Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 11:14:12 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:03

Πανστρατιά για να σωθεί το ΚΕΝ

Συντάκτης:

Η μη κατάταξη της επόμενης σειράς είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Καλά πληροφορημένες πηγές και από το στρατό επιμένουν ότ η τύχη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Κιλκίς έχει προδιαγραφεί και μόνον ισχυρή πολιτική στήριξη - αντίδραση μπορεί να αποτρέψει το κακό, την τυπική δηλαδή κατάργηση του κέντρου. Σήμερα Τρίτη στη Νομαρχία Κιλκίς ο  Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αποτροπή της κατάργησης του ΚΕΝ.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:03

Νίκη ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δ.Σ των ΕΛΜΕ, της περιόδου 2008-2009 με την επικράτηση για άλλη μια φορά της ΔΑΚΕ ΔΕ. Συγκεκριμένα, η ΔΑΚΕ Δ.Ε κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά με διαφορά έξι ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη ΠΑΣΚ.  Στο νομό Κιλκίς τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Εγκυρα 532, ΔΑΚΕ 197, ΠΑΣΚ 154, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 126, ΕΣΑΚ 55.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:14

Μόνο τις νόμιμες εφημερίες αλλιώς πάμε στον Εισαγγελέα

Συντάκτης:

ην εφαρμογή μόνο των νόμιμων προγραμμάτων εφημεριών, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως ακριβώς υπογράφηκε την 1η Δεκεμβρίου του 2008, αποφάσισε το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Ιατρών Αθήνας-Πειραιά. Μεταξύ αυτών και οι γιατροί του Νοσοκομείου Κιλκίς. Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν από σήμερα  Πέμπτη σε 48ωρη απεργία.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:13

Έπιασαν …χονδρέμπορο με 1,3 κιλά χασίς

Συντάκτης:

Το απόγευμα της Δευτέρας ένας από τους ελέγχους των ανδρών της Ομάδας δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς έβγαλε …λαυράκι., ή κατά το κοινώς λεγόμενος «λαυράκι». Συνέλαβαν αρχικά έναν ημεδαπό 45 ετών, που στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του είχε κρύψει «επιμελώς» κατά την αστυνομική έκφραση, 18,4 γραμμάρια κάνναβης κι ένα τσιγαριλίκι.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:12

Σέρβοι μεταφέρουν Κοσοβάρους στην Ελλάδα

Συντάκτης:

Τι κι αν σκοτώνονται στο Κοσσυφοπέδιο Αλβανοκοσοβάροι και Σέρβοι. Εντός της Ελλάδας οι …δε μεταφέρουν τους μεν. Συνέβη κι αυτό λοιπόν. Συνοριακοί φύλακες του ΤΣΦ. Πολυκάστρου στο 543ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ συνέλαβαν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου δυο Σέρβους, 32 και 49 ετών, οδηγό και συνοδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου να μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους τέσσερις Κοσοβάρους λαθρομετανάστες που μπήκαν παράνομα στην χώρα μας από αφύλακτο σημείο της ελληνοσκοπιανής μεθορίου.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:10

Η Νομαρχία αναθέτει τη μελέτη

Συντάκτης:

Μπροστά στη θεαματική μείωση του αριθμού των σπουδαστών και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ακόμα και το μοναδικό τμήμα ΤΕΙ στην πόλη του Κιλκίς η Νομαρχία Κιλκίς επισπεύδει τη διαδικασία για τη διεκδίκηση νέου τμήματος. Όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία, αύριο Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου συνεδριάζει η Α’ Νομαρχιακή Επιτροπή και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και η έγκριση του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Έρευνα προσδιορισμού αναγκών για την ίδρυση νέου τμήματος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - παράρτημα Κιλκίς. Έγκριση σχεδίου διακήρυξης διαγωνισμού και ορισμός επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού».

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:10

Μαθητές για την ειρήνη

Συντάκτης:

Το δικό τους μήνυμα για την ειρήνη στέλνουν οι μικροί μαθητές του Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και η δασκάλα τους Αναστασία Κωνσταντινίδου. Μαθητές και δασκάλα κουβέντιασαν για ώρες πολλές για τη φρίκη του πολέμου στην Παλαιστίνη, για το δικαίωμα των παιδιών και των λαών να ζουν ελεύθεροι και ειρηνικά, έγραψαν και ζωγράφισαν τα συναισθήματά τους, σ’ ένα μάθημα ΖΩΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:09

«Αυθορμήτως» προσήλθε ο δέκατος

Συντάκτης:

Από τους 12 εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης οι εννέα συνελήφθησαν και ο δέκατος παρουσιάστηκε αυθορμήτως στις δικαστικές αστυνομικές αρχές του Κιλκίς χθες Τρίτη 10 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Κιλκίς καθώς η ληστεία εναντίον του χρυσοχόου στο δρόμο Κιλκίς - Πολυκάστρου στο ύψος της Νέας καβάλας προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση με τη λεία του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:02

Δυσλειτουργούν ελλείψει γιατρών πολλά νοσοκομεία

Συντάκτης:

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, που αναμένεται να επιδεινωθούν, έχει προκαλέσει η απόφαση των νοσοκομειακών γιατρών να ακολουθήσουν κατά γράμμα την κοινοτική νομοθεσία για το ωράριό τους, αντιδρώντας στις αλλαγές της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:01

Μην πληγώνουμε παιδιά με τις μικροψυχίες μας

Συντάκτης:

Από τον κ. Χρήστο Παναγιωτίδη πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Παίρνοντας αφορμή από την τελετή κοπής πίτας του ΓΑΣ Κιλκίς, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, θέλησα να εκφράσω την πικρία μου από την αμέλεια -θέλω να πιστεύω- των αρμοδίων προς το πρόσωπο της κόρης μου και πρώην αθλήτριας του ΓΑΣΚ Παναγιωτίδου Κυριακής. Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου σε μια τελετή του Υποργείου Μακεδονίας-Θράκης τιμήθηκε η Κυριακή σε σύνολο τριάντα πέντε συναθλητών από την Βόρεια Ελλάδα και σαν μόνη εκπρόσωπος του ΓΑΣΚ, τιμώντας για άλλη μια φορά τον σύλλογό της μέσα από μια ακόμη διάκρισή της.