Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:28:23 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:20

«Θα το μελετήσουμε και θα δούμε…»

Συντάκτης:
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Πριν τρεις μήνες ενέταξαν δυο ακόμα νομούς στις προβληματικές περιοχές. Το καλοκαίρι ακόμα έναν. Εξαιρέθηκε σταθερά το Κιλκίς. Ο Υπουργός Εσωτερικών, αν πιστέψουμε τους κ. Τσιτουρίδη και Κιλτίδη που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, δεσμεύτηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ενέτασσε το νομό μας στις παραμεθόριες εξισώνοντάς τον με τους ν. Σερρών, Δράμας και Πέλλας που προεντάχθηκαν, όπως προαναφέραμε.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:18

Νηπιαγωγείο στα Πλάγια

Συντάκτης:
Στις εορταστικές εκδηλώσεις  που πραγματοποίησε το Δημοτικό σχολείο Πλαγίων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρέστη, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο του γραφείου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γουμένισσας, Διονύσιο Τσιφτσόπουλο, η Δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 04:02

Εγκαίνια ΚΑΠΗ στον Άγιο Πέτρο

Συντάκτης:
 Με την παρουσία δεκάδων κατοίκων του Αγίου Πέτρου εγκαινιάσθηκε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη, το δήμαρχο Ευρωπού Ευθύμη Κουρτζανίδη και το νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, το ΚΑΠΗ Αγίου Πέτρου, στην πλατεία του χωριού.
 Την έντονη αντίδραση της Κοινωνίας Πολιτών Νομού Κιλκίς προκάλεσε η προσπάθεια παραχώρησης οικοπέδων ακριβώς μπροστά από το χώρο που σήμερα κατασκευάζονται τα ΤΕΙ Κιλκίς.
«Αισίως διανύουμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και μερικοί παρατρεχάμενοι της εξουσίας συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν σε αυτή τη χώρα να κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει η Κοινωνία Πολιτών.
«Όντας ταγμένοι να διαφυλάσσουν το δημόσιο συμφέρον επιχειρούν να «πιάσουν πόρτα» έγκαιρα εξασφαλίζοντας εαυτούς και τους απογόνους τους ακόπως.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 04:00

Προσεχώς κλειστόν!

Συντάκτης:
Ομόφωνη είναι πλέον η απόγνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ν. Κιλκίς. Η οικονομική ασφυξία που επέβαλε η κυβέρνηση στους Ο.Τ.Α. εκλαμβάνεται και είναι ως απόπειρα πολιτικής υποβάθμισης του θεσμού από τον οποίο αποστερούν και τις στοιχειώδεις δυνατότητες άσκησης του πραγματικού του ρόλου.
Στο Δημαρχείο Κιλκίς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι δήμαρχοι του νομού μαζί με το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ύστερα από πρόσκληση του προέδρου και Δημάρχου Πικρολίμνης Δ. Σισμανίδη που συνεδρίασε υπό τη συνήθη διευρυμένη σύνθεσή του.
Δώδεκα παράθυρα για τη μείωση του φόρου εισοδήματος αφήνει ανοικτά η Εφορία.
Οι δαπάνες που οδηγούν στη μείωση του φόρου εισοδήματος, με την προϋπόθεση ότι συνοδεύονται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (αποδείξεις, τιμολόγια), είναι οι εξής:
1) ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Αφαιρείται ποσό έως 1.200 ευρώ τον χρόνο και η έκπτωση φόρου υπολογίζεται με συντελεστή 20% επί της δαπάνης (έκπτωση φόρου έως 240 ευρώ).
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:27

Το πρώτο ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γαλλικού

Συντάκτης:
 Εκλογές για την ανάδειξη του 1ου Τοπικού Συμβουλίου Νέων, πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Γαλλικού την περασμένη Κυριακή, 23 Μαρτίου. Από τα 74 εγγεγραμμένα μέλη στο Μητρώο Νέων προσήλθαν στις εκλογικές διαδικασίες 49.
Το πενταμελές ΤΟΣΥΝ του Δήμου Γαλλικού για τα έτη 2008 και 2009 θα αποτελείται από τους κάτωθι νέους: Τυρεκίδη Λάζαρο, Καλογιαννόπουλο Θεόδωρος Κυριακίδου Σεβαστή, Γιαννόπουλο Βασίλειο και Παπαδόπουλο Ελευθέριο.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:26

Το Κύπελλο στο Πάϊκο

Συντάκτης:
 Ο Κιλκισιακός έχει κατακτήσει το Κύπελλο της ΕΠΣ Κιλκίς πολλές φορές. Μάλιστα από το 2005 ως το 2007 το κατέκτησε συνεχόμενα. Μόνο που στον φετινό τελικό δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι από το Πάϊκο Γουμένισσας με 5-4. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε χωρίς τέρματα όπως και η παράταση. Για το Πάϊκο είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία του που αναδεικνύεται Κυπελλούχο. Από το 1979 είναι ο έβδομος τελικός Κυπέλλου που κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι.
Κύριε Διευθυντά,
Η Β Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχίας Κιλκίς με την από 19-12-2007 και  αριθμό πρωτοκόλλου 725 ανακοίνωσή της μας έκανε γνωστό ότι στο Δήμο μας και στο αγροτεμάχιο 245 του Δημοτικού Διαμερίσματος Μικροκάμπου πρόκειται να εγκατασταθεί εργοστάσιο παραγωγής βιοκαυσίμου με γεώτρηση της εταιρίας «ΛΙΒΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. ΕΠΕ – Δ.Τ. GREEN OIL», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Β Ν.Ε. Αναστάσιος Αμανατίδης.
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Οι αλλαγές που προωθούνται αποβλέπουν στη σωτηρία ενός συστήματος, που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Οι αλλαγές είναι επιτακτικές, διότι όσο καθυστερεί η μεταρρύθμιση, τόσο μεγαλώνει το αδιέξοδο.