Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 11:09:27 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κιλκίς σε σχέση με το Δικαστικό Μέγαρο, με αφορμή και σχετικά δημοσιεύματα, τονίζοντας: «Με αφορμή τις γενικότερες προσπάθειες διαστρέβλωσης των ενεργειών του συλλόγου γι’ ακόμη μια φορά διευκρινίζουμε τα εξής: - Ο σύλλογός μας λειτουργεί με τις απλές και προβλεπόμενες διαδικασίες που φαίνεται να ξενίζουν κάποιους,
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:44

Στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης του Κιλκίς

Συντάκτης:
Στον μακροχρόνιο σχεδιασμό ανάπτυξης μιας πόλης και πολύ περισσότερο ενός Δήμου, πρέπει να αναφέρεται καθαρά ο Στρατηγικός – Οραματικός στόχος τον οποίο εξυπηρετεί αυτός ο σχεδιασμός καθώς και όλες οι  απαραίτητες ενέργειες  για την σταδιακή υλοποίησή  του. Ο νέος Στρατηγικός – Οραματικός σχεδιασμός πρέπει να έχει τίτλο: Σχεδιάζουμε το Κιλκίς του αύριο, έναν Δήμο δορυφόρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της  ποιότητας ζωής των κατοίκων του.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:43

Έργα αναβάθμισης στο Νοσοκομείο Γουμένισσας

Συντάκτης:
Ένα ακόμη έργο που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου μας και που γίνεται για τον πολίτη υλοποιείται, όπως είχε προγραμματίσει η Διοίκηση. Αφορά τον Ελαιοχρωματισμό Εσωτερικών χώρων του Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ. Γουμένισσας μετά από την ολοκληρωμένη μελέτη που ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Κιλκίς και που γίνεται για πρώτη φορά. Για την εκτέλεση του έργου και τις λεπτομέρειες που αφορούν τις εργασίες καθώς και για την ολοκλήρωσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Διοικητή Θεόδωρου Γκοράνη, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας  Κωνσταντίνος Τεκίρδαλης, ο Χρήστος Παναγιωτίδης επιβλέπτων του έργου και ο Γεράσιμος Παυλίδης ανάδοχος του έργου.
 Τη χρονιά που διανύουμε ξεκίνησε στο Κιλκίς η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), έπειτα από σχετική προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν το Υπουργείο Παιδείας κι ο Δήμος Κιλκίς, τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους. Με τη σύμβαση παραχωρήθηκε στο Κέντρο η χρήση των χώρων στέγασης και λειτουργίας του, στο Κιλκίς, στις Καστανιές και στο Π. Γυναικόκαστρο.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:32

Αλτχάιμερ και οστεοπόρωση

Συντάκτης:
 Ήταν μια ακόμα σπουδαία ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς την 26η Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς. Με θέματα τις νόσους Αλτσχάιμερ και οστεοπόρωση έγιναν διαλέξεις σε πολίτες που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν και να λύσουν απορίες τους για τις αρρώστιες που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Το Δ.Σ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς ευχαριστεί από καρδιάς το Διευθυντή του Ν.Μ.Υ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κιλκίς κο. Χλιουνάκη Ευάγγελο,
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:30

Η ποδηλατάδα στον Καμπάνη

Συντάκτης:
 Μαθητές και μαθήτριες, απ' όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς, παιδάκια από το νηπιαγωγείο, γονείς και φίλοι του ποδήλατου, έγιναν, μια μεγάλη και κεφάτη παρέα, φορώντας τα μπλουζάκια της "ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑΣ 2008". Επανερχόμαστε στο θέμα, για το οποίο γράψαμε την περασμένη εβδομάδα, μέσω των φωτογραφιών που μας έστειλε η Ζωή Αγαθοπούλου, μέλος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καμπάνη, που είχε και την πρωτοβουλία αυτής της όμορφης εκδήλωσης, έχοντας τη στήριξη του δήμου Γαλλικού, του «Ράντσου» Κιλκίς και του Α.Τ. Ν. Σάντας.Μπάβο σε όλους για τη χαρά που προσέφεραν στα παιδιά.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:27

Νοσοκομείο: Νόμιμο μόνο το πρώτο 10ήμερο

Συντάκτης:
Μέχρι 8-10 ημέρες το μήνα  μπορεί να λειτουργεί νόμιμα με γιατρούς βάσει της υφιστάμενης στελέχωσής του το Νοσοκομείο Κιλκίς. Πέραν αυτών μετά το μεσημέρι δεν θα υπάρχει γιατρός και τα περιστατικά πρέπει να διακομίζονται στη Θεσσαλονίκη! Οι γιατροί του ιδρύματος ύστερα από μαραθώνια συνέλευση που ξεκίνησε την Τρίτη και συνεχίστηκε χθες Τετάρτη - από τις 12 μέχρι τις 2 μ.μ-  αποφάσισαν να καταθέσουν πρόγραμμα εφημεριών σύμφωνα με το νόμο και επομένως με ωράριο 48 ωρών για τους ειδικευμένους και 56 για τους ανειδίκευτους.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 15:24

Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς : Χαμηλή η ατζέντα

Συντάκτης:
Που άλλες ημέρες δόξας… Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακό Συμβουλίου της Τρίτης ο διάλογος κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους καθώς ούτε τα θέματα προσφέρονταν, ούτε η διάθεση περισσεύει για υψιπετείς συγκρούσεις. Κι όσες φορές αναδύθηκε κλίμα έντασης, γρήγορα …καταδύθηκε. Όπως π.χ. στην αρχή όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Συμπιλίδης κατηγόρησε το προεδρείο γιατί  εκκρεμούν απαντήσεις επί ερωτημάτων που έθεσε ο συνδυασμός το καλοκαίρι. Για να απαντήσει ο πρόεδρος του σώματος ότι σύντομα θα λάβει τις απαντήσεις του ο συνδυασμός.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 04:02

Ομόφωνα ψηφίσθηκε ο οικονομικός απολογισμός

Συντάκτης:
 Ομόφωνα ψηφίσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού ο απολογισμός και ο ισολογισμός του Δήμου για το οικονομικό έτος 2007, στον οποίο τα τακτικά έσοδα ανέρχονται σε 1.492.873,Ο3 ευρώ, τα έκτακτα σε 2.182.559,53 ευρώ και το σύνολο των εσόδων σε 4.235.101,37 ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων ανήλθε σε 4.235.101,37 ευρώ. Ο Δήμαρχος κ. Κουρτζανίδης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση περνάει μεγάλη κρίση, από την τακτική επιχορήγηση το 70% αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, το 10% πάγιες υποχρεώσεις προς τα Νομικά Πρόσωπα και το υπόλοιπο 20% θέρμανση, γραφική ύλη, κλπ.
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:30

Μπλακ άουτ στις εφημερίες

Συντάκτης:
Οι γιατροί του νοσοκομείου Κιλκίς συνήλθαν σε γενική συνέλευση το μεσημέρι της Τρίτης και συνεχίζουν σήμερα για να καταλήξουν σε μια απόφαση που να προστατεύει και το δικαιώματά τους, αλλά συνάμα δεν θα αφήνει τους πολίτες στο έλεος του …Αβραμόπουλου. Τη θέση της διοίκησης που αποτελεί και θέση όλων των γιατρών συνόψισε η πρόεδρος της ΕΝΙΚ Διαλεχτή Ζωτάκη. Εμμένουν στην πάγια θέση να μην εργάζονται περισσότερο από 48 και 56 ώρες το μήνα (πρακτικά σημαίνει δυο εφημερίες το μήνα για τους ειδικευμένους και τέσσερις για τους ανειδίκευτους).