωνιών, αλλά και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων, εντάσσεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος αδελφοποιήσεων «YoRyE-Young Role in the Young Europe».