Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 12:38:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:32

Αϊδαρίνης, όπως λέμε κρασί

Συντάκτης:
 διαδρομή από τη Νάουσα για τη μικρή πόλη της Γουμένισσας διαρκεί περίπου μία ώρα. Μια ώρα η οποία είναι αρκετή για να σου αποκαλυφθεί όχι μ όνο η απερίγραπτη ομορφιά της βοριοδυτικής Ελλάδας αλλά και το καλοσυνάτο της πρόσωπο. Για τον Χρίστο Αϊδαρίνη τα παραπάνω χρειάζονται δευτερόλεπτα. Αρκεί μια χειραψία και ένα χαμόγελο και η εσωτερική του ομορφιά καθώς και το καλοσυνάτο του πρόσωπο είναι εκεί, μπροστά σου.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:25

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Αντιγόνειας

Συντάκτης:
 ε μια όμορφη εκδήλωση και την παρουσία όλων των κατοίκων, ο Σύλλογος Αντιγόνειας έκοψε τη βασιλόπιτά του, στα γραφεία του, στο παλιό ανακαινισμένο δημοτικό σχολείο του χωριού.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Αποστολίδης, αφού ευχήθηκε δημιουργική νέα χρονιά, αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου, γι’ αυτά που έγιναν και γι’ αυτά που θα προγραμματίζεται να γίνουν.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:23

Πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο Θρακιωτών

Συντάκτης:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ), εκπροσωπούσα το σύνολο των 86 τοπικών συλλόγων, οργανώνει το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ιστορία και Πολιτισμός της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης)» στην πόλη της Κομοτηνής, από τις 4-6 Απριλίου του 2008.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:22

Β. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ: Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια τους

Συντάκτης:
 Φυγή και μιζέρια, άγνοια των προβλημάτων και συκοφαντική διάθεση αποδίδει στους νομαρχιακούς συμβούλους του συνδυασμού Συμπιλίδη ο κυβερνών συνδυασμός του νομάρχης Ευάγγελου Μπαλάσκα.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:17

Πετρέλαιο :Νέο σύστημα με χαμηλά εμπόδια

Συντάκτης:
Παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε πανελλαδικά ως προς την εφαρμογή του νέου συστήματος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης από τους πρατηριούχους εξαιτίας της άρνησης πολλών να συμμορφωθούν με το νέο τρόπο φορολόγησης, στο ν. Κιλκίς δεν αναμένονται σημαντικά προβλήματα.
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:15

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ :Εγκαίνια κτιρίου Μικρασιατών

Συντάκτης:
Το ιδιόκτητο καλαίσθητο κτίριό του θα εγκαινιάσει ο Σύλλογος Μικρασιατών Πολυκάστρου, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, επί της οδού Λαχανά στο Πολύκαστρο.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:58

Προτάσεις σ’ ένα μήνα για ένταξη στο Δ’ ΚΠΣ

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Ένα μήνα έχουν στη διάθεσή τους οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των επτά νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για έργα υποδομής στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα με προοπτική την ένταξή τους στο Δ’ Κ.Π.Σ.
Στην ανακοίνωση - καταγγελία του ο συνδυασμός του κ. Συμπιλίδη αναφέρει τα εξής:
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και ενστάσεις μας για τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις στην εκτέλεση των έργων, με έκπληξη διαπιστώσαμε λαμβάνοντας την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της 12.02.2008 ότι συνεχίζει η παράταξη της πλειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να προτείνει με προκλητικό τρόπο προς ψήφιση δεκάδες νέα έργα, επαναλαμ-βανόμενα πολλές φορές σε διάστημα λίγων μηνών με αόριστους και γενικούς τίτλους και με τα περισσότερα χωρίς αντίστοιχη μελέτη με τη γνωστή πλέον διάτρητη μέθοδο των αναθέσεων.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:53

Τα 45άρια ξανά στο προσκήνιο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Οι απ’ ευθείας αναθέσεις ή επί το ακριβέστερον οι αναθέσεις έργων με προφορικούς διαγωνισμούς προκάλεσαν μια ακόμα έκρηξη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αφού η παράταξη του κ. Γιώργου Συμπιλίδη επέλεξε να μην παραστεί. Ως εκδήλωση ακραίας αντίθεσης στα περιβόητα 45άρια, νομαρχιακοί σύμβουλοι του συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Νομαρχιακής Συμπαράταξης» του Γ. Συμπιλίδη από το βράδυ της Δευτέρας είχαν αποφασίσει να μην παραστούν στη συνεδρίαση και συμφώνησαν να επιδώσουν με τον κ. Λάμπη Αντωνιάδη γραπτή ανακοίνωση- καταγγελία του συνδυασμού στον πρόεδρο του σώματος.
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:51

Πλούσιος ο απολογισμός του Πολιτιστικού Κέντρου

Συντάκτης: Eidisis.gr
Μ’ έναν πλούσιο απολογισμό ολοκλήρωσε τη δράση του για το 2007 το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευρωπού, που θα συνεχίσει και το 2008 την συνεργασία και την υποστήριξη του έργου των πολιτιστικών συλλόγων όλων των χωριών του Δήμου.
 Σταχυολογώντας πλευρές της δράσης του Κέντρου, ήδη λειτουργούν αυτή την στιγμή χορωδίες στον Ευρωπό, στον Άγιο Πέτρο και στο Πολύπετρο, χορευτικά τμήματα παιδικά και ενηλίκων σε Ευρωπό, Άγιο Πέτρο, Τούμπα, Πολύπετρο και Μεσιά, τμήματα εκμάθησης λαϊκών οργάνων, όπως κιθάρας μπουζουκιού πιάνου κλπ, στον Άγιο Πέτρο και στον Ευρωπό, καθώς και τμήμα φιλαρμονικής.