Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:03:47 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 08:00

Πρωτοβουλία για νέο τμήμα ΤΕΙ

Συντάκτης:
Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς οργανώνει ανοιχτή συζήτηση για μια από κοινού προσπάθεια διεκδίκησης νέων τμημάτων για το ΤΕΙ Κιλκίς, την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος τμήματος ειδικότητας «Σχεδιασμός ενδυμάτων», και την σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας», όπου αναφέρεται και ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:24

Η αθλιότητα της δυτικής εισόδου του Κιλκίς

Συντάκτης:
 Ούτε καν «τριτοκοσμική» μπορεί να χαρακτηρισθεί η δυτική είσοδος της πόλης του Κιλκίς, που έχει καταστραφεί πλήρως εδώ και μήνες, αλλά ο δήμος Κιλκίς δεν κάνει τίποτα, έστω και ως ένα προσωρινό μέτρο. Από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο κ. Αν. Αμανατίδης, πριν από δέκα και πλέον χρόνια δηλαδή, η περίφραξη του στρατοπέδου Καμπάνη αποτραβήχτηκε αρκετά μέτρα πιο μέσα, προκειμένου να γίνει η διαπλάτυνση της εισόδου της πόλης, το πιο πολυσύχναστο σημείο του νομού, από άποψη διέλευσης οχημάτων.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:21

Είστε επισκέπτες. Δεν ξέρετε τα προβλήματα

Συντάκτης:
Από το γραφείο τύπου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση σε ανάλογη του συνδυασμού Συμπιλίδη: «Ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου,  Ανεξάρτητη Νομαρχιακή Συμπαράταξη, αποφάσισε να ακολουθήσει για πολλοστή φορά το δρόμο της συκοφαντίας, του λαϊκισμού και της διαστρέβλωσης των γεγονότων. Άλλωστε έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα την προσήλωσή τους σε παλαιοκομματικές μεθόδους λόγω της ανικανότητας τους να εκφέρουν σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο.
 Με το άρθρο αυτό εκφράζουμε το πιστεύω μας, ότι είναι εφικτή η οργάνωση της τοπικής οικονομίας στο Κιλκίς ως μια αναγκαιότητα, σε απάντηση στο διαμορφωμένο πλέον ανταγωνιστικό οικονομικό γίγνεσθαι, που δεν είναι απλά συγκυρία μόνο. Μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα αξιοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, το πλούσιο θεσμικό πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων και πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό μας σ’ όλες τις βαθμίδες, παραγωγής, σχεδιασμού και υλοποίησης.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:14

Ζητούνται αγοραστές

Συντάκτης:
Με το ενδιαφέρον των εμπόρων και τω εταιρειών τουλάχιστον υποτονικό και τις διεθνείς τιμές να μην «υπόσχονται» όσα ήλπιζαν οι αγρότες, η Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς προκηρύσσει εκ νέου την πώληση 9.500 τόνων σίτου (6.500 σκληρού και 3.000 μαλακού). Η διοίκηση της ΕΑΣ αποφάσισε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου να προκηρύξει κλειστό πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, ώρα 3 μ.μ.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 05:12

Εφτά στο “φρέσκο” για ναρκωτικά

Συντάκτης:
Στην εβδομάδα από 29-9-2008 έως 5-10-2008, την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς απασχόλησαν συνολικά τέσσερις υποθέσεις του Ν.3459/2006  “Περί Ναρκωτικών”.
Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημελειδικών Κιλκίς και κατασχέθηκαν συνολικά 729,4 γραμμάρια κάνναβης και ένα δενδρύλλιο κάναβης ύψους 2 μέτρα περίπου.
Χθες  Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για την κάλυψη θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του Οργανισμού σε ειδικότητες που δεν είχαν καλυφθεί κατά τις αρχικές προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:56

Λειτουργεί με πλήρεις εφημερίες το Νοσοκομείο

Συντάκτης:
Καμιά διοίκηση δεν θα πει στους γιατρούς «εντέλλεσθε να κάνετε εφημερίες. Απλά θα ζητήσουμε την εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά στις εφημερίες» απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτριος Ασημακίδης στη «γραμμή άμυνας» που συναποφάσισαν ύστερα από τη διήμερη γενική τους συνέλευση την περασμένη εβδομάδα οι γιατροί του ιδρύματος.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:53

Έχασε προς το τέλος

Συντάκτης:
Στις λεπτομέρειες έχασε ο ΓΑΣ Κιλκίς, ο οποίος αν δεν έκανε τόσα πολλά λάθη, τα περισσότερα λόγω απειρίας και βιασύνης, σίγουρα θα έπαιρνε τη νίκη και τους πολύτιμους βαθμούς. Έτσι ο Διομήδης Άργους, χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, απλά έπαιξε πιο προσεκτικά πήρε τη νίκη επικρατώντας με 28-26.
Ξεκινά την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 η υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την είσπραξη του ειδικού εποχιακού βοηθήματος, από τους εργαζόμενους των επαγγελματικών κατηγοριών που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89.
Για πρώτη φορά φέτος οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.