Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:14:22 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 06:02

Εκπαιδευτικά μαθήματα στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:
 Παρουσία του Δημάρχου Γαλλικού Γιώργου Θεοδωρίδη, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, το πρώτο μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ψυχική και Σωματική Υγεία», του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ), στον Καμπάνη του Δήμου Γαλλικού. Παρόντες ήταν η υπεύθυνη Εκπαίδευσης του ΚΕΕ νομού Κιλκίς, Μαρία Μαυρομιχάλη, η εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου, Σοφία Μπλιάκα και φυσικά  οι 20 συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 06:00

Συνάντηση Τσιτουρίδη με τον Πρέσβη Σουηδίας

Συντάκτης:
 Ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιοτυρίδης, είχε συνάντηση, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα με τον Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα κ. Μάρτεν Γκρούντιζ.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Γκρούντιτζ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, με έμφαση στην μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλειας.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 05:56

Αβάσιμη και ψευδής η καταγγελία της ΠΑΣΚ

Συντάκτης:
Απάντηση στα όσα ισχυρίσθηκε η Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς (συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) δίνει σήμερα η Δ.Α.Κ.Ε. (πρόσκειται στη Ν.Δ.), η οποία αναφέρει:
«Κύριε Διευθυντά,
 Σε φύλλο της εφημερίδας σας, δημοσιεύσατε καταγγελία της Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 05:55

Ακόμη μια διάκριση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο

Συντάκτης:
Ακόμη μια διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος σε αγώνα ανωμάλου δρόμου απόστασης 10 μιλίων (16.090μ) με την επωνυμία "34th Annual Jones Town and Country 10 Mile Road Race" στην πόλη Amherst της Μασαχουσέτης, κατέκτησε την 7η θέση μεταξύ 312 αθλητών που τερμάτισαν σημειώνοντας επίδοση 56'09''.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:13

Αποκριές σημαίνουν κέφι σάτιρα και …Καστανιές

Συντάκτης:
 Ένα από τα  ιστορικά Καρναβάλια της Μακεδονίας αναβιώνει για άλλη μία χρονιά στις Καστανιές. Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία του χωριού με καρναβαλιστές, άρματα, άφθονο κρασί και τοπικές πίτες για μία απέραντη γιορτή άμεσα συνδεδεμένη με την παράδοση.
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:09

Εγκαίνια του νέου κτιρίου Μικρασιατών Πολυκάστρου

Συντάκτης:
 Τη λειτουργία του νέου ιδιόκτητου κτηρίου του Συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου εγκαινίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης διανθίστηκε με τα παραδοσιακά έθιμα των Μικρασιατών που κέρασαν τον κ. Κιλτίδη γλυκό του κουταλιού, εν συνεχεία του έδωσαν να σπάσει ένα ρόδι στην είσοδο του νέου κτηρίου, ως σημάδι καλοτυχίας και αφθονίας για το νέο σπιτικό του Συλλόγου, συνοδεία της απαραίτητης ευχής. «Γεροσύνη, καλοσύνη, μάλαμα κι ασήμι και όσα είναι τα σπόρια του ροδιού τόσα και τα λεφτά του σπιτιού αυτού»
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:07

Κάθε πέρσι και καλύτερα στο δήμο Δοϊράνης

Συντάκτης:
 Λαϊκές συνελεύσεις σε Δοϊράνη και Αμάραντα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήμου Δοϊράνης το περασμένο Σάββατο, ενώ ο διάλογος με τους δημότες συνεχίζεται αυτό το Σάββατο, 1 Μαρτίου, με συγκέντρωση στον Ακρίτα, στις 6μ.μ., στην ταβέρνα του Κώστα Παραστατίδη.
 Στα  πλαίσια της ενημέρωσης των γυναικών του Δήμου Ευρωπού στον τομέα της επιχειρηματικότητας και την ένταξή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, ο Δήμος οργάνωσε επίσκεψη γυναικών σε Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Χαλκιδικής.
Στην αποστολή συμμετείχαν τριάντα πέντε γυναίκες, η αντιδήμαρχος κα Ατματζίδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου και η ειδική σύμβουλος κα Ησαϊλίδου.
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 05:59

Διακρίσεις από τους μικρούς

Συντάκτης:
 Θαυμάσια ήταν η αγωνιστική παρουσία των μικρών αθλητών και αθλητριών του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς που συμμετείχαν στην ημερίδα κλειστού στίβου που έγινε στο κλειστό των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης.
Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και σ' αυτήν πήραν μέρος περισσότεροι από πεντακόσιοι μικροί αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Μίνι από όλα τα σωματεία της Μακεδονίας.
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 05:56

Ο Σπύρος Λιβαθηνός στον «Αλέξανδρο» Κιλκίς

Συντάκτης:
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ» σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, διοργάνωσε ένα camp ανάδειξης ταλέντων για την περαιτέρω στελέχωση των τμημάτων υποδομής τους,  στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Κιλκίς το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008.