Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 4:36:00 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Με σημαντική βελτίωση σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2008 για την Kleemann, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ενοποιημένη βάση. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 26,99 εκατ. ευρώ, έναντι 24,55 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση 10,0%. Επιπρόσθετα, σε ενοποιημένη βάση, τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 9,2% από 2,40 εκατ. ευρώ σε 2,62 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,55 εκατ. ευρώ έναντι 3,34 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, εμφανίζοντας αύξηση 6,3%. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν κατά 6,4%, από 2,18 εκατ. ευρώ σε 2,31 εκατ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν από 4,09 εκατ. ευρώ σε 4,64 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 13,4%.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:30

Έληξε το θέμα. Δικαστικό στη Μεραρχία

Συντάκτης:
Ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι κατεβαίνουν αύριο σε απεργία στην οποία συμμετέχουν και  οι δικηγόροι με αίτημα την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου στις δίδυμες καπναποθήκες, ο Υφυπουργός Κ. Κιλτίδης σε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι το θέμα θεωρείται και είναι για την κυβέρνηση λήξαν, καθώς αποφασίστηκε οριστικά η χωροθέτηση στη μεραρχία.
Τον περασμένο μήνα, επισκέφθηκαν την Κύπρο 25 άνεργοι απόφοιτοι Λυκείου, για τις ανάγκες του προγράμματος «Τυποποίηση – Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων». Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, και υπεύθυνος φορέας για την υλοποίησή του ήταν η  Επιμορφωτική Κιλκίς.
Υπεύθυνος φορέας υποδοχής στην Κύπρο ήταν η Παγκύπρια Συνεργατική Συνομοσπονδία, με αρμόδια  για την οργάνωση  και τον συντονισμό της πρακτικής άσκησης την κα Μαρία Χατζηστεφάνου.
 Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε η συνεργασία που ξεκίνησε ανάμεσα σε δυο δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε τα Χριστούγεννα με την επίσκεψη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο Ειδικό Σχολείο, όπου τα παιδιά ακολούθησαν κοινό εκπ/κό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων. Η συνέχεια δόθηκε την Τρίτη 20 Μαΐου στην αυλή του 3ου Δημοτικού. Οι εκπ/κοί και οι μαθητές των σχολείων οργάνωσαν και πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλιπάτειρα», που συμμετέχει το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Το κυρίαρχο μήνυμα της ημέρας ήταν «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ».
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:33

Νερό, πολύτιμο αγαθό

Συντάκτης:
 «Αποτελεί  πλέον κοινή διαπίστωση όλων μας , ότι το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που μέρα με την μέρα γίνεται ολοένα και πιο έντονη η ανεπάρκειά του. Όσο αφορά την περιοχή του Δήμου μας , μια τέτοια έλλειψη άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή κατά τις Καλοκαιρινές περιόδους των τελευταίων ετών,  εξαιτίας κυρίως των λίγων χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων της χειμερινής περιόδου που επηρεάζουν άμεσα τις πηγές του Πάϊκου , αλλά και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το τέλος της Άνοιξης μέχρι και τον Οκτώβριο, γεγονότα που συμβάλλουν τόσο στη μείωση της προσφερόμενης , όσο και στην αύξηση της ζητούμενης ποσότητας νερού.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:29

Αθωώθηκε ο Δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης

Συντάκτης:
Από το Δήμο Δοϊρανης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε, με ομόφωνη απόφασή του, αθώο το δήμαρχο Δοϊράνης Γιώργο Καλπακίδη, ο οποίος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της πλαστογραφίας.
Ο κ. Καλπακίδης κατηγορείτο για σύνταξη πλαστής απόφασης κοινοτικού συμβουλίου το 1997, όταν ήταν γραμματέας της τότε κοινότητας Δροσάτου, με σκοπό, τον διορισμό του υιού του στην κοινότητα ως υπαλλήλου με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Αποφάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλλικού. Συγκεκριμένα, ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του δήμου σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και πλαστικού, αλλά και ηλεκτρικών συσκευών. Στην πρώτη περίπτωση ο δήμος Γαλλικού θα συνεργαστεί με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.)» και στη δεύτερη με την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε».
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:10

Καλά μαντάτα

Συντάκτης:
 Άμεσα και ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Μπαλάσκας, την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αβραμόπουλο, και τον Υφυπουργό, κ. Παπαγεωργίου, για την κατασκευή νέας Νοσηλευτικής Πτέρυγας στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας.
Ύστερα από εντολή του κ. Αβραμόπουλου, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., κ. Στάντζος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του, συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Μαίου  στη Νομαρχία με τον κ. Μπαλάσκα και το Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, κ. Ασημακίδη, οι οποίοι του έθεσαν διεξοδικά την αναγκαιότητα κατασκευής νέας Νοσηλευτικής Πτέρυγας.
 Με την συμμετοχή 305 αθλητών και αθλητριών από 30 Σχολεία του νομού μας διεξήχθησαν οι νομαρχιακοί αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος Δημοτικών Σχολείων Κλασσικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 19 Μαΐου στο ΔΑΚ Κιλκίς. Η Διοργανώτρια Αρχή, υπό την εποπτεία του Προϊσταμένου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιου Χατζηιωάννου, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Μισθωμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ μετέφεραν τους μαθητές και τις μαθήτριες από τα σχολεία τους στο Στάδιο και τους επέστρεψαν στα σχολεία τους με τη λήξη των αγώνων, σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων υπήρχε γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:06

Ναι σε άμεση λύση

Συντάκτης:
Συντάσσονται στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων με αίτημα την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου οι δικηγόροι του νομού  και συμμετέχουν στην αποχή που κήρυξαν για την Τετάρτη 28 Μαίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων ζητεί την άμεση έναρξη της κατασκευής του Μεγάρου στον χώρο των δίδυμων καπναποθηκών, υπενθυμίζοντας την περαίωση της παραχώρηση της έκτασης. Θέτει επίσης χρονικό περιθώριο δυο ετών για την αποπεράτωση της κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου.