Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 11:22:52 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Αναφορές σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Κιλκίς κι ευρύτερα την Αυτοδιοίκηση, έκανε ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 24 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο κ.Τερζίδης αναφέρθηκε στο ζοφερό, όπως ήδη διαγράφεται, μέλλον του ΤΕΙ Κιλκίς και άλλων αντίστοιχων της περιφέρειας, στην διοικητική μεταρρύθμιση (‘Καποδίστριας-2» και στην υλοποίηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Στη συζήτηση παρενέβησαν με τοποθετήσεις τους κι οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας, Π. Πασσαλίδης και Γ. Φαχουρίδης.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:37

Οι πρόσκοποι διδάσκουν ανθρωπιά κι αλληλεγύη

Συντάκτης:

Την Κυριακή  16 Νοεμβρίου 2008, Ομάδα Προσκόπων με  τον Αρχηγό τους  Χρήστο Σαββίδη,επισκέφθηκαν Τον Οίκο Ευγηρίας & Θ.Χ.Π.Κιλκίς. Ο Πρόεδρος  κ. Νικόλαος Αβραμίδης τους ενημέρωσε για τα λειτουργικά θέματα της Μονάδας , για τους περιθαλπόμενους και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις. Στη συνέχεια οι Πρόσκοποι παρουσίασαν τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια με την συμμετοχή των περιθαλπομένων και συζήτησαν μαζί τους διάφορα θέματα.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:36

Σεμινάριο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία

Συντάκτης:

1. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο <<Εκπαιδευτική Ενδυνάμωση των Ατόμων με Αναπηρία & των στελεχών των Αναπηρικών Οργανώσεων >> ΕΠΕΑΕΚ 1 ΜΕΤΡΟ 2.5. Στο Σεμινάριο ,διάρκειας 250 ωρών, συμμετείχαν 12 Μέλη του Σωματείου.Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Α.ΜεΑ. Ν.Κιλκίς  κ. Νικόλαος Αβραμίδης.Το Σωματείο ευχαριστεί το Κ.Ε.Κ. Επιμορφωτική και ιδιαίτερα τον κ.Παναγιώτη Αμοιρίδη για την δωρεάν παραχώρηση της Αίθουσας για την υλοποίηση του Σεμιναρίου.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:35

Σκότωσαν το «Λυκάκι»

Συντάκτης:

Συγκίνησε πολύ κόσμο ο χαμός της «Μπουμπούς» την Κυριακή το βράδυ. Το «Λυκάκι» όπως το ήξεραν οι περισσότεροι δηλητηριάστηκε κατά πάσα πιθανότητα από ασυνείδητους κι ας μην απείλησε κανέναν, ας ήταν φιλικό και σκυλί -προστάτης.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής:

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:35

Ανεύθυνη Πολιτεία Βάναυσοι πολίτες

Συντάκτης:

Με αφορμή το κρούσμα δηλητηρίασης του σκύλου, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008, που επί 10 χρόνια φρόντιζαν και περιποιόντουσαν οι καταστηματάρχες της περιοχής του πεζοδρόμου,  η Νεολαία Συνασπισμού Κιλκίς προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση. Είναι πια αποδεδειγμένο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό έλλειμμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και όχι μόνο. Οι νόμοι και οι διατάξεις πού κατά καιρούς εκδίδονται κάτω από τις πολυάριθμες καταγγελίες και αντιδράσεις φιλόζωων και σχετικών σωματείων ,δεν εφαρμόζονται ή παρακάμπτονται κατά επιλογή.ωση.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:34

Ανάπτυξη με άρωμα ποιότητας

Συντάκτης:

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. Ο.Τ.Α., στα πλαίσια του Ε.Π. Κ.Π. Leader+, θέλοντας να συμβάλλει με καινοτομικό αλλά και αποτελεσματικό τρόπο στην ανάπτυξη ενός τομέα με προβλήματα αλλά και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Partenariat προϊόντων αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στο Κιλκίς, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:22

Αυξήσεις δημοτικών τελών στη Δοϊράνη

Συντάκτης:

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήμου Δοϊράνης, μ’ επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη, καταψήφισε την αύξηση 3% στα δημοτικά τέλη, που επέβαλλε η δημοτική αρχή.
Αιτιολογώντας την απόφαση της Παράταξης να μην ψηφίσει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2009, ο κ. Τερζενίδης σημείωσε, πως «σ’ αυτήν την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι δημότες, δεν επιτρέπεται ο Δήμος Δοϊράνης να προχωρά σε αυξήσεις τελών, όταν σε όλη τη χώρα οι Δήμοι δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο».

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων εν όψει των γιορτών ετοίμασε το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008
19:00 Φιλανθρωπική εκδήλωση υπέρ των παιδιών με κακοήθεις νεοπλασίες από το Σύλλογο Μικρασιατών Πολυκάστρου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Δημοτική Χορωδία Πολυκάστρου. (Αίθουσα Θεάτρου Δ.Κ.Π.& Π.)

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:10

«Ημέρες Απασχόλησης»

Συντάκτης:

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. Ο.Τ.Α, ως μέλος της Κοινοπραξίας Αναπτυξιακών Εταιρειών Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να ανταποκριθεί καλύτερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής για μια πιο ουσιαστική σύνδεση των ανέργων με την αγοράς εργασίας, διοργανώνει για πρώτη φορά στο Κιλκίς «Ημέρες Απασχόλησης», την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου (10:00 – 20:00), στο κέντρο «Κήπος» στο Κιλκίς.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:09

Αναδρομικοί έλεγχοι επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις

Συντάκτης:

Τη διευθέτηση προβλημάτων που ανακύπτουν στις επιχειρήσεις του νομού από αναδρομικούς ελέγχους του ΙΚΑ, σε βάθος 10ετίας, ζητεί με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΙΚΑ Γ. Μέργο ο π΄ροεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης.
Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: