Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:19:38 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:56

Συνάντηση Τερζίδη με βουλευτή του ΛΑΟΣ

Συντάκτης:
Τον δήμαρχο Κιλκίς Δημ. Τερζίδη επισκέφθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολλατίδης, συνοδευόμενος απ’ τον  πρόεδρο της Μητροπολιτικής επιτροπής Κιλκίς Χρ. Τσιαμαντά και άλλα στελέχη του κόμματος. Στη συνάντηση παρεβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημ. Φωτιάδης.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση της 2ας Ιουνίου του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, στη συζήτηση που έγινε για το θέμα των ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετερίες, μπαράκια, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, τυροπιτάδικα, πιτσαρίες κ.ά.) προτείναμε έμπρακτες και πιο δυναμικές κινήσεις συμπαράστασης προς τους συναδέλφους επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από ένα συνεχή ιδιότυπο διωγμό με συνεχείς ελέγχους και επανελέγχους από διάφορες υπηρεσίες (Εισαγγελία, Πολεοδομία, Τμήμα Υγιεινής, Δήμο, Τροχαία).
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:53

Παιχνίδια εμπόρων για να ρίξουν τις τιμές

Συντάκτης:
Περισσότερους από 10.000 τόνους σκληρού σίτου έχει συγκεντρώσει η Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς ενόσω ακόμα ο αλωνισμός στα ορεινά του ανατολικού Κιλκίς συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου.
Οι αποδόσεις στα ορεινά είναι ελαφρώς μικρότερες των προσδοκιών και από τη διοίκηση εκφράζεται η εκτίμηση πως η φετινή συγκέντρωση ίσως ξεπεράσει τους 12.000 τόνους.
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:25

Καιρός να διεκδικήσουμε το δεύτερο τμήμα ΤΕΙ

Συντάκτης:
 Πέρασε από χίλια κύματα, αλλά τουλάχιστον ευτύχησε να «πέσει» σε γρήγορο και συνεπή εργολάβο. Και το κτήριο του ΤΕΙ Κιλκίς ανεγείρεται με ρυθμούς φρενήρεις ώστε η αποπεράτωσή του να θεωρείται βέβαιη και χωρίς δυσμενείς συνέπειες για τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς. Είναι εντυπωσιακό, αλλά όσος χρόνος σπαταλήθηκε αδικαιολόγητα ( το έργο εξαγγέλθηκε το 2000) μέχρι να συμφωνήσουν Νομαρχία και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ποιος θα έχει την ευθύνη της ανάθεσης της μελέτης, της προκήρυξης κ.ο.κ, τόσος εξοικονομήθηκε με την ταχεία εκτέλεση των εργασιών, αφότου τον Οκτώβριο του  2007 εγκαταστάθηκε στο εργοτάξιο ο ανάδοχος και ξεκίνησε τις εργασίες..
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:24

3ος στα 100μ Ο Γ. Καπέτης

Συντάκτης:
 Με ένα μετάλλιο και δύο πλασαρίσματα στην εξάδα ήταν ο απολογισμός των αθλητών και αθλητριών του  ΓΑΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων  που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Στάδιο της Λάρισας. Το μοναδικό μετάλλιο κατέκτησε στα 100 μ της κατηγορίας των παίδων ο Γιώργος Καπέτης ο οποίος με επίδοση 11''35 (άνεμος -2,9 μ/δ) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και εξασφάλισε μια θέση στην εθνική ομάδα. Ο αθλητής του Κώστα Μηναρετζή θα μπορούσε να πετύχει ακόμη καλύτερη θέση αλλά επηρεάστηκε αρνητικά από μία τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό και δεν μπόρεσε να αποδώσει αυτά που μπορούσε.
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:23

Θεραπευτική ιππασία στο Ράντσο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ράντσο Κιλκίς στις 30 και 31Μαίου  από τον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος. Την διημερίδα παρακολούθησαν φυσιοθεραπευτές, εκπαιδευτές, επισκέπτες, γονείς και παιδιά με κινητικά προβλήματα από τα Ιωάννινα την Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Σέρρες και δυστυχώς ελάχιστοι από το Κιλκίς.
 Ο σύλλογός «στέγη διαφύλαξης και ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς Παλατιανού Κιλκίς»  δραστηριοποιείται από το 1981 στον οικισμό του Παλατιανού , με βασικό μέλημά του (όπως ρητά δηλώνει και η ονομασία του) την διατήρηση των αξιών της κληρονομιάς και την συμβολή στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιανού ,που είναι στολίδι και παρακαταθήκη  πλούτου για τον τόπο μας.
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:19

Δίκτυο ύδρευσης στο Παλιό Λιθωτό

Συντάκτης:
Την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό του Παλιού Λιθωτού ξεκινά ο Δήμος Μουριών, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από το ξαναζωντάνεμα του παλιού οικισμού του Μπέλλες. Ήδη από τα 40 οικόπεδα του οικισμού τα 13 βρίσκονται στο στάδιο της οικοδόμησης, γι’ αυτό και ο Δήμος ενέταξε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ το έργο κατασκευής νέας υδατοδεξαμενής και δικτύου ύδρευσης, με προϋπολογισμό 95.000 ευρώ. Το έργο δημοπρατείται την Τρίτη 29 Ιουλίου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:12

Πρωτιά Γ. Λαζαρίδη

Συντάκτης:
Πολύ καλές ελληνικές παρουσίες τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά οι φίλαθλοι που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας για να παρακολουθήσουν τα «Δαβιτζόγλεια 2008», που είναι ο 4ος κατά σειρά εφετινός αγώνας για το Ελληνικό Γκραν Πρι που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ με σκοπό να δίνονται περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:11

Εγκρίθηκαν 44 μικρές επιχειρήσεις για το νομό

Συντάκτης:
Συνολικά 44 επενδυτικές προτάσεις, με προϋπολογισμό 4,057 εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί και θα υλοποιηθούν στο νομό Κιλκίς και στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το παραπάνω αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην πρόσφατη αναφορά του βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη με θέμα την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του νομού Κιλκίς.