Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 6:04:38 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για αθλητή του τμήματος στίβου καταγράφηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου αφού ο ΣΕΓΑΣ ενέταξε τον 16χρονο δισκοβόλο Παναγιώτη Βαιτσούδη στο πλαίσιο στήριξης ταλαντούχων αθλητών της Ομοσπονδίας. Ο Βαιτσούδης, που γυμνάζεται με τη μητέρα του Δέσποινα Φωτιάδου, ήταν χρυσός Πανελληνιονίκης στην κατηγορία των Παμπαίδων Α' και πέρυσι στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Παίδων ήταν 4ος Πανελληνιονίκης στη δισκοβολία.

Στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος, οι νεάνιδες του Γ.Α.Σ.Κ. δεν κατάφεραν να νικήσουν την δυνατή ομάδα της Αλεξάνδρειας και έχασαν με 3-0 σετ.
Ο αγώνας δεν διεκδικεί σκήπτρα, αφού από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. έκαμνε λάθη στην υποδοχή, το μπλοκ δεν δούλευε και δεν κατάφερε να ακολουθήσει το σκορ. Η Αλεξάνδρεια προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά και στα τρία σετ με πολύ δυνατά σερβίς και καρφιά.
Τα σετ τελείωσαν με σκορ 25-10, 25-9, 25-11.
Επόμενος αγώνας εντός, την Κυριακή 2-11-2008, ώρα 14:00 με τον Πιερικό.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:14

Λαμπρές εκδηλώσεις στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Καμπάνη, την έδρα του Δήμου Γαλλικού.
Μικροί και μεγάλοι δημότες γέμισαν από νωρίς τον κεντρικό δρόμο του Καμπάνη, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της παρέλασης, που δεν ήταν άλλοι από τη μαθητιώσα νεολαία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, Μανδρών και «Εχέδωρο» Γαλλικού και την «Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα και τους μικρούς τσολιάδες του Νηπιαγωγείου Καμπάνη.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:13

Έμπρακτη στήριξη στους αγρότες

Συντάκτης:

Ο επικεφαλής της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», Γιώργος Φραγγίδης, και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Τριανταφυλλίδης και Αθανάσιος Τσιραμπίδης, στο πλαίσιο των επαφών της παράταξης με τους φορείς του νομού, είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Γεωργικών  Συνεταιρισμών Κιλκίς, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χαράλαμπο Παυλίδη.
«Η αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης, τονίζει ο κ. Φραγγίδης, πηγάζει από την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες του νομού μας, λόγω της μη διάθεσης των προϊόντων τους και του μεγάλου κόστους παραγωγής.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:11

Αυξήσεις μισθών και προσλήψεις στα νοσοκομεία

Συντάκτης:

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς κ. Διαλεχτή Ζωτάκη με την ανακοίνωση που καταχωρίζουμε ενημερώνει τον ιατρικό κόσμο για τις νεότερες εξελίξεις στη μάχη του ιατρικού νοσοκομειακού κόσμου για αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασλιας στα νοσοκομεία.
Η ενημέρωση αναφέρεται στη συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας με την ηγεσία του Υπουργείου, την πρόταση του Υπουργού και τις αποφάσεις του γενικού συμβουλίου  στην συνεδρίαση της 22ας-10- 2008 και έχει ως εξής:

Με επιτυχία και μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος χορός του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ ν. Κιλκίς στο κέντρο διασκέδασης «ΠΥΛΗ» του Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα. Με απόφαση μάλιστα του διοικητικού συμβουλίου ονομάστηκε τιμητικά για την μεγάλη προσφορά του στον ΠΑΟΚ σε Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ ν. Κιλκίς «Βασίλης Σεργιαννίδης».
Η βράβευση, όμως, στον αιμοδότη της μεγάλης ομάδας δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο κ. Σεργιαννίδης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Βραβεύτηκαν, όμως, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κώστας Λαγωνίδης και Γιάννης Γκιτσιούδης καθώς και ο μπαρμπά-Νίκος Παρούσογλου, γνωστός για το μουσείο του ΠΑΟΚ που έχει δημιουργήσει στο σπίτι του, στην Τούμπα Κιλκίς.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σε 8 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε 20 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Φιλανδία), το Σάββατο βράδυ, 18 Οκτωβρίου 2008 σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί

Με ρίγη συγκίνησης και αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας γιόρτασαν την ηρωική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, Κ. Θεοδωράκια, του δήμου Κρουσσών του νομού Κιλκίς. Μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου η 1η Ομάδα Προσκόπων και η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Κιλκίς με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Χρήστο Τομπουλίδη, ανταποκρίθηκαν και παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού μοιράζοντας ιδιαίτερη χαρά στους κατοίκους, οι οποίοι είδαν να ξαναζωντανεύει το μικρό και γραφικό χωριό τους μετά από πολλά χρόνια, αφού η τελευταία παρέλαση πραγματοποιήθηκε το 1980! Πρώτος παρέλασε με ψηλά τη σημαία ο 93χρονος βετεράνος πολεμιστής του έπους του ’40 Μιλτιάδης Τσαλουχίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του, την οποία σκόρπισε όταν κατά την κατάθεση στεφάνων αναφώνησε με όλη τη δύναμη του «Ζήτω το Έθνος».

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:51

Μείωση δαπανών πληροφορικής

Συντάκτης:

Το ζήτημα της μείωσης των δαπανών πληροφορικής με τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού ήταν το αντικείμενο Ημερίδας που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς.
Αποδέκτες του προγράμματος είναι κυρίως οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και η υλοποίηση του εντάσσεται στις δράσεις του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG.
Εταίροι του προγράμματος είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Α.Π.Θ., το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Καλαβρίας και το Τουρκικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιγαίου.

Η Δημοτική Αρχή της Γουμένισσας, αισθάνεται την επιτακτική ανάγκη να επικοινωνήσει με τους δημότες του Δήμου Γουμένισσας και να τους ενημερώσει για το έργο που έχει επιτελέσει κατά το προηγούμενο έτος, και από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα.
Δεν θα αναλωθεί σε στείρα αντιπαράθεση προς τις προηγούμενες διοικήσεις, γιατί θεωρεί χρησιμότερο εργαλείο προαγωγής του τόπου την συνεργασία και την συνολική προσπάθεια.