Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 8:54:00 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:05

Συγκέντρωση Τερζενίδη στον Άγιο Χαράλαμπο

Συντάκτης:
 Περισσότερο από μια μιάμιση ώρα κράτησε ο ουσιαστικός διάλογος του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νέα Εποχή δήμου Δοϊράνης Κώστα Τερζενίδη με τους κατοίκους του Αγίου Χαραλάμπους, στην τέταρτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε.
 Στο δρόμο και εν προκειμένω στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου κατέρχονται οι θιγόμενοι από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιστήμονες του Κιλκίς. Ο σύλλογος μηχανικών και η Ν.Ε Ν. Κιλκίς του ΤΕΕ «Καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:02

Τώρα θυμηθήκατε πως είναι παραμεθόριος ο νομός;

Συντάκτης:
Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων του ν. Κιλκίς υποτίθεται για να χαιρετίσει την υποβολή ερώτησης του βουλευτή Γ. Φλωρίδη προς την κυβέρνηση για το θέμα της ένταξης του νομού στις παραμεθόριες περιοχές. Κατ΄ουσίαν όμως επιτίθεται στον κ. Φλωρίδη υπενθυμίζοντας ότι ενώ είχε την ευκαιρία ο ίδιος ως υφυπουργός να εντάξει το νομό, το αμέλησε και ξαναθυμήθηκε ύστερα από εννέα χρόνια τον παραμεθόριο χαρακτήρα του νομού.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:01

Απεργούν οι φαρμακοποιοί

Συντάκτης:
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην απεργία και στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 04:59

«Ναι» σε μονάδα βιοαερίου

Συντάκτης:
Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που υπέβαλε η εταιρία  «Λιβέρης Χρήστος ΕΠΕ. Δ.Τ. GREEN OIL» για λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου σε περιοχή του Μικροκάμπου του Δήμου Πικρολίμνης. Πρόκειται για την επένδυση που αρχικά ζήτησε να εγκατασταθεί στο πεδινό, αλλά δεν ενέκρινε τη ΜΠΕ η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας λόγω του χαρακτηρισμού της πέριξ του νέου δρόμου Κιλκίς - Θεσσαλονίκης ως ζώνης χαμηλής όχλησης με το νέο Γ.Π.Σ, παρότι η ΜΠΕ είχε εγκριθεί από το Νομαρχιακό συμβούλιο.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 04:59

Κοινωνική ευαισθησία από κατοίκους της Βάθης

Συντάκτης:
Την κοινωνική τους ευαισθησία απέδειξαν οι κάτοικοι της Βάθης, απέναντι σε μια ανήμπορη γυναίκα του χωριού, που ζει μέσα σε συνθήκες εξαθλίωσης. Με πρωτοβουλία της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βάθης, Ελένης Γεωργιάδου, και κινητοποιώντας συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, οι κάτοικοι περιποιήθηκαν την ανήμπορη γυναίκα και την κατοικία της, προσέφεραν ρουχισμό και φαγητό, ενώ ο Αναστάσιος Τσολακίδης φρόντισε για την κατασκευή της κουζίνας και της σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 04:58

Κλειστά την Τετάρτη τα πρατήρια καυσίμων

Συντάκτης:
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη 19 Μαρτίου τα πρατήρια υγρών καυσίμων όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στην υπαγωγή του επικουρικού τους ταμείου στον ΟΑΕΕ.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων, καθώς και την προσφυγή στα δικαστήρια προκειμένου να προσβάλλουν τις επίμαχες διατάξεις.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:37

Ο αγώνας συνεχίζεται

Συντάκτης:
 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2008 και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Νομαρχία.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:36

Aρχαιολογικό συνέδριο για τις ανασκαφές του 2007

Συντάκτης:
 Παρουσία του Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιου Μάνθου ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008 και ώρα 9:30, οι εργασίες του Αρχαιολογικού Συνεδρίου για τις ανασκαφές του 2007 στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 105 ανακοινώσεις με εξαιρετικής σημασίας αποκαλύψεις για αρχαία και βυζαντινά μνημεία. Οι αρχαιολόγοι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τις Εφορείες θα παρουσιάσουν το έργο τους από την Καστοριά ως τον Έβρο.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:34

Το γλέντησαν στα χωριά του Γαλλικού

Συντάκτης:
Με χορό, κέφι, παραδοσιακή μουσική, πολλή διάθεση και φυσικά… εδέσματα της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στον δήμο Γαλλικού.
Συγκεκριμένα εκδηλώσεις για τα Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν: