Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 6:27:24 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:08

Προγραμματισμός για κτήριο και νέο τμήμα ΤΕΙ

Συντάκτης:
 Ένα από τα μεγάλα θέματα - αιτήματα του νομού απασχόλησαν την ηγεσία της νομαρχίας. Στο γραφείο του Νομάρχη Κιλκίς, κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου  ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Πρόεδρου του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, κ. Παύλου Καρακολτσίδη, υπηρεσιακών στελεχών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους του παραρτήματος των Τ.Ε.Ι. στο Κιλκίς. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο η πορεία του κατασκευαστικού έργου σε συνδυασμό με τις επιπλέον εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για την πλήρη αποπεράτωσή του (περίφραξη, οδός πρόσβασης και αποχέτευση όμβριων υδάτων και λυμάτων) όσο και το ζήτημα της παραχώρησης μεγαλύτερης έκτασης στο Τ.Ε.Ι.
 ‘Τα κοινά μας ενδιαφέροντα είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο ισχυρά από τις αιτίες που προκαλούν τις τριβές μεταξύ των δύο χωρών. Πρέπει όλοι μας, από κοινού, να εργασθούμε  για την ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της συνεργασίας μας’. Τα παραπάνω περιέχονται στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Π.Τονικίδης στην τελετή λήξης των σεμιναρίων για στελέχη επιχειρήσεων της περιοχής του Δήμου Γευγελή.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:05

Ενημέρωση για ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:
 Συνάντηση με γυναίκες και νέους αγρότες από την περιοχή των βορείων οικισμών του Δήμου (Φανός - Πλάγια) είχε την περασμένη Παρασκευή στα Πλάγια η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κιλκίς (ΑΝ.ΚΙ.) Παύλος Πασσαλίδης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πασσαλίδης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, που θα υποστηριχθούν μέσω επιδοτήσεων, στην νέα προγραμματική περίοδο (2007-2013) στο επίπεδο της αγροτικής οικονομίας, για περιοχές όπως αυτή του δήμου Αξιούπολης.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:04

Ο.Κ. ο ισολογισμός- απολογισμός 2007 του Δήμου Γαλλικού

Συντάκτης:
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Ισολογισμός-Απολογισμός της Διαχειριστικής Χρήσης του 2007 του Δήμου Γαλλικού, σε Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:03

Πετυχημένοι οι πανελλήνιοι αγώνες πάλης των ένστολων

Συντάκτης:
 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πανελλήνιοι αγώνες πάλης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στο κλειστό γυμναστήριο Πολυκάστρου. Επί ένα διήμερο (11 και 12 Οκτωβρίου) η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, έχοντας στο πλευρό της τον Οργανισμό Αθλητισμού του δήμου Πολυκάστρου, έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους ένστολους αθλητές και τους φιλάθλους, να αγωνιστούν και να απολαύσουν τις προσπάθειες των αθλητών.
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 08:03

Έργα «μαϊμού» χρηματοδοτεί ο νομάρχης

Συντάκτης:
Με νέα ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του κ. Γιώργου Συμπιλίδη επανέρχεται στο θέμα που ανέδειξε με την πρώτη επιστολή - καταγγελία του και στην οποία απάντησε ο Νομάρχης. Με αφορμή λοιπόν όσα αναφέρει ο κ. Μπαλάσκας ο συνδυασμός Συμπιλίδη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Με  θλίψη  διαβάσαμε  την  απαντητική  επιστολή  του  Νομάρχη  Κιλκίς  στην  ανακοίνωση  του  Συνδυασμού  μας  για  τα  όσα  συνέβησαν  στο  τελευταίο  Νομαρχιακό  Συμβούλιο.
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 08:00

Πρωτοβουλία για νέο τμήμα ΤΕΙ

Συντάκτης:
Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς οργανώνει ανοιχτή συζήτηση για μια από κοινού προσπάθεια διεκδίκησης νέων τμημάτων για το ΤΕΙ Κιλκίς, την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος τμήματος ειδικότητας «Σχεδιασμός ενδυμάτων», και την σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας», όπου αναφέρεται και ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:24

Η αθλιότητα της δυτικής εισόδου του Κιλκίς

Συντάκτης:
 Ούτε καν «τριτοκοσμική» μπορεί να χαρακτηρισθεί η δυτική είσοδος της πόλης του Κιλκίς, που έχει καταστραφεί πλήρως εδώ και μήνες, αλλά ο δήμος Κιλκίς δεν κάνει τίποτα, έστω και ως ένα προσωρινό μέτρο. Από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο κ. Αν. Αμανατίδης, πριν από δέκα και πλέον χρόνια δηλαδή, η περίφραξη του στρατοπέδου Καμπάνη αποτραβήχτηκε αρκετά μέτρα πιο μέσα, προκειμένου να γίνει η διαπλάτυνση της εισόδου της πόλης, το πιο πολυσύχναστο σημείο του νομού, από άποψη διέλευσης οχημάτων.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:21

Είστε επισκέπτες. Δεν ξέρετε τα προβλήματα

Συντάκτης:
Από το γραφείο τύπου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση σε ανάλογη του συνδυασμού Συμπιλίδη: «Ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου,  Ανεξάρτητη Νομαρχιακή Συμπαράταξη, αποφάσισε να ακολουθήσει για πολλοστή φορά το δρόμο της συκοφαντίας, του λαϊκισμού και της διαστρέβλωσης των γεγονότων. Άλλωστε έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα την προσήλωσή τους σε παλαιοκομματικές μεθόδους λόγω της ανικανότητας τους να εκφέρουν σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο.
 Με το άρθρο αυτό εκφράζουμε το πιστεύω μας, ότι είναι εφικτή η οργάνωση της τοπικής οικονομίας στο Κιλκίς ως μια αναγκαιότητα, σε απάντηση στο διαμορφωμένο πλέον ανταγωνιστικό οικονομικό γίγνεσθαι, που δεν είναι απλά συγκυρία μόνο. Μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα αξιοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, το πλούσιο θεσμικό πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων και πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό μας σ’ όλες τις βαθμίδες, παραγωγής, σχεδιασμού και υλοποίησης.