Quantcast
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, 9:34:14 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:55

Πρόγραμμα δράσης ζητά από τα Δασαρχεία

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης
απέστειλε επείγουσα εγκύκλιο στις Περιφερειακές Δασικές Αρχές της χώρας για την υποβολή του προγράμματος δράσης τους, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής με έμφαση στην ανασυγκρότηση του δασικού χώρου.
Οι Περιφερειακές Δασικές Αρχές καλούνται να καταθέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008 ετήσιο πρόγραμμα σχετικά με την υλοποίηση έργων, εργασιών και δραστηριοτήτων τους, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον Ειδικό Φορέα Δασών.
Ως άμεσης προτεραιότητας παρεμβάσεις για το τρέχον έτος, σε ότι αφορά τη χρηματοδότησή τους, καθορίζονται στην εγκύκλιο οι εξής:
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:47

Ενίσχυση δήμων Γαλλικού και Μουριών

Συντάκτης:
 Ικανοποιείται το αίτημα της δημοτικής αρχής Γαλλικού για την χρηματοδότηση του δήμου από το υπουργείο εσωτερικών με το ποσό 250.000 ευρώ από το πρόγραμμα
«Οριζόντιες Δράσεις» και 40.000 ευρώ από άλλα προγράμματα, με σκοπό την εκπόνηση μελετών σημαντικών έργων υποδομής.
Στην σχετική ανακοίνωση προέβη ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας στο δημαρχείο Γαλλικού, στον Καμπάνη, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:45

Η πίτα των Γυναικών της Τ.Ο. Κιλκίς της Ν.Δ

Συντάκτης:
 Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του τμήματος Γυναικών της τοπικής οργάνωσης του Δήμου Κιλκίς της Ν.Δ στα νέα γραφεία της Τ.Ο.
Η συνάντηση πήρε σάρκα και οστά με πρωτοβουλία της υπεύθυνης γυναικών της Τ.Ο/Ν.Δ Άρτεμης Γαλάνη-Μουλλά, σε συνεργασία με την πρόεδρο της Τ.Ο Σοφίας Κολεσιώτου, παρουσία της υπεύθυνης γυναικών της ΝΟΔΕ  Ντίνας Συμεωνίδου και της κ. Γεωργίας Κιλτίδου.
 Η πολύ καλή αγωνιστική χρονιά για το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς το 2007 επιβεβαιώθηκε και από τη στατιστική, αφού πριν λίγες ημέρες η στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες λίστες με τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της περασμένης χρονιάς.
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 12:03

Ο κύκλος της ζωής.

Συντάκτης:
 Αισθάνεσαι αμέτρητη χαρά, όταν στα μικρά χωριά του νομού μας, βλέπεις τέσσερις συνεχόμενες γενιές να συνυπάρχουν, μιας και δεν είναι πια σύνηθες φαινόμενο. Όπως στη φωτογραφία μας, που απαθανάτισε τα χαρά του παππού για τον εγγονό και τα δισέγγονά του.
Σπάει και μαραίνεται ο κύκλος ζωής στα χωριά μας και ουδείς νοιάζεται γι’ αυτό, ουδείς ενδιαφέρεται.
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 12:00

Αούτοπαν και Τελωνεία στο πρόγραμμα INTERREG

Συντάκτης:
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008, παρουσία όλων των στελεχών της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Κιλκίς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας:  “Καταρχήν παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου «Κόμβος Μαυρονερίου – Είσοδος Κιλκίς». Η μελέτη, που έχει προϋπολογισμό 600.000_,  εκπονείται αυτό το διάστημα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2008 και θα είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2008 στα πλαίσια του Δ’ Κ.Π.Σ.
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:59

Προσφορά δέκα αγροτικών μηχανημάτων από ΚΟΝΤΕΛΗ

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης αποδέχθηκε, εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης  Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου, την προσωπική δωρεά στόλου δέκα αγροτικών μηχανημάτων του κ. Παύλου Κοντέλη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας «Π. ΚΟΝΤΕΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε».
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:54

"Οι προσδοκίες για το 2008" Του Νίκου Κωνσταντινίδη

Συντάκτης:
Το ποτάμι του χρόνου κυλά σταθερά,  με την ίδια ροή, παρασύροντας το καθετί προς το αντίθετό του: Τα νιάτα προς τα γηρατειά και τη ζωή προς το θάνατο. Πέρασαν χρόνια για να καταλάβω ότι, όταν ο Ηράκλειτος έλεγε: «Κανείς στο ίδιο ποτάμι μέσα δεν μπορεί δύο φορές να πέσει», δεν εννοούσε μόνο το ποτάμι που κυλούσε, αλλά και το χρόνο.
 Ό,τι πέρασε και όπως πέρασε πίσω δεν ξαναγυρνά άλλη φορά. Η ροή στη δομή του χρόνου είναι μια συνεχής ευθεία. Ο άνθρωπος επινόησε την ηλικία, για να βάλει τα γεγονότα σε μια χρονική σειρά, με βάση την πορεία του πλανήτη Γη, γύρω από τον ήλιο. (Ηλικία= ήλιος + κίω, που σημαίνει προχωρώ).
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 11:53

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ - Βράβευση φοιτητών

Συντάκτης:
 Γέμισε ασφυκτικά από νιάτα, χαμόγελο, ζωντάνια και ομορφιά, η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ευρωπού για τη βράβευση των μαθητών του 2007 του Λυκείου Ευρωπού και των νέων φοιτητών, ενώ κοντά στους νέους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες.
Ηταν η στιγμή της επιβράβευσης. Όλη η τοπική κοινωνία καμαρώνει τα παιδιά της. Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, οι δάσκαλοι, οι δημότες.
Παρακολουθώντας χρόνια τώρα τα συνέδρια της ΤΕΔΚ, σχεδόν πάντα στο τέλος μου έμενε η αίσθηση ενός κενού. Βαρύγδουπος ο τίτλος: «συνέδριο της ΤΕΔΚ», ενός κορυφαίου θεσμού κατά τ’ άλλα της Αυτοδιοίκησης και λογικά έπρεπε να ενδιαφέρει όλους τους πολίτες του Νομού.
Θεωρώ όμως ότι εκτός από τους συνέδρους, και αυτούς όχι όλους, η διοργάνωση του συνεδρίου περνάει απαρατήρητη  από τους πολίτες. Δυσκολεύομαι να πω ότι φταίνε οι πολίτες. Άρα υπάρχει ένα πρώτο και βασικό πρόβλημα αξιοπιστίας του θεσμού στους πολίτες και αυτό επιτέλους πρέπει να το δούμε.
Διότι, οι όποιες επεξεργασίες γίνουν πάνω σε διάφορα προβλήματα που μας απασχολούν, θα έχουν νόημα και θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά αν υπάρχει η αναγνώριση και η αποδοχή από τους πολίτες.