Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:21:47 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης ΠΑΠ – Δενδροκηπευτικής – Τμήμα Αμπέλου και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αμπελουργικού – Ελαιοκομικού Μητρώου για το τσάπουρνο, μεσοειδική ποικιλία που καλλιεργείται σε αμπελουργικές εκτάσεις πέντε ορεινών οικισμών του Δήμου Αξιούπολης (Φανός, Πλάγια, Ειδομένη, Σκρα, Χαμηλό) συγκάλεσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.
 Για να προστατεύσει τους δημότες του ο Δήμος Πολυκάστρου προσέφυγε στις δημόσιες υπηρεσίες και στη δικαιοσύνη για τον έλεγχο της λειτουργίας της ΕΛΒΙΕΞ
Ο Δήμαρχος Δ. Σμυδάκης με έγγραφό του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς ζητεί «Παροχή άδειας για δειγματοληψία εδάφους, ύδατος και αέρος στη μονάδα εμποτισμού ξυλείας «ΕΛΒΙΕΞ Ο.Ε.» στο Πολύκαστρο Κιλκίς».
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2008 και ο κ. Σμυδάκης επικαλείται τα εξής:
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 06:08

Ο χορός του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης

Συντάκτης:
 Μεγάλη επιτυχία ο χορός που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες Ν. Κιλκίς, τα έσοδα του οποίου διετέθησαν στο ΚΚΣ.
Η Πρόεδρος, το προσωπικό του ΚΚΣ και ο Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ, ευχαριστούν  όσους παραβρέθηκαν στο χορό, αυτούς που προσέφεραν δώρα στη  λαχειοφόρο αγορά και τους πολίτες του Ν. Κιλκίς που ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκληση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης, ο Βουλευτής  Γ. Φλωρίδης, ο Νομάρχης Κιλκίς Β. Μπαλάσκας, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, ο Δήμαρχος Γαλλικού Γ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης,   Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων, καθώς γονείς και φίλοι των παιδιών.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 06:05

Οι 54 πράσινοι σύνεδροι του ν. Κιλκίς

Συντάκτης:
Με την προσδοκία ότι το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσει την από καιρού αναμενόμενη ανάκαμψη του Κινήματος αναχωρούν την προσεχή εβδομάδα για την Αθήνα οι 54 σύνεδροι του ν. Κιλκίς.
Στο συνέδριο που οι εργασίες του αρχίζουν την Πέμπτη 13 Μαρτίου και θα καταλήξει με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής την Κυριακή 16 Μαρτίου συμμετέχουν οι 32 εκλεγέντες σύνεδροι από τις δημοτικές οργανώσεις, τα μέλη της ΚΟΕΣ, πρώην βουλευτές, δήμαρχοι και στελέχη οργανώσεων ως εξής:
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 06:04

30 Μαρτίου οι εκλογέs για το ΤΟ.ΣΥ.Ν

Συντάκτης:
Έξι χρόνια επιτυχημένης δράσης είναι αρκετά. Ο Δήμος Κιλκίς έπειτα από την άψογη συνεργασία του με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΔΗ.ΣΥ.Ν), δίνει και πάλι την ευκαιρία στη νέα γενιά να βρεθεί στο προσκήνιο με άποψη και απαίτηση. Αυτό σημαίνει ενίσχυση των θεσμών συμμετοχής και παρέμβασης των νέων.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 06:02

Εκπαιδευτικά μαθήματα στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:
 Παρουσία του Δημάρχου Γαλλικού Γιώργου Θεοδωρίδη, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, το πρώτο μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ψυχική και Σωματική Υγεία», του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ), στον Καμπάνη του Δήμου Γαλλικού. Παρόντες ήταν η υπεύθυνη Εκπαίδευσης του ΚΕΕ νομού Κιλκίς, Μαρία Μαυρομιχάλη, η εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου, Σοφία Μπλιάκα και φυσικά  οι 20 συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 06:00

Συνάντηση Τσιτουρίδη με τον Πρέσβη Σουηδίας

Συντάκτης:
 Ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιοτυρίδης, είχε συνάντηση, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα με τον Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα κ. Μάρτεν Γκρούντιζ.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Γκρούντιτζ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, με έμφαση στην μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλειας.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 05:56

Αβάσιμη και ψευδής η καταγγελία της ΠΑΣΚ

Συντάκτης:
Απάντηση στα όσα ισχυρίσθηκε η Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς (συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) δίνει σήμερα η Δ.Α.Κ.Ε. (πρόσκειται στη Ν.Δ.), η οποία αναφέρει:
«Κύριε Διευθυντά,
 Σε φύλλο της εφημερίδας σας, δημοσιεύσατε καταγγελία της Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 05:55

Ακόμη μια διάκριση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο

Συντάκτης:
Ακόμη μια διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος σε αγώνα ανωμάλου δρόμου απόστασης 10 μιλίων (16.090μ) με την επωνυμία "34th Annual Jones Town and Country 10 Mile Road Race" στην πόλη Amherst της Μασαχουσέτης, κατέκτησε την 7η θέση μεταξύ 312 αθλητών που τερμάτισαν σημειώνοντας επίδοση 56'09''.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:13

Αποκριές σημαίνουν κέφι σάτιρα και …Καστανιές

Συντάκτης:
 Ένα από τα  ιστορικά Καρναβάλια της Μακεδονίας αναβιώνει για άλλη μία χρονιά στις Καστανιές. Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία του χωριού με καρναβαλιστές, άρματα, άφθονο κρασί και τοπικές πίτες για μία απέραντη γιορτή άμεσα συνδεδεμένη με την παράδοση.