Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:14:19 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:36

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς στο δημοτικό Χέρσου

Συντάκτης:
Το Δημοτικό  Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 ο γνωστός αθηναίος συγγραφέας της παιδικής και όχι μόνο λογοτεχνίας, Φίλιππος Μανδηλαράς στα πλαίσια της ημέρας της παιδικής λογοτεχνίας (2.4.08) και με ευθύνη της όλης διοργάνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς.
Αυτή τη φορά δεν έγινε μια απλή μόνο συζήτηση – γνωριμία ανάμεσα στους μαθητές και το συγγραφέα, αλλά ο Φίλιππος Μανδηλαράς προχώρησε και σε δραματοποίηση με θεατρικό παιχνίδι των χαρακτήρων του βιβλίου του «το διαστημικό τσίρκο» το οποίο είχαν ήδη διαβάσει μαζί με τους δασκάλους τους τα παιδιά  της Γ και Ε τάξης του Σχολείου.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:35

Όλοι για όλα

Συντάκτης:
Το οικονομικό πρόβλημα των δήμων είναι ήδη αδιαμφισβήτητο.
Για πρώτη όμως φορά τίθεται με τόσο δραματικό τρόπο. Απομένει να φανεί σε όλο του το “μεγαλείο” με το οποίο θα πεισθούν οι πάντες. Ίσως και η Κεντρική Διοίκηση.
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:48

Ποτάμι οργής προς τ’ Αριστερά

Συντάκτης:
 Χρόνια τώρα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ πραγματοποιούσε τη συνεστίασή του στη μικρή αίθουσα του «Μυστικού» στο Κιλκίς, με την παρουσία 50 ανθρώπων. Φέτος τόλμησε να… ανοίξει τα φτερά του και να κάνει τη συνεστίασή του σε μεγάλο κέντρο, στο ΘΕΑΤΡΟ, και τα στελέχη του δικαιώθηκαν.
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:44

Ομόφωνες αποφάσεις στο δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Ευρωπού και ομόφωνα αποφάσισε για τα παρακάτω:
1. Εγκρίθηκε η παραλαβή της μελέτης και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης των έργων «κατασκευή νέας δεξαμενής πόσιμου νερού στο Τοπικό Διαμέρισμα  Τούμπας και Αγίου Πέτρου προϋπολογισμού 70.00+ 70.000= 140.000Ε , η χρηματοδότηση είναι από την ΣΑΤΑ 2008.
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:39

Μεγάλη συμμετοχή για ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ευρωπού

Συντάκτης:
Η ανάδειξη του πρώτου τοπικού Συμβουλίου Νέων  του Δήμου της  Ευρωπού είναι γεγονός, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία. Νέοι και νέες του Δήμου συμμετείχαν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, προκειμένου να εκλέξουν το πενταμελές που θα τους εκπροσωπήσει, θα αποτελέσει τη «φωνή τους» και θα διευθύνει τη δράση τους. Με ιδιαίτερη μέριμνα συντελέσθηκαν οι ενέργειες που προβλέπονταν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογώ, από τη Δημοτική αρχή.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:32

«Το περιβάλλον ανήκει στο λαό»

Συντάκτης:
 «Η υπόθεση της προβολής της ταινίας του Αλ Γκόρ «Μια Ενοχλητική Αλήθεια» μαζί με την διοργάνωση διαγωνισμού έργων ζωγραφικής από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής αλουμινίου «Αλουμίλ», του Γ. Μυλωνά, πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), μπορεί να φαίνεται αθώα αλλά δεν είναι…», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ και η Ν.Ο. της ΚΝΕ.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:30

«Δώρον άδωρον» το Τέταρτο Πακέτο

Συντάκτης:
Ήταν στραβό το κλίμα μετά τη μείωση των πόρων προς την αυτοδιοίκηση, ήρθε και το «απαγορευτικό» ένταξης και αξιοποίησης των κονδυλίων του Δ’ Κ.Π.Σ ή ΕΣΠΑ όπως ονομάστηκε και οι δήμαρχοι κυριολεκτικά «σήκωσαν τα χέρια». Και για να ακριβολογούμε ευρισκόμενοι πια σε απόγνωση έστειλαν ένα ακόμη μήνυμα στην κυβέρνηση πως οσονούπω «κατεβάζουν ρολά».
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:28

Προτάσεις Επιμελητηρίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Συντάκτης:
Ο Ν. Κιλκίς,  το βόρειο άκρο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από αγροτικός κατ’ εξοχήν Νομός την προηγουμένη εικοσαετία, σήμερα, με την υποστήριξη των κατά καιρούς ευεργετικών κινήτρων, καθώς και με την λειτουργία της πρότυπης ΒΙΠΕ και των περιοχών βιομηχανικής συγκέντρωσης στην Ν. Σάντα, το Πολύκαστρο και την Αξιούπολη, κατόρθωσε να έχει μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία.
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 05:08

Αντί Δικαστικού Μεγάρου Βρεφονηπιακός Σταθμός

Συντάκτης:
 Ο υπόγειος «πόλεμος» περί την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου, πόλεμος που εκφράζεται με τη ναρκοθέτηση των προτάσεων των «αλλοτρίων» από  τους «αλλόθρησκους» προσλαμβάνει πρόβλεπτες  διαστάσεις.
Ο Στρατός αποφάσισε να ναρκοθετήσει την πρότση του Δήμου Κιλκίς για χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου αποφασίζοντας αιφνιδιαστικά να διαθέσει την πρόσοψη του οικοπέδου του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου (πρώην 6ης Μεραρχίας) στην είσοδο του Κιλκίς για κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 05:05

Νέα έργα στο «Θησέα»

Συντάκτης:
 Τις άδειες δημοπράτησης για 132 νέα έργα, που θα χρηματοδοτηθούν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Θησέας», υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας. Τα 132 έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 18.527.080,03 ευρώ και αφορούν σε δήμους και κοινότητες κι από τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.