Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:19:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Έχουν βάση τα δημοσιεύματα για υποδοχή λαθρομεταναστών σε κέντρα υποδοχής στο Κιλκίς; ρωτήθηκε από τον κ. Γ. Φραγγίδη ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου. Κι ο κ. Μπαλάσκας επανέλαβε όσα σε επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχίας  διαλαμβάνονταν: ότι δηλαδή επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Άμυνας και έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση - δέσμευση ότι δεν υπάρχουν στο ν. Κιλκίς κατάλληλα στρατόπεδα για την φιλοξενία λαθρομεταναστών.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:32

Μείωση ειδικού φόρου 2% και 5%

Συντάκτης:

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει ότι με τον νόμο 3756/2009 τίθεται τέρμα στην φορολογία σε ποσοστό 2% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Ήδη, οι δήμοι της χώρας έχουν αναπροσαρμόσει το προς είσπραξη ποσοστό στο 0.5%, όπως ρητά αναφέρει ο νέος νόμος και όπως επανειλημμένα και με πολλούς τρόπους είχε ζητήσει το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:31

Η Ε.Α.Σ. Κιλκίς συγκεντρώνει μεταβροχικά

Συντάκτης:

Η Ε.Α.Σ. Κιλκίς ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 έως και το πέρας του αλωνισμού στο πλαίσιο της συγκέντρωσης σιτηρών εσοδείας 2009 για λογαριασμό παραγωγών θα παραλαμβάνει σιτάρια ως “Μεταβροχικά”, στα εξής σημεία-αποθήκες της:
- Κεντρική αποθήκη Κρηστώνης
- Αποθήκη συγκροτήματος Καλλίνδριας
- Αθοπήκες Τερπύλλου
- Αποθήκη Γερακαριού

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:30

Μοχλός ανάπτυξης η Αναπτυξιακή

Συντάκτης:

Τη μακρόχρονη συμβολή της Αναπτυξιακής Κιλκίς στην τοπική ανάπτυξη του νομού μας εκθείασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης χαιρετίζοντας, την περασμένη Παρασκευή, στην εκδήλωση λήξης του προγράμματος Leader, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο «Κτήμα των Ευχών».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λυκουρέντζος παρέστη στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δάφνης Νιάκα, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Καρατάσιο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Θεοδωρίδης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Μουριών κ. Αργυρόπουλος Σάββας, ο Δήμαρχος Χέρσου κ. Ανθρακίδης Χρήστος, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όμορων νομών, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού Κιλκίς καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:28

Τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Καμπάνη

Συντάκτης:

Τη μνήμη του Συνταγματάρχη Αντώνιου Καμπάνη και την ηρωική θυσία του στη μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς τίμησε το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη, με λαμπρότητα στο μνημόσυνο που τελέσθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στο δημοτικό πάρκο όπου βρίσκεται η προτομή του Συνταγματάρχη, έγινε επιμνημόσυνη δέηση, αναφορά στον Συνταγματάρχη Καμπάνη και στις συνθήκες θανάτου του ενώ  τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε η Φιλόλογος και Γραμματέα του Μ.Π.Σ. Καμπάνη, κ. Φιλιππίδου Χριστίνα.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 13:48

Κώστας Κιλτίδης : Ζεστό χρήμα για τα βιολογικά

Συντάκτης:

Συνολική πίστωση 1.246.348,22 ευρώ καταβλήθηκε από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε σε 197 αγρότες του ν. Κιλκίς που εντάχθηκαν στη δράση 2.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007 – 2013 που αφορά τη βιολογική γεωργία.
Με αφορμή την πρώτη πληρωμή των δικαιούχων  μέσα στο 2009 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το 1ο Σμήνος Πουλιών Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε κατασκηνωτικό τριήμερο στο Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς, Ιδιοκτησίας Σώματος Ελλήνων Προσκόπων,  το διάστημα 19-21 Ιουνίου, σε συνεργασία με τα στελέχη  και την Ομάδα Μεγάλων Οδηγών του Τοπικού Τμήματος και την παροχή βοήθειας κάθε είδους από το Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος και τους γονείς των παιδιών.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, έδωσε συνέντευξη Τύπου, για την απαγόρευση του καπνίσματος
«Η Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια καθυστέρηση, ενδεχομένως τελευταία στην Ευρώπη, ψήφισε ένα νόμο για να υπάρξει προστασία στους Έλληνες πολίτες από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξή του στην Αθήνα, την παραμονή εφαρμογής του νόμου.

Στις Ιουλίου το ΤΕΙ Κιλκίς ζωντανεύει τη Δυτική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε μία μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, από τις 18.00 μέχρι αργά, στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή.
Το fashion street party διοργανώνει το Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, σε συνεργασία με το art restaurant punto es και την boutique indigo, που είχαν την τόλμη να εγκατασταθούν στα "άγνωστα" Άνω Λαδάδικα, πίσω από την οδό Πολυτεχνείου και τα Δικαστήρια.