Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 12:23:37 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:21

Δεν θα περάσει ο ΚΟΘΑΛΗΣ

Συντάκτης:

Την απόφασή τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην υγεία και στην οικονομική επιβίωση διατράνωσαν οι κάτοικοι της Περίνθου. Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού απειλούνται, όπως υποστηρίζουν, από την επαπειλούμενη λειτουργία λατομείου της «Κεραμουργείας Βορείου Ελλάδος» σε κοντινή απόσταση από το χωριό τους και οργανώνουν την αντίδρασή τους με παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν την περασμένη Τρίτη στο Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα. Την ίδια ημέρα επέδωσαν στην Εισαγγελία Κιλκίς καταγγελία - μηνυτήρια αναφορά ζητώντας τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών, όπου τυχόν διαπράχθηκαν παρανομίες.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:20

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς : 35 χρόνια μνήμης και αγώνα

Συντάκτης:

ΤΟ εκπληκτικός ξεσηκωμός των φοιτητών, των εργατών αλλά και όλου του λαού στο Πολυτεχνείο, στερέωσε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της στυγνής δικτατορίας, που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό με τις ευλογίες των Αμερικάνων. Αυτή η εξέγερση ανανέωσε, αναζωογόνησε την ελπίδα και έβαλε δύναμη στο περιεχόμενο των στόχων για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:11

Αδικαιολόγητες και θα σας το αποδείξω

Συντάκτης:

Επιμένει στην καταγγελία του για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ο πρών Δήμαρχος Γαλλικού Στ. Μάλγαρης.
Ιδού τι αναφέρει:
“Αυξήσατε την αποκομιδή απορριμμάτων από 90.000 ευρώ που ήταν το 2006 σε 120.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα αλλάζατε την καθαριότητα στο καλύτερο και το μόνο που πετύχατε είναι ο εργολάβος καθαριότητας να περνάει μια φορά την εβδομάδα από τα χωριά γιατί τα γεμίσατε με υπεράριθμους κάδους.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:10

Τα έργα που προωθεί η Νομαρχία στο ΕΣΠΑ

Συντάκτης:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εισήγηση του νομάρχη Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα, στην ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Κιλκίς, για τα έργα που προωθεί η Νομαρχία στο ΕΣΠΑ, γι’ αυτό και την παρουσιάζουμε αυτούσια: Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη πορεία μας στα πλαίσια του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης με εντυπωσιακές αποδόσεις του Νομού μας στο επίπεδο της απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση, το ΕΣΠΑ.

Από τη διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το Γενικό Συμβούλιο εκτίμησε ότι η τελευταία πρόταση την οποία υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας στην ΟΕΝΓΕ κινείται προς θετική κατεύθυνση, είναι δε αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας και μαχητικότητας με την οποία διεκδίκησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών τους, της επιστημονικής βαθμιδικής και μισθολογικής εξέλιξης τους και κυρίως των συνθηκών της νοσοκομειακής περίθαλψης των πολιτών.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Το Επιμελητήριο προωθεί τη συνεργασία με τη FYROM

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Επιχειρηματική Αποστολή, στις 1 και 2 Νοεμβρίου, επιχειρηματιών του Κιλκίς σε Οχρίδα και Γευγελή, που οργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς.
Η Αποστολή έγινε στα πλαίσια του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα INTERREG ΙΙΙ Α / CARDS ΕΛΛΑΔΑ – ΠΓΔΜ, Μέτρο 2.1. «Ενίσχυση Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας».

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:21

Συνέλευση αρτοποιών

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Συντεχνίας Αροποιών νομού Κιλκίς, “Ο Προφήτης Ηλίας”, στις 9 Νοεμβρίου 2008, στην αίθουσα “Βασιλείου Σεργιαννίδη”  του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Η συνάντηση αυτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς οργάνωσης, παρουσίας και ενδιαφέροντος των προσκεκλημένων. Την άρτια οργάνωση και φιλοξενία ανέλαβε η διοίκηση της Συντεχνίας και την παραχώρηση της αίθουσας το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:20

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο σύλλογος καρκινοπαθών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση κατά την οποία η πρόεδρος αναφέρθηκε στο έργο, στους στόχους, στα οικονομικά και γενικά στην πορεία του συλλόγου, καθώς επίσης και σε αυτούς που συντέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ο σύλλογος. Αναφέρθηκε ακόμη στους χορηγούς που βοήθησαν ώστε να συνεχίσει με επιτυχία ο σύλλογος το φιλανθρωπικό έργο του.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:19

Νίκη ΠΑΣΚΕ-Ανεξαρτήτων σε δημοτικούς υπαλλήλους

Συντάκτης:

Με νίκη του συνδυασμού «Ενωμένοι Εργαζόμενοι ΟΤΑ», που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, με τη συνεργασία και ανεξάρτητων προσώπων, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κιλκίς, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκαν στις 10-11-2008.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:24

Άνοιξε το διάλογο για ΕΣΠΑ η Νομαρχία

Συντάκτης:

Ουσιαστική αποδείχθηκε η ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, μετά την πρωτοβουλία του νομάρχη Βαγγέλη Μπαλάσκα, να συζητηθούν οι προτεραιότητες του νομού για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, με την παρουσία των βουλευτών, των δημάρχων και εκπροσώπων φορέων του νομού.
Στην εισήγησή του ο κ. Μπαλάσκας τόνισε την πολύ επιτυχημένη πορεία της Νομαρχίας στο Γ’ ΚΠΣ, στο επίπεδο της ένταξης και της απορρόφησης κονδυλίων, πρώτος νομός σε επίπεδο Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ευχαριστώντας γι’ αυτήν την πορεία, τα στελέχη των υπηρεσιών του, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, με επικεφαλής τον Κ. Μεταλλίδη, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Κ. Τεκίρδαλης, καθώς και την Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.